Sháním objektiv 2,8/100 pro diaprojektor Pentacon AV 100 ,resp. Praktica viz foto: Případně může být i 3,5/140
Pokud by takový objektiv někdo měl součástí promítačky a chtěl se toho zbavit pouze vcelku, vzal bych to možná za rozumnou cenu i komplet vč. projektoru. Stejně tak mám zájem o projekční plátno o rozměrech cca 1,8x1,8 až 2x2metry a případně též i diarámečky. Ty ale pouze ve variantě se sklem. Ty se slídovou fólií, nebo dokonce bez fólie nechci.
K: objektiv, diaprojektor, rámečky
Moderátor: Moderátoři
Re: K: objektiv, diaprojektor, rámečky
Plátno mám "perlička" Excellent" 150x150, je to v takovém kovovém šedém hranatém pouzdru s nožičkou a podpěrou, tak to může samo stát, nebo se to za pouzdro dá pověsit obráceně.
Žiju v domění, že nějaký objektiv by měl být.....ale / téměř neřešitelné. Celý Pentacon AV100 mám, ale dávat pryč jej nechci.
Rámečky byly, z 5.000ks asi třetina ale po převodu DIA dodigy spáleny
Žiju v domění, že nějaký objektiv by měl být.....ale / téměř neřešitelné. Celý Pentacon AV100 mám, ale dávat pryč jej nechci.
Rámečky byly, z 5.000ks asi třetina ale po převodu DIA dodigy spáleny
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
Valdo, díky za reakci. Celý projektor až tak nepotřebuju. Ten já mám a plně funkční. Ale mám ho s 80-kou sklem. Potřebuju 100-ku, příp. 140-ku objektiv.
Zkus prověřit ten samotný objektiv. Plátno, pokud jej nevyužiješ, bych asi vzal do rezervy. Jedno 150cm už mám, ale počkám, jestli někdo nenajde 180cm - 200cm.
Mimochodem, ty's spálil plastové rámečky i se sklem? Počkej, až si to přečte Gréta, to bude mazec!
Zkus prověřit ten samotný objektiv. Plátno, pokud jej nevyužiješ, bych asi vzal do rezervy. Jedno 150cm už mám, ale počkám, jestli někdo nenajde 180cm - 200cm.
Mimochodem, ty's spálil plastové rámečky i se sklem? Počkej, až si to přečte Gréta, to bude mazec!
Plátno už jsem nevytáhnul leta, diáky mimo asi 172ks skončily v kotli který roztavil i ty skla. Pokud třeba někomu přetáčím 8mm filmy, tak to stejně promítám na čtvrtku, ta perlička sice zvyšuje světlost obrazu ale na druhou stranu dělá zrno
Já rámečky se skly používal výhradně první roky, než jsem přišel na to, že po nějaké době vznikaly mezi skly/filmem mapy. Tak jsem přešel na čistě film (bez fólie), sice člověk musel občas doostřit, ale bylo to čisté. Prostě vše má své +/- Skladoval jsem to přímo v zásobnících k projektoru, takže žádná ruční manipulace s nimi rukama už nebyla.
Když budu mít náladu tak zkusím probrat jednu skříňku, nějak se mi jeví, že samotný bych měl mít (ohnisko nyní nevím). U projektoru neí, tam jsem kouknul hned úvodem.
Já rámečky se skly používal výhradně první roky, než jsem přišel na to, že po nějaké době vznikaly mezi skly/filmem mapy. Tak jsem přešel na čistě film (bez fólie), sice člověk musel občas doostřit, ale bylo to čisté. Prostě vše má své +/- Skladoval jsem to přímo v zásobnících k projektoru, takže žádná ruční manipulace s nimi rukama už nebyla.
Když budu mít náladu tak zkusím probrat jednu skříňku, nějak se mi jeví, že samotný bych měl mít (ohnisko nyní nevím). U projektoru neí, tam jsem kouknul hned úvodem.
Alberte trochu OT:
Vytáhnul jsem po letech odpočinku ten můj projektor, tím mi i došlo, mám-li druhý objektiv, tak tu "základní" 80tku.
Po zapojení stroje fungoval jen ventilátor Byla zoxydovaná pojistka a i prasklá Po opravě tohoto zjištění, že se neotvírá clona Stačilo jí pomoct 1x a už fungovala Další problém - neochota posunu zpět (DO). Nyní je opět 100% provozní (Do dalšího vytažení ??? )
Vytáhnul jsem po letech odpočinku ten můj projektor, tím mi i došlo, mám-li druhý objektiv, tak tu "základní" 80tku.
Po zapojení stroje fungoval jen ventilátor Byla zoxydovaná pojistka a i prasklá Po opravě tohoto zjištění, že se neotvírá clona Stačilo jí pomoct 1x a už fungovala Další problém - neochota posunu zpět (DO). Nyní je opět 100% provozní (Do dalšího vytažení ??? )