Plyn - indikace množství plynu na přístrojovce
Moderátor: Moderátoři
Plyn - indikace množství plynu na přístrojovce
Zdravím,
známej si před měsícem nechal namontovat plyn se vstřikováním a s tím mu namontovali do auta takovou krabičku s LEDkama že vidí kolik má plynu v nádrži.
Existuje něco takovýho i pro starší ventily nádrží,nebo nějaký návod ?
Na jakým principu to vlastně pracuje?
Díky
známej si před měsícem nechal namontovat plyn se vstřikováním a s tím mu namontovali do auta takovou krabičku s LEDkama že vidí kolik má plynu v nádrži.
Existuje něco takovýho i pro starší ventily nádrží,nebo nějaký návod ?
Na jakým principu to vlastně pracuje?
Díky
-
- Kontaktovat uživatele:
ja mam na tom ovladaci ledku cervenu ze R a ma svietit ked je malo plynu, ale svieti rovnako ked je plna nadrz aj ked je prazdna. je to magorina, BRC nieco zas vymyslelo co uz odnova nefacha...
Ich fahre einen Shiguli - WAS2105
Keď ju poriešiš, nie je čo milovať...
Chatka 12 forever
No a jak je to dělaný ? Myslím tím jak to snímá stav hladiny plynu.Co vím je v nádrži plovák ,který se pohybuje na rameni (z drátu) a na něm je magnet.Rafička je taky na magnetu.
Tak mě napadlo (je to možná blbost) jestli by se třeba nedalo použít nějaký čidlo magnetickýho pole
http://www.ges.cz/?page=index&lang=cz&c ... ES05600026
a pak by stačilo naprogramovat procesor s A/D převodníkem a bylo by.
Tak mě napadlo (je to možná blbost) jestli by se třeba nedalo použít nějaký čidlo magnetickýho pole
http://www.ges.cz/?page=index&lang=cz&c ... ES05600026
a pak by stačilo naprogramovat procesor s A/D převodníkem a bylo by.
Mám to samé, funguje to slušně a stálo to kolem osmi set.hush píše:Ja mam na plynove bombe konektor na telefoni kabel ,pomoci toho kabelu je to vedeno do vozu ke krabicce elektroniky ,ktera ma vyvody zapojene na plovak bezinu a automaticky to na budiku na palubovce ukazuje budto benzin nebo plyn
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)