Starí fašóuni z Európskeho parlamentu určite zariadia, aby to v EU tak skoro homologizované nebolo

Zdroj: https://xn--80aal0a.xn--80asehdb/car-de ... tzyvy.html
Moderátor: Moderátoři
Musíš rozlíšiť dve veci.Denné LED svietenie a LED reflektory.Ak ma pamäť neklame,Vesta má denné LED svietenie integrované v svetlometoch.LED reflektory za túto cenu bežné nie sú.Sestra kupovala novú Corolu za 16 000€ a LED adaptívne reflektory boli plus za 1200€ k cene auta!Takže neviem kde si zobral info,že v cenovej relácii cca 12 500€ sú LED reflektory bežné.Makar píše:Trochu som sklamaný prístupom AvtoVAZu, čo sa týka toho denného LED svietenia.
Dám za auto dokopy 12880€ a osobne si myslím, že pre autá v tejto cene by už malo byť integrované denné LED svietenie v reflektore samozrejmosť. Ja by som radšej oželel ten tempomat a parkovaciu kameru, aj tak som to doteraz nepoužíval. Je na škodu veci, že toto nieje vo voliteľnej výbave, lebo napr. množstvo mladších ľudí by efektné LED reflektory uvítali.
Aj o tom, že nebudem mať uzamykateľný dekel a ani veko nádrže som sa dozvedel až tu na fóre. Tých posratých 11€ za uzamykateľné veko nádrže by som určite dal, ak by bolo vo voliteľnej výbave a niekto mi to povedal.
Bohužiaľ AvtoVAZ robí školácke chyby, toto by som v cenníku Lada Vesta upravil!!!
To je pravda,mentalita bola myslená skôr u nás.Nikdy nezabudnem na slová môjho otca,ktorý onoho veľmy dávneho času robil v istom podniku,kde sa kšeftovalo s benzínom a v rámci dodavateľsko-odberateľských vzťahov tam prišli sovieti.Tý sa tomu nesmierne čudovali zo slovami,že u nich benzín "dľa vóda".Georgius píše:No, ono v případě Ruska a benzínu to nebude ani tolik o mentalitě, nedělejme si iluze, ale o ceně benzínu, kdy to prostě nestojí zato krást ...
Ten cenník tu na fóre bol už riešený,takže nekomentujem...Makar píše:Myslel som Stano samozrejme len ten pásik LED diod integrovaný v reflektore, ktoré slúži len ako denné svietenie, nie celý LED reflektor. To už má dnes väčšina nových aut.
Takže VESTA má už LED denné svietenie sériovo nainštalované![]()
![]()
Lebo v cenníku majú napísane len automatické zapínanie denného svietenia, LED tam nespomínajú.
Tak si ma potešil
No a to je aj práve aj môj prípad, späťáky ma netrápia že sú čierne, na R21 boli tiež v čiernom plaste, párkrát som s nimi šuchol o zárubňu pri výjazdu z garáže, tak aspoň nebolo čo opravovať, akurát tieto na CROSS-ke už sú striekané na čierno. Takže keď si časom nedám pozor a zasa sa nezmestím medzi zárubne, bude sa rozhodovať o bielej lebo čiernej farbe. Ale zatiaľ si dávam veľký pozor, o žiaden "krst" nestojím. Výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča nebolo ani v ponuke LUX v minulom roku 2016, kedy som auto objednával A pri mojej výške mi to nechýba. V ponuke LUX boli len tie zrkadlá vo farbe vozu , ale bol som rád že som sa dočkal a nevadilo mi to. Stano112, mal si asi šťastie že Ti to tak vyšlo. Hlavná vec je, že CROSS-ka jazdí perfektne a isté je, že za tie prachy v takej výbave, dobrej kvalite a klasickým motorom nad 1,5 litra sa lepšie auto ani zohnať nedá.Žiaĺ,zistil som,že modelový rad Kalín Luxe vyrobených v roku 2017,nemá späťáky vo farbe laku a čo je podstatne horšie,nemá výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča.Len klasický "výťah".....