Skalouš píše:Při zatáčení doleva mi jde zadek do smyku výrazně dřív než při zatáčení doprava, čím by to mohlo být?
Mám podezření na jeden z tlumičů. Měnili mi je na Mělníku na podzim, takže se domnívám, že jeden se trochu nepovedl.....
Nevím jak u Lady, ale u Tavrie jsem měnil jeden totálně vyteklý tlumič (jenom jeden, defektní za dobrý použitý) Měly se tam na něm seřizovat odklony kola, tak jsem jednoduše na té přírubě ostrým šroubovákem vyryl rýhu a podle ní pak usadil i nový tlumič. V garážových podmínkách to ani jinak nešlo. Řekl bych, že se to povedlo, auto nikam netáhlo a chovalo se dobře. O pár měsíců později šlo stejně z baráku.
Takže se bojím cokoliv měnit na Ladě, která lítá mnohem rychleji, aby neodborné seřízení od oka nemělo vliv na bezpečnost jízdy. Tlumiče se mi na 68500 zdají stále dobré a gumy taky nejsou odskákané.
Už měním jen to, co je nezbytně nutné, investice minimalizuji jen na základní údržbu a pak na poruchy, které zaplať pánbůh nejsou časté.
Možná namítnete, že jsem břídil, ale dokud ten tlumič nevyteče a nebude mlaskat a auto se po rozhoupání přiměřeně sklidní, tak tam nový nepůjdou.
Některé radosti, stejně jako starosti, rád přenechám třetímu majiteli...
A i o tom to je, proč nekupovat auta starší 2-3 let...
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)