Co se týče pily, tak jsem absolutní amatér, ale nějakou tu zkušenost bych taky přidal.
O aku pile bych vůbec neuvažoval. Je to blbost. Stačí na pár větví, ale ne na kmen.
Elektrika je dobrá a provozně jednoduchá. Nemusí se používat jen na dvorku, ale klidně i na zahradě, nebo za barákem. Záleží jen, jak máš dlouhý kabel. S 50m nebo 100m prodlužkou to na základní věci stačí. Máme elektrickou Narexku a řeže se s ní moc pěkně. Síly má dost, vůbec nemá tendenci se kousat. Káceli jsme s ní i stromy s kmeny o průměru 35cm. Má dobré chlazení, nepřehřívá se a dá se jí i naložit.
Jestli ale máš les (jestli se takhle vůbec dá 1000m říkat
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
), tak se bez benzínu asi neobejdeš. Pokud tedy nemáš silnou elektrocentrálu.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Tam bych asi doporučil neštetřit a koupit něco značkového, co je aspoň trošku solidní. Nemusí to být hned z profi nebo farmářské řady. Stačí i trochu pokročilý základ. Úplně základní modely bych ale asi nebral. Značky buď Stihl, nebo Husquarnu, které se v akci dají koupit za rozumné peníze. Dobrý býval i Dolmar, ale co jsem slyšel, tak se v posledních letech zhoršil. Osobně mám ale zkušenost jen s asi 30 let starým Dolmarem a ten jel absolutně spolehlivě až do doby, kdy nám ho ukradli.
![Mad :x](./images/smilies/icon_mad.gif)
Od té doby máme jen elektriku a s dlouhou prodlužkou se to kolem baráku dá zvládnout pěkně. Jen tedy občas trochu překáží šňůra.
Ještě by mohla stát za úvahu motorovka od Makity. Taky hodně solidní. Asi proto, že před lety vysosali technologie od Dolmaru, se kterým jednu dobu kooperovali. Cenově ale asi nebude o moc levnější než Stihl, nebo. Husq., zato bude mít asi hůř dostupný servis, resp. náhradní díly. Z hobby kategorie je prý údajně docela použitelné Ryobi, ale osobní zkušenost nemám. Značce Parkside z Lídlu bych se velkým obloukem vyhnul. Mám zkušenost jen se sekačkou a strunovkou, ale to vydrželo běhat asi jeden nebo dva týdny a poté se to doslova rozpadlo.