Olej v priestore vzduchoveho filtra
Moderátor: Moderátoři
Olej v priestore vzduchoveho filtra
Mam Samaru 2108, 1,3. r.v. 89. Do priestoru krytu vzduchoveho filtra (nad karburatorom) sa dostava motor. olej. Neviem cim to moze byt sposobene, viete mi niekto poradit...? Inac som s autom spokojny, meral som spotrebu mimo mesta 4 ludia - 5,2 L / 100km!!
Dawid píše:u 2107 a nize to je zpetnym odvetravanim klikove skrine a ten olej je dokonce zadouci - olejove pary promazavaji motor tam, kam se nedostane olej z olejoveho obehu. Pokud je ho tam ale moc, muzes mit zadrhel v odlucovaci - zkus ho vycistit. Samo to taky u 2108 muze byt uplne jinak
...motor ma nabehane 80 tisic km, strasia ma, ze je ,,vybehany,,
inac, ten olej mi dost zanasa vzduchovy filter...
S tim praxi nemam, ale ciste po uvaze by s tim krouzky nemeli mit co docineni, ne?odsavani z klikovky je stejne pod nima a jina cesta, kudy by se tam ten olej dostal neni - pokud mu ho soused nelije do sani - pan inspektor mne jiste rad popravi, pokud se mylim..Myso píše:samara je rovnaky typ motora, zrejme to ma rovnake ako skatule, takze prvykrok je vycistit to odvetravanie, ak nepomoze tak su v haji kruzky...
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
Nemusi to byt pan inspektor, ale ked su kruzky v haji, pri expanzii (expanzia=pracovna doba stvortaktneho motora) prenika tlak do priestoru klukovej skrine a vytlaca olejove pary (a rozpraseny olej) v zvysenej miere do spominaneho odvetravania. To som to mudro napisal
Pozn. moderátora: děkuji Romane . L.
Pozn. moderátora: děkuji Romane . L.
Naposledy upravil(a) Roman dne stř čer 14, 2006 15:00, celkem upraveno 1 x.
Roman
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak s tímhle mám taky problém.Když hadici odvětrání odpojím a motor vytočím tak na 3 000ot. z hadice to lehce dýchá.Na prázdnou trubku na filtrboxu jsem nasadil kousek látky a zjistil,že při menších otáčkách se nic neděje,ale už při těch 3 000 je látka docela silně přisávána k filtrboxu (filtr mám nový,klapku přestavěnou na "zimu" a papírovou hadici odstraněnu-kvůli LPG).Zdá se mi,že olejové páry z motorového prostoru jsou mohutně odsávány podlakem z filtrboxu a tím i strháváno množství oleje.
Na fotkách z letošního srazu jsem si všiml několika aut,která hadici mají zapojenou jen do jakési kondenzační nádoby.Vím že Marek psal o vrchním mazání ventilů,ale to maže jen sací?Jinam než do sacího potrubí se tyhle olejové páry nedostanou.Ještě přes karburátor a to je asi všechno.Nejsem automechanik,takže kdo to znáte,pište!
Na fotkách z letošního srazu jsem si všiml několika aut,která hadici mají zapojenou jen do jakési kondenzační nádoby.Vím že Marek psal o vrchním mazání ventilů,ale to maže jen sací?Jinam než do sacího potrubí se tyhle olejové páry nedostanou.Ještě přes karburátor a to je asi všechno.Nejsem automechanik,takže kdo to znáte,pište!
LADA 2107 5q LPG "Vasil"
http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... E1v%E1n%ED
http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... E1v%E1n%ED
10 vterin?
VAZ 2104 1.3 1989
-
- Kontaktovat uživatele: