Ahoj Niváci,
máme na dílně Nivu s motorem PSA 1.9D 47kw, kod motoru XUD9A. Děláme na ní spoustu věcí, ovšem s jednou si absolutně nevím rady. Sháním napínací kladku drážkového řemene pro pohon alternátoru a prostě taková kladka jaká tam byla, není nikde k sehnání. Nabízí mi to pro tento motor kladku s průměrem 85mm, na voze je však 66mm. Rozdílná je i délka držáku kladky. Budu rád za rady
Presroubovat pouze kladka nelze. Je to zalisovane v jeden kus. Na to uz jsem se díval. Zajímavé je, že pod Peugeotem to ma napinaci kladky delší a o vetsim průměru. Tedy to co jsem dohledal.
Ceny v autokelly jsou "luxusni". Takovouhle kladku bezne koupis za stokoruny. Navic soudit podle jednoho dílu? To prece ne.. A ano, diesel se vyplatí, jezdí totiž za půlku.
Tak to dnes dorazilo, kladka je i s držákem a je na závit takže lze měnit jen kladku a ne celý držák... Podle velikosti a porovnání s tou co mám v zelené nivě, tak by to mělo pasovat... Nějak mi kůrovec vysává všechnu energii a nejsem schopen to tam nandat...
Přílohy
Diesel not died... Peugeot + lada = the best off offroad -Lada Niva 1.9TD
Kdyz uz ten kurovec je zminovan tak odbocim. Kdysi hrozne davno tak kolem konce let osmdesatych jsem chodil v jeden smrkovy les. Co chvila clovek narazil na lapace nejakeho hmyzu. Les byl cisty tu a tam po lehke tezbe lesaci udelali nejake hromady a v nich a kolem rostly hribky. Pak hromad ubyvalo a les jiz nebyl tak cisty. I lapacu rok od roka ubyvalo, az zmizely zcela. Cele to pak nejak nekolik let fungovalo, az ted najednou zmizelo 75 % toho lesa. Dilem vlivem nebyvalych vyvratu a dilem toho broucka. Vznikly holiny rezem na parez. Ty tomu asi rozumis. Kde doslo k chybe? Jo a co znamenaji ty na cerveno zabarvene kmeny vytezeneho dreva?
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Dříve také nevěděli co to je 35stupňů... Když bylo 25 tak to bylo hodně... Příčin je několik... Sucho, soukromí vlastníci kteří na to dlabou, a výběrové řízení trvající dlouho...
Lapače jsou k ničemu, často brouka jenom nalákají do lesa...
Červené dřevo je chemicky ošetřené aby brouček prokousávajíc se ven po dokončení vývoje chcipnul... Ale 1/4 broučků vyleze otvorem udělaným rodiči takže úplně blbej ten kůrovec taky nejni...
No nic musím letět...
Diesel not died... Peugeot + lada = the best off offroad -Lada Niva 1.9TD
To s temi lapaci je zajimave. Ty horka to mas pravdu. Kdyz bylo 33 stupnu tak to bylo tak maximalne tyden a co se tyce prazdnin tak ty skoro z pulky proprsely. Diky za info.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107