Predná náprava

Moderátor: Moderátoři

Matej
Kontaktovat uživatele:

Predná náprava

Příspěvek od Matej »

Potrebujem poradit začala mi PUKAT predna naprava ale čapy su nove aj ramena tlmiče ale pukoce čo by to mohlo byt? Žeby domček?
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

PUKAT, jakože klapat? Zkontroluj silentbloky ramen, tlumiče včetně horního uložení, ložiska nábojů a čepy (vůle). Že je to nové, bohužel ne vždy znamená, že dobré :x .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

A když si dával nové čepy, namazal jsi je řádně vazelínou? Můžou být zatuhlé a při otáčení se pak ozývaj divný zvuky. Rovněž to může být pomocný čep řízení.

Také bys to mohl třebas nějak lépe specifikovat .... je to závislé na poloze řízení, otáčení volantem, na nerovnostech vozovky .... atd.
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
Matej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matej »

No ked sa rozbieham alebo brzdim alebo ked auto narazi na jamku alebo ked zatlačim predok auta tieš to puka
Křečík Barbuška

Podobné jevy u mě způsobovaly vadné (vymačkané) vložky ve Vašátorem zmiňovaném pomocném čepu řízení.
Drobek81
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

tipnul bych na spodni cepy...nekvalitni material, praska to pri jakemkoliv propruzeni predni napravy.Dvakrat sem se s tim setkal, prover to zavcasu nez se cep roztrhne...Osvedcene cepy sou znacky MOOG, jeden stoji u Auto Stang 300kc...sou delane jinou technologii, pripadne mi ze sou kovane...kazdopadne to nejsou zadne plisky ale poctive proverene cepy.Muzu doporucit...
pokud je pri klepani spise tlumeny zvuk(duty) tak bude v haji nejakej silentblok...u cepu je zvuk vyrazny, navic se rozleha po naprave.U mne pri odhalovani priciny(tez nove cepy) slo auto na zvedak a znamej servisak si vzal lekarske cosi co se da na usi a poslouchal kde je to nejvyraznejsi...zajimava metoda, ale 100% ucinna...
Křečík Barbuška

Drobek81 píše:... U mne pri odhalovani priciny(tez nove cepy) slo auto na zvedak a znamej servisak si vzal lekarske cosi co se da na usi a poslouchal kde je to nejvyraznejsi...zajimava metoda, ale 100% ucinna...
Myslíš stetoskop? Hm, tak ten si musím pořídit. Už vidím ty šokované tváře těch ignorantů z baráku, až při prvních jarních teplých dnech začnu zkoumat stav auta stetoskopem. :mrgreen: Na čepy by to mohlo být, ale velice vhodné.
mtx

Příspěvek od mtx »

Matej píše:No ked sa rozbieham alebo brzdim alebo ked auto narazi na jamku alebo ked zatlačim predok auta tieš to puka
Ja som menil spodny horny aj riadiaci (MOOG) a tiez mi pukali pri toceni volantom na mieste. Kupil maznicky a riadne natlacil vazeliny a odvtedy parada, aj volant so 195 -kami ide lahko. :D
Drobek81
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

Koko Loko píše:
Drobek81 píše:... U mne pri odhalovani priciny(tez nove cepy) slo auto na zvedak a znamej servisak si vzal lekarske cosi co se da na usi a poslouchal kde je to nejvyraznejsi...zajimava metoda, ale 100% ucinna...
Myslíš stetoskop? Hm, tak ten si musím pořídit. Už vidím ty šokované tváře těch ignorantů z baráku, až při prvních jarních teplých dnech začnu zkoumat stav auta stetoskopem. :mrgreen:
jo to bude onco, myslim ze Tvuj osud bude zpeceten...trapeni se chyli ke konci...este dej teplomer do vyfuku, jak ho vytahnes tak predstirej sok a ty tabletky do benzinu aplikuj vzapeti 8)
Drobek81
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

mtx píše:
Matej píše:No ked sa rozbieham alebo brzdim alebo ked auto narazi na jamku alebo ked zatlačim predok auta tieš to puka
Ja som menil spodny horny aj riadiaci (MOOG) a tiez mi pukali pri toceni volantom na mieste. Kupil maznicky a riadne natlacil vazeliny a odvtedy parada, aj volant so 195 -kami ide lahko. :D
ridici MOOG sem nesehnal, da se nekde koupit?
Křečík Barbuška

Drobek81
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

vidis, pouziva se to dokonce bezne...ten znamej driv ziguliky delal,ted dela v servise Ford...ale vybaveni dilny maj dost dobry:-)
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

V mém případě to taky hodně pukalo/tlouklo. Nejvíce na dálnici - známém to českém nejdelším "schodišti". Příčinou byly vychozené třmeny předních tlumičů. Místo kulatých úchytů pro spodní šrouby tlumičů byly tyto otvory velmi oválné až elipsoidní. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
čmelák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od čmelák »

u mna to boli vrchne capy , boli na sracku
teraz sa chystam vymenit capy riadenia
Ondra 07
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra 07 »

Ja jsem se s podobnym ukazem taky trapil dokonce ani nove cepy nepomohly, pomohlo az dotazeni brzdovych trmenu ktere znacne vanglovaly na naboji... :oops:
...anebo jinej případ, průsek v lese asi na metr širší ne, sráz jako střecha. Šero, mlha, skoro tma. Rozhodl jsem, sjedeš to šusem, sotva odpíchnu je zle hochu námraza jako mejdlo. Zkouším zaplužit, ani zdání...
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“