Vašátor píše:Člověk má radost z Vesty ... pak si přečte tady tu remcavou debatu a je po všem. Proboha, kupte si jiný auto. Tohle remcání fakt nemám rád. Krom Georgiuse tady nikdo nenapsal objektivní náhled. Jen samé subjektivní pocity. Pokud jste chtěli sporťák, měli jste si koupit Vestu Sport..
Na brzdu se se svojím kombikem chystám, ale to bude ještě chvilku trvat.
Tú radosť ti nikto nechce brať a ver mi,že teším sa s každým jedným človekom,čo si to auto kúpi. Ja sám by som inak nechoval doma tri
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
. Lenže treba sa na tie autá pozrieť aj triezvymi očami. Aj ja momentálne riešim obrovskú dilemu,či to vymeniť za Kalinu Cross(pretože sa mi po troch rokoch nebezpečne priblýžil údaj 100 000km,aktuálne 96tkm a nakoľko to vyzerá tak,že Lada v EU na určitý čas skončí,tak by sa zišlo niečo s nulou na tachometri),alebo nie. Lenže popravde ten dôvod na výmenu sa mi hľadá dosť ťažko,lebo keď presadnem z Kaliny do Vesty,tak si pripadám ako na odvykacej kúre. A mne sa odvykať nechce...
Objektívne údaje čo sem dal Jirko sú síce pekné(mimochodom test z brzdy Kaliny cross som sem pred cca dvomi rokmi dal aj ja) a určite si zaslúži za to palec hore,ale sú ti s prepáčením na dve veci...Keď presadneš z jedného modelu Lady do druhého s takmer identickým motorom a zrazu si "brzdou" dopravy. Ako aby ma auto otravovalo nedostatkom výkonu a neustálym radením,tak za to nie som akosi ochotný platiť prachy...
A ružovo to nevyzerá ani s motorizáciou 1,8(na konci priložím video). Ono totiž Vesty Cross zabili obe...1,6l s ruskou prevodovkou zo stálym prevodom 3,9 a 1,8l s francúzom a stálym prevodom 4,2. Pritom tie motory majú úplne odlišnú charakteristiku. Vyzerá to tak,že tie prevodovky mali byť použité opačne...
https://m.youtube.com/watch?v=Dm4ETslKF ... e=youtu.be
PS:viem o čom píšem,v lete som mal doma dva mesiace sedan aj cross a najazdil som nimy cca 5400km...
Lada 2101 r.v.1980 (1998-2007)/Lada Samara r.v.1990 (2007-)/Lada 2112 r.v.2002 (2010-2020)/Lada Kalina Cross r.v.2016 (2016-)/Lada Vesta SW Cross r.v.2019 (2020-)