fólie
Moderátor: Moderátoři
- Patrac
- Kontaktovat uživatele:
Re: fólie
Není třeba dá se to dělat i v autě. Vyžaduje to ale podstatně větší zručnost, a víc jarové vody. Pokud člověk nezsžene Onku. ale rozhodně i když je to pracnější je lepší to dělat venku. protože fólie se dají zatlačit až pod těsnění a potom když na to svítí sluníčko a fólie se vytáhnou, tak neprosvítrá kolem okrajů světlo.Liborec píše:Já mam folie za 100kč 3m x 50cm na zadni okno a boční v zadu ,akorat s montáži mam problém ,okna se musi vytahnout a nalepit venku ,ja mam problem ty okna tam narvat zpět
A bacha na atest o lepení kvůli STK.. už jsem viděl pár lidí co si to nalepili a pak to před STK museli strhávat....
Lada Niva M:1/8,5
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006
Dnes jsem koupil 3m * 50cm za 150, tmavost dark black, tzn asi 75..chtel jsem medium, ale nemeli. Zitra to budu lepit, asi to prdnu i na predni dvere. Nafotim to, pokud bude cim.
zde
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....
Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
Dostal ste Bludišťáka!
- Tommel
- Kontaktovat uživatele:
KDE ??????Acibuk píše:Dnes jsem koupil 3m * 50cm za 150, tmavost dark black, tzn asi 75..chtel jsem medium, ale nemeli. Zitra to budu lepit, asi to prdnu i na predni dvere. Nafotim to, pokud bude cim.
Chatka 12 forever . Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.
Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
nekoupil bys mi ji a nedovezl do jedovnic?Tommel píše:KDE ??????Acibuk píše:Dnes jsem koupil 3m * 50cm za 150, tmavost dark black, tzn asi 75..chtel jsem medium, ale nemeli. Zitra to budu lepit, asi to prdnu i na predni dvere. Nafotim to, pokud bude cim.
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic
Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic
Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
- Tommel
- Kontaktovat uživatele:
Taky myslíš jen na sebeMaysner píše:nekoupil bys mi ji a nedovezl do jedovnic?
Ja chci taky prosim prosim v Jedovnicich předaní
Chatka 12 forever . Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.
pokud bude kapital, tak jo..jsou to ty samy, co ma Ondra 07.Jsou light, medium,dark,super dark,medium momentalne nemaji.Dam jeste vedet.
zde
Dostal ste Bludišťáka!
Dostal ste Bludišťáka!
ja koupil folii v LIDLu
90% pohlceni viditelnyho svjetla
54% pohlceni slunecniho zareni
98% UV
ale problem je f tom ze sem vyndal zadni bocni windows a ani druhej den to nebylo prilepeny.byly vyhlazeny,zadna woda ale uplne bez pouziti sily sly dolu.Uplne lechce sesunout.Gde sem ja soudruh udelal chybu??
90% pohlceni viditelnyho svjetla
54% pohlceni slunecniho zareni
98% UV
ale problem je f tom ze sem vyndal zadni bocni windows a ani druhej den to nebylo prilepeny.byly vyhlazeny,zadna woda ale uplne bez pouziti sily sly dolu.Uplne lechce sesunout.Gde sem ja soudruh udelal chybu??
- Tommel
- Kontaktovat uživatele:
Odpověď:hornak.active.sound píše:.Gde sem ja soudruh udelal chybu??
hornak.active.sound píše:ja koupil folii v LIDLu
-
- Kontaktovat uživatele:
- Tommel
- Kontaktovat uživatele:
Však jasné, ja čekal kdo se ozve
-
- Kontaktovat uživatele:
Byl by kontakt ??? Díky...Patrac píše:V Holicích u Stenlyho je borec kterej to polepí i s atestem Zadní sklo zadni dveře za 1600 a vypadá to moc hezky.
majitel dvou Lad
1. 21053 původně systém AXTEC nyní WEBER a 1700 ccm a od 31.12.2009 ohořelá od 10/2010 zase opravená, ale zázrak už to není...
Dne 14.12.2013 umřela
2. 21073 1700i
a z jiného soudku
3. Daewoo Tico
4. Hyundai Accent 1,5 CRDi
5. Hyundai Tucson
6. Hyundai I10
1. 21053 původně systém AXTEC nyní WEBER a 1700 ccm a od 31.12.2009 ohořelá od 10/2010 zase opravená, ale zázrak už to není...
Dne 14.12.2013 umřela
2. 21073 1700i
a z jiného soudku
3. Daewoo Tico
4. Hyundai Accent 1,5 CRDi
5. Hyundai Tucson
6. Hyundai I10
Zrovna na zadni dvere atest neni treba, ale zadni sklo a predni dvere by se hodily. Jinak LRRH mi nakonec folie nalepil, vypada to naprosto suprove, zatim jen na zadni dvere, ale neni poznat, ze se jedna o folii za 150, dovnitr je videt spatne a ven suprove, bubliny - praskliny zadne, proste spica. Behem tydne kupuju jeste 25 proc. na predni dvere a zadni sklo. (bez atestu, ty same)
zde
Dostal ste Bludišťáka!
Dostal ste Bludišťáka!
dle § 34, odst. 3), vyhlášky MDS č. 341/2002 Sb. je možno úpravy a opravy zasklení vozidel, které mají za následek snížení světelné propustnosti, provádět pouze při dodržení podmínek daných předpisem EHK č. 43 (resp. Směrnice 92/22/EHS) a musí být schváleny Ministerstvem dopravy. Týká se to všech tónování skel, ztemňovacích a bezpečnostních fólií, umísťování nápisů, nálepek, označování úprav skel např. leptáním a pískováním (značení VIN) a použití reklamních fólií.
Úprava zasklení fóliemi musí být označena štítkem s číslem schválení – ATEST 8SD xxxx a montážním pracovištěm vydán typový list či jiný certifikát o provedené úpravě. Zde by mělo být označeno, s jakou propustností je fólie aplikovaná na daném zasklené vozidla.
Čelní sklo nesmí být upraveno žádnou fólií, je povoleno pouze ztemnělé zasklení přímo výrobcem (ne tedy fóliemi, ale probarvení skla) s propustností min. 75%.
Jak je již uvedeno na internetových stránkách Ministerstva dopravy, přední boční skla mohou být upravena fóliemi a celková oboustranná propustnost zde musí být min. 70 %, ostatní zasklení s fólií může mít na štítku označení „V“, což znamená, že je určeno na zadní boční a zadní skla vozidla. Na štítku bývá některými držiteli schválení propustnost uvedena.
Zadní boční a zadní skla mohou být ztemněna schválenou fólií nebo mít schválené tónování skel za podmínky, že vozidlo je vybaveno pravým vnějším homologovaným zpětným zrcátkem a oboustranná propustnost dle předpisu EHK č. 43 a vyhláškou
č. 341/2002 Sb. je limitována do té míry, že musí být zachován charakter okna, a proto ztemnění fóliemi nesmí být 100% , čili celková propustnost sklo + fólie nesmí být nulová.
Pokud však se jedná o vozidlo přestavěné z kat. M1 na kat. N1, musí být na zadním bočním zasklení za přepážkou a na zadním zasklení vždy fólie s propustností 0 %,protože se potom jedná o nákladový prostor.
Pokud tedy vlastníte vozidlo kat M1, můžete mít na zadních bočních a zadním zasklení fólii s propustností sníženou, ale ne nulovou.
Úprava zasklení fóliemi musí být označena štítkem s číslem schválení – ATEST 8SD xxxx a montážním pracovištěm vydán typový list či jiný certifikát o provedené úpravě. Zde by mělo být označeno, s jakou propustností je fólie aplikovaná na daném zasklené vozidla.
Čelní sklo nesmí být upraveno žádnou fólií, je povoleno pouze ztemnělé zasklení přímo výrobcem (ne tedy fóliemi, ale probarvení skla) s propustností min. 75%.
Jak je již uvedeno na internetových stránkách Ministerstva dopravy, přední boční skla mohou být upravena fóliemi a celková oboustranná propustnost zde musí být min. 70 %, ostatní zasklení s fólií může mít na štítku označení „V“, což znamená, že je určeno na zadní boční a zadní skla vozidla. Na štítku bývá některými držiteli schválení propustnost uvedena.
Zadní boční a zadní skla mohou být ztemněna schválenou fólií nebo mít schválené tónování skel za podmínky, že vozidlo je vybaveno pravým vnějším homologovaným zpětným zrcátkem a oboustranná propustnost dle předpisu EHK č. 43 a vyhláškou
č. 341/2002 Sb. je limitována do té míry, že musí být zachován charakter okna, a proto ztemnění fóliemi nesmí být 100% , čili celková propustnost sklo + fólie nesmí být nulová.
Pokud však se jedná o vozidlo přestavěné z kat. M1 na kat. N1, musí být na zadním bočním zasklení za přepážkou a na zadním zasklení vždy fólie s propustností 0 %,protože se potom jedná o nákladový prostor.
Pokud tedy vlastníte vozidlo kat M1, můžete mít na zadních bočních a zadním zasklení fólii s propustností sníženou, ale ne nulovou.
zde
Dostal ste Bludišťáka!
Dostal ste Bludišťáka!
U nás v Třebíči jsou fólie v prodeji v METEORu (mém bývalém působišti).
Mají je v šíři 50 a 75 cm (délka 3 m), v provedení black, dark black a super dark black, dále green a silver. Cena 120 a 160 Kč. Na požádání lze sehnat i fólie v různých barvách, podle barvy vozu třeba (ale jejich propustnost světla je nulová - čili to je pro auta používaná spíš jako dodávky, aby nebylo vidět do přepravního prostoru).
Já jsem koupil Galaxy s fóliemi na všech sklech (s výjimkou čelního pochopitelně) a musím říci, že na předních dveřích šly hned dolů, protože z vozu nebylo vůbec dobře vidět a když se smráklo či dokonce byla úplná tma, několikrát se mi stalo, že jsem přejel obrubník a dvakrát jsem málem srazil cyklistu. Varuji před použitím fólií na přední dveře - právě z těchto důvodů.
Jinak si fólie pochvaluji a nejen pro cestující vzadu (v střední a zadní řadě) je to příjemné především proto, že na ně nepraží slunce a ve vozidle je mnohem chladněji a příjemněji.
Mají je v šíři 50 a 75 cm (délka 3 m), v provedení black, dark black a super dark black, dále green a silver. Cena 120 a 160 Kč. Na požádání lze sehnat i fólie v různých barvách, podle barvy vozu třeba (ale jejich propustnost světla je nulová - čili to je pro auta používaná spíš jako dodávky, aby nebylo vidět do přepravního prostoru).
Já jsem koupil Galaxy s fóliemi na všech sklech (s výjimkou čelního pochopitelně) a musím říci, že na předních dveřích šly hned dolů, protože z vozu nebylo vůbec dobře vidět a když se smráklo či dokonce byla úplná tma, několikrát se mi stalo, že jsem přejel obrubník a dvakrát jsem málem srazil cyklistu. Varuji před použitím fólií na přední dveře - právě z těchto důvodů.
Jinak si fólie pochvaluji a nejen pro cestující vzadu (v střední a zadní řadě) je to příjemné především proto, že na ně nepraží slunce a ve vozidle je mnohem chladněji a příjemněji.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)