Tátova Priora
Moderátor: Moderátoři
Re: Tátova Priora
Blahoželám k STK pekné keď sa o auti staráme, nech robí radosť
Wartburg 353 Ja Hans! Das Auto! (KIA)
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired)
Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, (Predaná)
Lada Vesta 1.6 16v ? kw/ ? k Sedan - Eskymka - Posledná biela kráľovná
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired)
Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, (Predaná)
Lada Vesta 1.6 16v ? kw/ ? k Sedan - Eskymka - Posledná biela kráľovná
Prioru jsem standardně nechal u pana N., který s ní chodil vždycky. O zandích brzdách jsem věděl a jinak má emise lepší než o dvě a půl Eura "lepší" Vesta to je ten pokrok ...
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze )
Přátelé,
připojím se k novoročním shrnutím. I když proti tomu udělala Priora vše co uměla (před odjezdem do Paskova chcípla baterka, i když večer před tím ještě úplně normálně vrčela, bavili jsme se o tom v Coryho vlákně), díky STK, jarnímu srazu kde jsem byl poprvé nejen se současnou (tehdy budoucí) ženou, ale i s Priorou i ostatním akcím více než zdvojnásobila roční nájezd na 2346 km při průměrné spotřebě (včetně různého posunování v/kolem garáže) 6,96 l/100 km, což mi s ohledem na "veteránský provoz" včetně dálnie a Prahy i na sprinty v Bechyni nepřijde marné (a to jsem ještě nespočítal spotřebu Vesty, která bude určitě vyšší) Prostě nejsem Valda.
připojím se k novoročním shrnutím. I když proti tomu udělala Priora vše co uměla (před odjezdem do Paskova chcípla baterka, i když večer před tím ještě úplně normálně vrčela, bavili jsme se o tom v Coryho vlákně), díky STK, jarnímu srazu kde jsem byl poprvé nejen se současnou (tehdy budoucí) ženou, ale i s Priorou i ostatním akcím více než zdvojnásobila roční nájezd na 2346 km při průměrné spotřebě (včetně různého posunování v/kolem garáže) 6,96 l/100 km, což mi s ohledem na "veteránský provoz" včetně dálnie a Prahy i na sprinty v Bechyni nepřijde marné (a to jsem ještě nespočítal spotřebu Vesty, která bude určitě vyšší) Prostě nejsem Valda.
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
Georgius píše:.....Prostě nejsem Valda.
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
Nový rok bude až zítra a s ním se objeví i sudá číslovka na konci, neklamné to znamení, že Priora musí zase na technickou. Před chvílí absolvovala dnešní poslední vyjížďku do kostela a umytí a tak mohu balancovat už teď. V důsledku absecne isofixu se od července stala zcela dominantním rodinným vozem Vesta a Priora opět potvrdila svou pozici skoro polovičního veterána (příští rok bude poloviční veterán a za dalších 15 let úplný ), který jezdí především na sraz, tu a tam na chalupu a jinak převážně kondiční jízdy jako byla ta dnešní. Od konce září stála s odpojenou baterkou v garáží, nalezl jsem pod ní drobnou kapičku oleje a opět loužičku bezbarvé tekutiny bez jasné vůně (minule jsem prosil pana N. aby to probádal, ale na nic nepřišel, tiše doufám, že to není vodní pumpa). Nádržka ostřikovače drží !
Spotřebu vzhledem ke třem tankováním těžko porovnávat, ale najaře dostala Priora Coryho chip (stylové pokračování Markova ladění karburátorů na letištní ploše - fotky ještě nemám zpracované ale existují ) a za rok 2023 činí tankovaná spotřeba 6,41 l/100 km. A abych nezapomněl, nájezd je 1696 km, což je méně, než mnozí najeli na kole ...
Spotřebu vzhledem ke třem tankováním těžko porovnávat, ale najaře dostala Priora Coryho chip (stylové pokračování Markova ladění karburátorů na letištní ploše - fotky ještě nemám zpracované ale existují ) a za rok 2023 činí tankovaná spotřeba 6,41 l/100 km. A abych nezapomněl, nájezd je 1696 km, což je méně, než mnozí najeli na kole ...