Otazka: jak mam zjistit co je v.. jaksi nefunkčni? Jak se to zkontroluje? Jestli čidlo teploty kde je a zas jak se zkontroluje že je to vono?
Samotny ventilator funguje(když se zapne topeni/ofuk).
Za jakoukoli radu diky

Moderátor: Moderátoři
Brandy píše:Nejdriv bych zkontroloval, jestli je horkej chaldic, kdyz je motor ohratej na provozni teplotu Pokud ne, bude chyba v termostatu.
Ano je horky takže termostat funguje
Jestli nespina sahara, zkontroluj vsechny kontakty. Jestli jsou v poradku, over funkcnost cidla. Bude zasroubovany nekde do chladice. Vypoj z neho kabely a pri zapnutym zapalovani je spoj. Pokud se ventilator rozbehne, je to cidlem.
Jak je vidět na obrazku dole propojil jsem pomoci šroubovaku oba kontakty zatimco byli navlečeny na to čidlo - a ventilator se rozběhl. Takže je špatne čidlo?
V manualu je napsano že se musi častečně vypustit chladici kapalina při vyměně čidla, zkoušel jsem odšroubovat čidlo a hned to začalo tect... kolik se ma vypustit a kde najdu ventil odkud se to ma vypouštět?
pokud mas medenej chladic tak nevadi kdyz dolijes obyc vodu z vodovodu. pokud nemas medenej tak je lepsi destilkaARMAN píše:a pak dolit jen normalni destilku?
ja myslel ze i jiny. ale kdyz ne tak neDawid píše:ony se delaly i jine?Maysner píše:pokud mas medenej chladic tak nevadi kdyz dolijes obyc vodu z vodovodu. pokud nemas medenej tak je lepsi destilkaARMAN píše:a pak dolit jen normalni destilku?
v servisnim manualu psali nepouživat tvrdou vodu, nejlepe destilku.Maysner píše:pokud mas medenej chladic tak nevadi kdyz dolijes obyc vodu z vodovodu. pokud nemas medenej tak je lepsi destilkaARMAN píše:a pak dolit jen normalni destilku?
med vodu zmekcuje proto je dobry kousky medi davat do nadrze domacich vodaren a topeni v baraku met natahany v medi a taky uz vzniklej vodni kamen nici a zabranuje korozi. takze kdyz mas medenej chladic tak tu vodu co pres nej prochazi zmekcuje a neni problem tam lit z vodovoduARMAN píše:v servisnim manualu psali nepouživat tvrdou vodu, nejlepe destilku.Maysner píše:pokud mas medenej chladic tak nevadi kdyz dolijes obyc vodu z vodovodu. pokud nemas medenej tak je lepsi destilkaARMAN píše:a pak dolit jen normalni destilku?
Ok, takže jestli chapu spravně je to tim čidlem?