NIVA 1.7 prodloužená LPG, snad z ní bude expediční

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Jarda_NIVA1.7
Kontaktovat uživatele:

Re: NIVA 1.7 prodloužená LPG, snad z ní bude expediční

Příspěvek od Jarda_NIVA1.7 »

2 Dusan:
Tak ja pouzivam oba, todle jsem zrovna delal tim hnedym a na stresni partie pouzivam bily, kdyz to nahodou prosakne, abych nemel hnede fleky na stropnici.
Lada Niva 1.7i prodloužená LPG, MTX 7-06 Roadster LPG, Rapid 146 LPG, Rapid 130 LDD Cabriolet
Jarda_NIVA1.7
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem mel radost, ze jsem na novou dlouhou nivu sehnal ram, co jsem mel na stare dlouhe a v peknem stavu, domlouval jsem zapis do TP primo od vyrobce a jeste jsem se vcera ptal na STK, ale pry i kdyz mi ten ram vyrobce zapise, tak ze me na STK vyhodeji :/, technik rikal, ze nevi od kdy presne, ale ze takovy ram urcite nemuze byt montovan na aute po r.v.2010 (mozna i jeste nejaky rok pred tim, ale to ze by musel dohledat), problem pry je ve smernici EU, ktera zakazuje ty trubky kolem svetel, ten stredovej, co tam mam ted, tak ten kdyz budu mit zapsany, tak nebude problem. Jestli ten ram pujde legalne alespon na kratkou nivu nevim, tam bude problem se zapisem, protoze mi uz pri vyndani z depozitu zrusili technicak. Takze misto 200,-kc za zapis od vyrobce abych dal 1500,-kc od Lada CZ :(.
Dale jsem se ptal jak se divaji na snorchl, protoze nedavno byvaleho kolegu za nej vyhodili s jimnym. Pry snorchl problem neni, ale nesmi byt zapojen do sani, zapojeny snorchl pry muzu mit jen mimo pozemni komunikaci. Takze byvaly kolega ho nemusel cely odmontovavat a zaslepovat otvory v karoserii, ale stacilo by jen odpojit hadici k nemu.
A jeste neco skodovackeho, mam sadu kitcar na felicii od p.Kabata, je to s homologaci - ty lemy nejsou sirsi, nez ty siroke na nivu, co jsem mel na stare dlouhe a technik, ze me za to vyhodi, ze to je uz prestavba karoserie a musim to mit v technicaku, pritom urednik mi rikal, ze toto odmita zapisovat, ze opravdu nebude zapisovat kazdy homologovany doplnek. Technik se na to diva, jako by se jednalo treba o Hckovyho rapida, tam uz bych to chapal, ze to je prestavba - cele zadni bocnice, to myslim Kabat taky dela a to uz homologovane nema, ale todle je proste homologovane jen jako lemy, ze jsou predni blatniky cele laminatove je druha vec, ten atest tam je zalaminovany. Jeste pozadam p. Kabata o vyjadreni.
No zijeme asi v kocourkove... :) :/
Lada Niva 1.7i prodloužená LPG, MTX 7-06 Roadster LPG, Rapid 146 LPG, Rapid 130 LDD Cabriolet
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Zrušený techničák (Velký technický průkaz) neznamená skartovaný. Na STK je fotí a odesílají do databáze k záznamům o autu. A záznamy přeci platí, i když je na VTP razítko zrušeno, neplatné, nebo co to tam dávají a ustřižený roh.
Nebo se to tím opravdu dostane do informačního vakua a spousta při digitalizaci ztracených záznamů už prostě neplatí?
Bílý LADA a okřídlená spol.
Jarda_NIVA1.7
Kontaktovat uživatele:

2 Teepee:
prave, kdyz si clovek nepozada o to orazitkovani, tak mu ho skartuji pred ocima :/. Na STK foti jen ty, ktere jeste nejsou orazitkovane, takze zapis do orazitkovaneho by mi byl uz k nicemu.
Jinak jsem nasel, ze ten velky ram byl homologovan 2014, takze fakt at jdou s nejakou smernici EU nekam, kdyz auto mam 2013.
Aron

Příspěvek od Aron »

Jardo k tomu rámu mám také namontovaný rám na nivě 2021 a je s těma obloukama kolem světel a mám ho zapsaný v tp je koupen přímo od výrobce.
Jarda_NIVA1.7
Kontaktovat uživatele:

2 Aron:
jj, diky za potvrzeni, mluvil jsem o tom s vyrobcem a ma homologaci z doby, kdy uz ta smernice EU platila, prinejhorsim budu muset jet na jinou STK, jenze tam me zas mohou vyhodit za neco jineho nebo na STK davat ten maly ram, je to blbost, ale jsou to jen 4 srouby.
Jak zapsat ram, kdyz uz mi zrusili technicak nevis? zkusim si vyzadat od vyrobce nejake potvrzeni, jestli teda neco takoveho vydava a s tim pak jit na dopravku.
Ono i u tedle 2013, az pujdu nechat zapsat LPG, tak mi technicak taky seberou :(
Jarda_NIVA1.7
Kontaktovat uživatele:

tak je tam
Přílohy
169098224 (6).jpg
e112a853-8a7f-4c6c-abb3-f984c871efe2.jpg
Aron

Příspěvek od Aron »

Hned ta nivka vypadá dospělejc.
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“