problém s předním kolem
Moderátor: Moderátoři
- zeek
- Kontaktovat uživatele:
problém s předním kolem
Nazdárek, tak mám další problém který se mi nedaří odstranit...
Při jízdě kolem 30km/h a výš se z pravého kola ozývá takové kovové cvakání které se při zrychlení také zrychluje a při větším zatížení toho kola (zatáčení doleva) zesílí na hlasitosti.
Myslel jsem že to může být ložiskem, tak jsem ho celé komplet vyměnil...a s nadšením jsem to šel projet...jaké bylo moje zklamání když se ve 30km/h ozvalo cvakání zas... Ještě dodám že když přibrzdím tak to cvakání se ozývá stále....nevíte co s tím, nebo spíše nestalo se to už někomu?
Při jízdě kolem 30km/h a výš se z pravého kola ozývá takové kovové cvakání které se při zrychlení také zrychluje a při větším zatížení toho kola (zatáčení doleva) zesílí na hlasitosti.
Myslel jsem že to může být ložiskem, tak jsem ho celé komplet vyměnil...a s nadšením jsem to šel projet...jaké bylo moje zklamání když se ve 30km/h ozvalo cvakání zas... Ještě dodám že když přibrzdím tak to cvakání se ozývá stále....nevíte co s tím, nebo spíše nestalo se to už někomu?
Lada 2103 rok 2004 - 2006(bouračka). Lada 21061 rok 2006 až 2007 prostě chudinka umřela...budiš jí vrakoviště lehké...
současnost..felda v kombiku kvůli psu.
- Tommel
- Kontaktovat uživatele:
Čep to být nemuže ?
Chatka 12 forever . Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.
Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Dela to zadni nebo predni kolo? Me takhle cvakalo zadni kolo. Zacalo to po vymene oblozeni a prasatek. Byl jsem z toho zoufalej a porad dokola jsem sundaval buben a vsechno kontroloval. Nakonec jsem prisel na to, ze predni kola jsou pridelany delsimi srouby nez zadni a ja mel jeden sroub prohozenej. Delsi byl vzadu a zasahoval az do bubnu, kde skrtal o brzdovy oblozeni. Tak jestli nemas stejnej problem..
Lada 1600 - bouračka | Lada 1500s - prodáno | Peugeot 406
-
U me nastesti stacilo najit "zatoulanej" kratkej sroub vepredu a vymenit ho za ten jeden dlouhej co se pro zmenu ocitl vzadu. Ale v jednu chvili uz jsem taky myslel, ze budu muset rezat.Nulašestka píše:Kvůli týhle debilitě jsem musel zkrátit všechny zadní šrouby a to i některý nový.Brandy píše:Tak jestli nemas stejnej problem..
Lada 1600 - bouračka | Lada 1500s - prodáno | Peugeot 406
- zeek
- Kontaktovat uživatele:
Tak už jsem na to přišel....pořádně jsem koukal na disk a na něm je normálně v jednom místě vydřená drážka...důvod že jsem si toho nevšiml je ten že za 1) je to ze zadu těsně u pneu a 2) začalo to dělat nedávno tak mě nenapadlo že by to mohl mít na svědomí disk....
Každopádně jsem pod autem lezl a nenašel jsem nic o co to může dřít....takže až budu mít ve středu čas tak musím shodit kolo a mrknout se kde to je ošoupané.....
Jééé zas se cítím jako amatér!
Každopádně jsem pod autem lezl a nenašel jsem nic o co to může dřít....takže až budu mít ve středu čas tak musím shodit kolo a mrknout se kde to je ošoupané.....
Jééé zas se cítím jako amatér!
Lada 2103 rok 2004 - 2006(bouračka). Lada 21061 rok 2006 až 2007 prostě chudinka umřela...budiš jí vrakoviště lehké...
mne to tiez takto robilo a pri zatoceni doprava sa to zosilnovalo.domov som prichadzal uz len na 2ke a pri zaboceni do dvora(isiel som na1ke) mi odletelo koleso ,ohlo mi blatnik.Disk sa vytrhol zo srubov a ja som cumel jak vyorana mys.ak budem mat cas,prihodim foto
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky nás docela zlobí přední kolo. Měli jsme teď dlouhou cestu z Brna do Jeseníků a celou cestu nám pořád něco řinčelo z předního levýho kola. Na místě jsme sundali přední kolo a zjistili že šroub, kterým je přimontovaná podložka k disku byl úplně vyšroubovanej. Pořádně jsme ho utahli (radši všechny) a jeli zpátky domů. Cestou asi po 20 km jsme sundali kolo, protože zvuky se opakolvaly a šrouby v podložce byly zase uvolněný. Tak se vše opět pořádně dotáhlo a po nějaké době ty zvuky zase přišly. S rychlejší jízdou se zvuk samozřejmně zvyšuje. Můžou být špatný šrouby nebo jen neumíme dotahovat šrouby k podložce?
- Křečík Barbuška
Hodit podložky do příkopu a nahodit oceláče .Lucinka a Pavlík píše:Taky nás docela zlobí přední kolo. Měli jsme teď dlouhou cestu z Brna do Jeseníků a celou cestu nám pořád něco řinčelo z předního levýho kola. Na místě jsme sundali přední kolo a zjistili že šroub, kterým je přimontovaná podložka k disku byl úplně vyšroubovanej. Pořádně jsme ho utahli (radši všechny) a jeli zpátky domů. Cestou asi po 20 km jsme sundali kolo, protože zvuky se opakolvaly a šrouby v podložce byly zase uvolněný. Tak se vše opět pořádně dotáhlo a po nějaké době ty zvuky zase přišly. S rychlejší jízdou se zvuk samozřejmně zvyšuje. Můžou být špatný šrouby nebo jen neumíme dotahovat šrouby k podložce?
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
-
- Kontaktovat uživatele:
takto čumim.. pokut vim, tak lada má všechny šrouby stejné.. navíc v zadu v bubnu je místa až až..Brandy píše:Dela to zadni nebo predni kolo? Me takhle cvakalo zadni kolo. Zacalo to po vymene oblozeni a prasatek. Byl jsem z toho zoufalej a porad dokola jsem sundaval buben a vsechno kontroloval. Nakonec jsem prisel na to, ze predni kola jsou pridelany delsimi srouby nez zadni a ja mel jeden sroub prohozenej. Delsi byl vzadu a zasahoval az do bubnu, kde skrtal o brzdovy oblozeni. Tak jestli nemas stejnej problem..
no....ja mam 2105 a do zadu som dal disky z 011 a sruby mi dreli do tej pruziny,co je na lanku rucnej brzdy potom prisiel na rad pilnik a vsetko bolo OKtakto čumim.. pokut vim, tak lada má všechny šrouby stejné.. navíc v zadu v bubnu je místa až až..
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)