Palubní počítač
Moderátor: Moderátoři
Palubní počítač
Mel by negdo zajem o Palubní počítač podle
Palubni computer ?? Je tady moznost upravy pro nase vozidla,jen se nevyplati jich delat 2 nebo 3 ks,ale aspon 10ks.Mam moznost to rozject.
Palubni computer ?? Je tady moznost upravy pro nase vozidla,jen se nevyplati jich delat 2 nebo 3 ks,ale aspon 10ks.Mam moznost to rozject.
-
- Kontaktovat uživatele:
cenu chci co nejmensi,o konstrukci nejde,ta vyjde na par stovek,displej cca 2kila a procesor taky tak naaak,jde jen o soft,neboli o nekoho gdo by to podle podkladu naprogramoval a s moji nebo nasi spolupraci se to odladi,chvili to potrva ale vysledek by byl pjeknej a malej pocitac co se da v aute umistit kamkoliv.
Prave zkousim neco podobnyho:
http://www.pajda.cz/modules.php?name=Ne ... e&sid=1066
Chtel bych to predelat na Ladu.
Funkce:
-- Vsechno mozny ohledne mereni rychlosti
-- Ukladani udaju o rychlosti
-- Doba dojezdu do cile
-- Dojezd na aktualni mnozstvi paliva
-- Po urcitych km upozorneni na servis (vycteno z manualu k 01)
-- moznost zapnout akust. upozornovani na prekroceni 50Km, 90Km
-- Ukazatel otevreni 2 komory
aj...
http://www.pajda.cz/modules.php?name=Ne ... e&sid=1066
Chtel bych to predelat na Ladu.
Funkce:
-- Vsechno mozny ohledne mereni rychlosti
-- Ukladani udaju o rychlosti
-- Doba dojezdu do cile
-- Dojezd na aktualni mnozstvi paliva
-- Po urcitych km upozorneni na servis (vycteno z manualu k 01)
-- moznost zapnout akust. upozornovani na prekroceni 50Km, 90Km
-- Ukazatel otevreni 2 komory
aj...
-
Jo jo pokrocil a docela uspesne jsem zavedl par veci do praxe.Střelec VFTS píše:Ahoj,chci se optat jestli jsi v projektu pokročil a nebo jestli z této akce sešlo.Dost mě to zajimá jak to vypadá??RadeCare píše:Prave zkousim neco podobnyho
Pripevnil jsem cidlo z jizdniho kola (takovej ten malej caplik od tachometru) ze zadu disku levyho predniho kola. Na hadicku od brzdove kapaliny jsem pripevnil tu druhou cast a draty tahnul kolem motoru dovnitr auta(dokonce to s tim proslo STK). Tam jsem si udelal odpojitelnej konektor (COM), prece jenom ta Lada neni moc bezpecna:-) Koupil jsem za par korun konektor do palma III a jen tak pouzil ten program VeloAce (trosku jsem ho jeste poupravil, aby meril trosku vic nez jen do 60km/h :-/ A vse funguje jak ma....
Zjistil jsem, ze mi trosku promeruje tachec.... Ale, to se dalo cekat
Jen bych chtel upozornit, ze to samozrejme nemeri uplne presne. Prece jenom ojeti vzorku, tlak v pneu a dalsi jiny vlivy na to maji docela vliv (stejne tak jako na normalni tachec).
Jinak z toho seznamu TODO toho zatim moc nemam. Nebyl cas a penize. Chtel jsem si koupit prutokovy cidlo abych mohl merit tu spotrebu, ale nechce se mi davat 2 x 1000,- za neco co nemam odzkouseny. Tak az casem...
Jeste upresnim, ze zatim to umi to stejny co ten VeloAce z tech stranek....
-
Ahoj RadeCare,potěšilo mě,že jsi pokročil v tomto projektu s tim počitačem.Nejsem moc znalý v elektrice a tak bych tě chtěl poprosit o ujasnění co je to ten Palm 3 a jak funguje,popřípadě kde se dá sehnat a za kolik.Líbí se mi,že dokážě měřit rychlost i v autě a ne jen na jízdním kole jak je uvedeno v odkazu.Pokud by to nebylo moc drahé,tak bych to dal do své Lady také.Samozřejmě pokud by jsi souhlasil tak za pomoci tvé rady a případně návodu tak aby to fungovalo,dost mě tvuj nápad zaujal.Díky
Střelec VFTS
Palm 3 je kapesni diar(pocitac). Dnes se da sehnat jiz za cenu zhruba kolem 700Kc-1000Kc. (Mel jsem jeden vyrazeny proto jsem ho pouzil). Viz. google.cz heslo palm 3Střelec VFTS píše:Ahoj RadeCare,potěšilo mě,že jsi pokročil v tomto projektu s tim počitačem.Nejsem moc znalý v elektrice a tak bych tě chtěl poprosit o ujasnění co je to ten Palm 3 a jak funguje,popřípadě kde se dá sehnat a za kolik.Líbí se mi,že dokážě měřit rychlost i v autě a ne jen na jízdním kole jak je uvedeno v odkazu.Pokud by to nebylo moc drahé,tak bych to dal do své Lady také.Samozřejmě pokud by jsi souhlasil tak za pomoci tvé rady a případně návodu tak aby to fungovalo,dost mě tvuj nápad zaujal.Díky
Je to pristroj, s kterym muzete delat neuveritelne veci (ne jen merit rychlost:-). Pracuje na operacnim systemu Palm OS a je mozne pro nej sehnat neuveritelnou kupu aplikaci. Navic ma displej fungujici na dotek. Takze je to i hodne efektni:-)
Omlouvam se, ale ted nemam moc cas Vam vysvetlovat vic. Az budu mit po zkouskach (skola je prece jenom dulezitejsi), tak bych pridal navod a nake fotky. Dekuji za pochopeni.