Stává se vám někdy tohle? Při jízdě v koloně mi vyleze teplota na 95 (i více) stupňů, sepne sahara, běží cca 10-20 vteřin potom se vypne, ale teplotu to nijak nesrazí. Za chvíli se zapne zase a teplota se stále drží na 95. Někdy se vypíná i tím způsobem, že několikrát za sebou slyším rychle cvakat relé... Kontakty mám v pořádku.
Včera jsem i za jízdy neměl šanci srazit teplotu pod 90-92 stupňů, při parkování (asi 95- 100°C) zapnula sahara na 20 vteřin,vypínala se opět s rychlým cvakáním, takže jsem musel spojit dráty, zapnout topení s větrákem a několik minut motor chladit na jeho obvyklých 85 stupňů a potom teprve vypnout.
Začalo se to takhle chovat až teď, nikdy předtím jsem si toho nevšiml. Teplota v létě vylezla mezi 85- 90 a držela, teď už si připadám jako stodvacítkáři.
Termospínač je asi v háji že? resp. možná se nějakým způsobem roztrhl bimetal nebo co, takže se sice zapne při 95, ale také se při této teplotě vypne...
Asi si ještě před Trnavou udělám dočasný spínač u řidiče, měnit čidlo budu až s novým Fridexem.