stěrače předních světel

Moderátor: Moderátoři

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

stěrače předních světel

Příspěvek od Tomáš »

jelikož z nepochopitelného důvodu moje 21073 tyto stírače nemá a asi ani nikdy neměla..a já se na ně tak těšil,ptám se jak je složitý je tam dodělat co vše k tomu budu potřebovat,eventuelně jestli se toho někde nechce zbavit
Pavel04
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel04 »

no ona je nema z pochopitelneho duvodu - v dobe kdy delali 21073 uz zjistili ze sou k nicemu :weedman:
Vaz 2107 no engine - 0g CO2 :D
Ivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo »

Jediné co potřebuješ, jsou stěrače a nádobka(větší) se dvěma motorkama. Montáž je jednoduchá. Elektrika tam je nachystaná (aspoň u mě byla). A potom ještě potřebuješ jedno relátko.
Ivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo »

Pavel04 píše:v dobe kdy delali 21073 uz zjistili ze sou k nicemu
Nějaký účel tam asi měly, ale nechápu jaký. Na sucho to moc nefunguje a když zapojím i ostřikovače, tak mi ta voda protíká. Nevím, možná tam mají být v těch hadičkách nějaké ventilky nebo něco podobného, ale když jsem je montoval z auta kde byly origo, tak tam nic takového nebylo.
►Stodolní II◄
Expedice Estonia 2010 :hrob:
Iniciátor všeho zlého! Bacha na mě!
Život je tak rozmanitý. Každej den mě nasere někdo jinej.

Octavia combi 1,9tdi
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1998 až 5.3.2012 prodáno
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1996 - 19.2.2012 až 20.2.2012 prodáno
Vaz 2107 1,5 AXTEC, LPG r.v.1995 - 3.6.2008 až 3.6.2008 :hrob:
Pavel04
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel04 »

účel je zřejmý, vzhledem k tomu že to maj volva, tak je to asi proti sněhu...
Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

Ivo píše:Jediné co potřebuješ, jsou stěrače a nádobka(větší) se dvěma motorkama. Montáž je jednoduchá. Elektrika tam je nachystaná (aspoň u mě byla). A potom ještě potřebuješ jedno relátko.
elektrika je nachystaná..to je divný a kde se to zapíná eventuelně
Pavel04
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel04 »

myslim ze to ma stirat jenom pri zapnutejch svetlech, steracich a ostrikovacich zaroven.
Ivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo »

Se sněhem nemám dobré zkušenosti. Ono to sice stírá protože sníh taje od teplých světel, ale potom to zase mrzne na stěračích a nestírá. Ale asi to taky trochu záleží na okolní teplotě.Nechci od montáže stěračů nikoho odrazovat. Taky jsem je chtěl a hned jak to šlo, jsemje tam dával. Takže teď je tam mám, ale vytáhl jsem relátko, takže jsou jenom na ozdobu.
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

To Tomáš: pokud máš pojistkovku plně osazenou relátky, tak máš předchystáno i pro stěrače a ostřikovače světel.
Stěrače a ostřikovače světel fungují, pokud svítí tlumená (dálková) světla a pustíš ostřikovač čelního skla. Tehdy se ostříkne a setře světlomet. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Luděk Ondrůch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Ondrůch »

Ještě dodám, že na hadičku vedoucí od nádobky ke stěračům světel se dává ventil, aby to neprotíkalo.
VAZ 1117
Ivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo »

Luděk Ondrůch píše:Ještě dodám, že na hadičku vedoucí od nádobky ke stěračům světel se dává ventil, aby to neprotíkalo.
A ten mi tam teda chybí.
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Ivo píše:
Luděk Ondrůch píše:Ještě dodám, že na hadičku vedoucí od nádobky ke stěračům světel se dává ventil, aby to neprotíkalo.
A ten mi tam teda chybí.
Mě tam také chybí, proto jsem rafinovaně odpojil ostřikovač světel, navíc mám zdemontované stěrače a ne se k tomu dokopat :roll: .

To Tomáš stěrače a ostřikovače světel se aktivují současně s aktivací hlavních stěračů a ostřikovače díky dvěma diodám umístěným v pojistkové skřínce.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
gogo

Příspěvek od gogo »

Koko Loko píše:
To Tomáš stěrače a ostřikovače světel se aktivují současně s aktivací hlavních stěračů a ostřikovače díky dvěma diodám umístěným v pojistkové skřínce.
NESUHLAS, Ludek ma pravdu, stierace svetiel sa spustaju naraz s ostrekovacom svetiel. So zapnutymi hlavnymi stieracmi to nema nic spolocne. Stava do tohto zariadenia je "tahana az za vypinacoim svetiel I.,II." (podobne ako hmlovky) a samotny ovladac spustania stieraca svetiel+ostrek je prava paka smerom k sebe=hlavny ostrekovac za zapnutych svetiel, inak povedane, bez pustenych svetiel to nepojde..

PS: niekedy staci vymenit tie male stieraciky a pretesnit spoje aby to nevytekalo a ucel to plni. vzdy je lepsie z kabiny cistit svetla ako vybiehat von, ze uz nic nevidim, lebo ked to treba, vtedy pocasie nebyva moc privetive.....ked som nemal, nechybalo mi to, ale ked tam mam tak minimalne pomozu. o tom co tym chcel sudruh povedat nech si kazdy domysli
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

To K-L a gogo: ty diody tam jsou ........ ale stěrače a ostřikovače světel se aktivují (jak správně připomínkuje gogo) pouze ostřikovačem čelního skla - přitažením pravé páčky k sobě. Ale momentálně nedokážu říct, zda-li se ostřikovač čelního skla aktivuje, pokud jsou stěrače v klidu. Mám takový (nejasný) pocit, že ostřikovače fungují teprve v první (cyklovač) a druhé (stálý chod)) poloze páčky stěrače. L.
Marcel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcel »

Luděk Musil píše:. Mám takový (nejasný) pocit, že ostřikovače fungují teprve v první (cyklovač) a druhé (stálý chod)) poloze páčky stěrače. L.

stačí světla + ostřikovače stěrače být zapnutý nemusí
Marcel 2107
LADA 2107 - Laděnka
Největší abstinent z LKCS :)
http://marcel2107.rajce.idnes.cz/Ladka/#album
Silnice, mé přechodné bydliště
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“