Scotova NIVA

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
scot

Re: Scotova NIVA

Příspěvek od scot »

Ono to nešlo úplně špatně, já u toho nenadával. Chvíli jsme koumal, kam ty všechny dráty vedou, ale po sundání budíku bylo jasno. Jen jsem to rozebíral 2x protože jsem přehodil spínač mlhovky a ohřevu zadního skla. Ale mám z toho odřené ruce. Nejsem schopen jemnější práci dělat v rukavicích. Když dělám v rukavicích, jak nemám cit nasadit matku nebo ty péra, co drží tu konstrukci topení. No a když je nemám, tak vypadám, jako bych měl doma divokou kočku.
scot

Příspěvek od scot »

Příští pátek to bude 5 let, co se Princezna stala členem rodiny. Vyměnil jsem ji dneska paraboly světel za nové od německé Helly. Jsou teda vyrobené v Rumunsku, ale mají vzadu těsnící gumy, takže se snad nebudou tolik mlžit. Koupil jsem je hned po loňském srazu v Moravci, ale nějak nebyl čas je vyměnit. Paraboly vyrobené v Rusku, vydržely cca 2 roky, než se na nich zevnitř udělal mléčný povlak. Taky to vypadá, že se mi podařilo zbavit se brumu od zadní nápravy. Niva má tažné, ale je to takové veliké heblo, že překáží poslednímu dílu výfuku. Koncovka výfuku se opírala o tažné. Původní majitel sice tažné omotal gumou, ale v určitých rychlostech byl slyšet zezadu takový brum. Tak jsem vzal 2 díly z merkuru, a výfuk jsem na tom posledním silentbloku spustil o cca 5 cm níže, aby se nedotýkal tažného a brum zmizel. Až budu mít hotovou garáž, tak ten držák výfuku udělám z plechu a navařím to, ale do té doby vystačím s merkurem. Bude to takové "temporever" řešení. Nedávno jsem musel obout šedá kola s Voltyry. Na stříbrných mi popraskaly ventilky. Chtěl jsem dneska ty stříbrné disky obrousit, že je trochu zrenovuju, ale po dvaceti minutách broušení jsem se na to vykašlal a nechám je opískovat a nalakovat profesionálně. Stejně by to za půl roku vylezlo, nemám na to nervy.
valda1971

Příspěvek od valda1971 »

Jo, zlatý Merkur :D Také jsem zbytky z dětství využil na jin účely než byl stvořen :wink: I když ne na autě. Už mám jen origo krabičku se šroubky.
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
scot

Příspěvek od scot »

Využil jsem díly z Merkuru po tátovi, tedy někdy z padesátých let a je to tedy nejstarší součástka mého auta.
valda1971

Příspěvek od valda1971 »

scot píše: pon črc 14, 2025 12:03 je to tedy nejstarší součástka mého auta.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“