To chápu, ale zase nezapomeň na ruský pohled na věc: benzín je levný a nafta patří do tanku/BVP/raketových nosičůradek mb píše:Jen jsem chtěl naznačit, že pro mě, hlavně z ekonomického hlediska, je nafta daleko výhodnější.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Moderátor: Moderátoři
To chápu, ale zase nezapomeň na ruský pohled na věc: benzín je levný a nafta patří do tanku/BVP/raketových nosičůradek mb píše:Jen jsem chtěl naznačit, že pro mě, hlavně z ekonomického hlediska, je nafta daleko výhodnější.
Georgius píše:To chápu, ale zase nezapomeň na ruský pohled na věc: benzín je levný a nafta patří do tanku/BVP/raketových nosičůradek mb píše:Jen jsem chtěl naznačit, že pro mě, hlavně z ekonomického hlediska, je nafta daleko výhodnější.
Zatím jsem to nepotřeboval a teoreticky jsem si to už taky studoval - čistě prakticky, co na to plastové úchyty ? Kolik vytáhnutí a vrácení tak můžou zvládnout ? Nerýpu, čistě by mne to zajímaloVašátor píše:Zadní sedak se demontuje úplně jednoduše. Zepředu, cca 30cm od kraje se chytne a silou vytrhne z plastového úchytu. Následně se zatlači směrem dozadu auta, pod operak, prizvedne a je venku.
Palec hore, moj nazor. Treba sa na veci pozerat objektivne, vsetko ma svoje pre a proti.Jan Vaníček píše:Jako ať si každý koupí to, co chce. Já jsem se již hodně dávno naučil/rozhodl nekritizovat. Rozhodně se nebudu ušklíbat nad autem "v základu" jen díky tomu, že někdo chce "premiovější" značku. Vím, co říkám, mám Superba v základu s příplatky za ca 15tis. A je to auto, které je již v základu vybaveno famózně a jediná paradoxní věc, která mi chybí, je prostrkovací díra v zadní sedačce.(navíc jak já vždy přidávám k dobru, je to auto v ceně Octavie) Berlingo mám kromě panoramatické střechy v max. výbavě a je to ve srovnání s tímto socka. A ano, je to ten opovrhovaný žabožrout a je mi to putna, protože ten účel, pro který ho mám plní na 100%. Takže znova opakuji, každý má jiné priority a ať si pořídí, co chce. Ta má jediná priorita a podmínka je dostupný SERVIS a dostupnost ND. Vašek to popsal naprosto přesně, pro Ladu bohužel. Přesto, i kdyby v CZ, nedejbože v mém okolí servis byl, Ladu si nekoupím, i když ji stále z nostalgie mám rád a fandím ji, protože nemá kategorii auta, kterou potřebuji. Bohužel. Jestli auto nové, nebo použité je vždy o prioritách a peněžence. Já jsem ze zásady spořivý, takže jsem se vzhledem k použití nebál ověřeného auta s 200tis. na tachu, do kterého jsem po koupi plánovaně investoval ca 40tis.. Opravil/nahradil/vyměnil jsem vše, co běžně při této a +/- 50tis. kilometráži odchází opotřebením, takže mám auto v top stavu za 30% ceny nového, 10 let vydrží v pohodě. Nové bych si koupit nemohl, protože bohužel do této kategorie již pronikly 3válcové benzinové motory a nabízený diesel je "slabý".Zase mám nádrž plynu, do které se vejde 70L a je krásně pod podlahou. A jestli benzín/diesel? To je zase o způsobu užívání, nemusí to být zásadně o kilometrech. Základní poučka je jasná, já k tomu přidám tahání karavanu 1400kg a plaťáku 2000kg, takže benzin NEE a i přes filtr pevných částic si ropáka za 3 roky koupím i při malém nájezdu (za 3 roky budu mít postupně další řidiče a plasťáků bude nedostatek, byť má dcera sní o naší Ladě
. Nedám!! Ještě lepší by bylo 4x4, ale to je zase otázka priorit a přežiju to bez. Honza