Vašátor píše:Mě nejvíc zaráží, že automobilka machrovala, jak 80% dílů Vesty je vyrobených v Rusku a přitom to vůbec není pravda. Ale abych moc neodbočil od tématu, já mám ve světlech H7 made in Hungary.
Vašátor píše:Jde mi hlavně o to, aby to pořádně svítilo. Maďarský H7 svítí docela naprd, to i naše 22 let stará Corsa s H4 svítí lépe, jak Vesta.
80% dielov možno,ale nie spotrebák ako žiarovka.Tú dajú takú,kde kúpia lacnejšie. Ale celkovo prešiel závod na šetriaci režim. Ja som mal v Kaline(2016) Osramy a v DRL japonské Koito. Po tom minuloročnom ťukanci keď sa kvôli zlomeným uškám svetlometov menili celé svetlomety,tak bolo na prvý pohľad vydieť,že sa už šetrilo oproti pôvodným. Miesto plastových petíc iba dutinky,tenšie kábliky a o systéme uchytenia žiarovky tou pružinkou radšej nebudem písať,lebo už raz ma z nej skoro porazilo
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
. A samozrejme tiež tam boli už maďarské H7. Koncern nariadil šetriť,tak sa šetrí...
.
No a bohužiaľ ako sa vraví proti vetru nenaštíš a Veste nepomôžu ani špičkové H7. V Kaline a Veste mám rovnaké Osramy,ale Kalina svieti jednoznačne lepšie. Optika svetlometov Vesty stojí za ho.no
.
Lada 2101 r.v.1980 (1998-2007)/Lada Samara r.v.1990 (2007-)/Lada 2112 r.v.2002 (2010-2020)/Lada Kalina Cross r.v.2016 (2016-)/Lada Vesta SW Cross r.v.2019 (2020-)