Taky to vidím jako problém, např. v Maďarsku sem vloni viděl několik novejch kalin a grant ale vestu jen jednu, zbytečně vyklidili pole a nabídka je dneska zas dost chudá a je otázka jestli vesty dealery uživí.Liftback píše:Ako to tak čítam tak Kalina II a Granta II by sa určite v EU uživila a spravila kopec radosti z nového auta za normálnu cenu. NIekomu naozaj postačuje aj malé auto s dobrým motorom a jednoduchou obsluhou. Ale Granta FL sa tak asi skoro do EU nepretlačí, hoc má bohatý výber karosérií a každý by si našiel tú svoju.
Radek mb je zpět aneb podruhé v řece jménem Kalina
Moderátor: Moderátoři
Re: Radek mb je zpět aneb podruhé v řece jménem Kalina
21113 >>> 21113 >>> 21113
Komu není rady, tomu není pomoci.
Komu není rady, tomu není pomoci.
Georgius : tak pak už se vyplatí koupit tu Vestu, ne ???
Zelvotron: dle situace na Slovensku Vesta a Niva dealery určitě uživí, ale Granta už by zahýbala trhem , zvláště teď, kdy Dacie přijde o 1.6 motor..........
Zelvotron: dle situace na Slovensku Vesta a Niva dealery určitě uživí, ale Granta už by zahýbala trhem , zvláště teď, kdy Dacie přijde o 1.6 motor..........
Radkové, Míša (manželka) vám vzkazuje, že jí taky nejde stahovat okno u Kaliny a to už jsem to měl jednou rozebraný.
- radek mb
- Kontaktovat uživatele:
Takže, aby to tu nespalo: Kalina stále vrní, teď o něco tišeji. Cvakaly mi tam hydroštely jak u starého traktoru, celá sada je vyměněná. Olej vyměněn za plnou syntetiku, rovnou se nechal vyměnit i rozvoďák, stejně zbývalo necelých 10 tisíc km do výměny. Zdá se mi, že celé motorové ústrojí ztichlo, možná to je jen nějaký placebo efekt. Také jsem se hrabal ve stahování zadních oken, no rozebrat motorek nebylo až tak děsivé, ale dát zpátky stator motorku, když tam překáží uhlíky, to je docela kumšt, ani přítel na telefonu Radůz mě moc nepotěšil. Nicméně jsem to složil. Jedna strana přestala fungovat po cca 20 stáhnutích, druhá zatím drží, ale raději okénko nestahuji. Vyřeší to komplet výměna, až budu na Ukrajině, při té příležitosti nechám rovnou zatmavit skla.
Taky jsem nechal zkontrolovat náplň v klimatizaci a pročistit to. Klimuje to pěkně.
Nějakou dobu jsem si pohrával s kacířskou myšlenkou Kalinu poslat do kopřiv a koupit něco jiného, třeba Peugeota 307 nebo Saaba nebo Volvo, mimo jiné jsem kontaktoval i Vyškov kvůli té předváděčce Vesta SW. No, nakonec zůstanu u té Kalinní potvory. Znám to, jede to, ještě to není shnilé na prach, má to tažné, na střechu příčníky, dokoupil jsem i rakev na střechu pro zvětšení zavazadlového prostoru, klima taky fachá, tak na co vyhazovat statisíce za jiné auto, když toto ještě poslouží (doufám).
Pak mě v záchvatu jakési euforie napadlo přihlásit svou Kalinu na chiptuning k Corymu, který jest svolán na tento týden. Jsem zvědav, co se z toho motoru bude dát ještě vymáčknout.
Shrnu li to, Kalina žila, Kalina žije, Kalina bude žít!
Stav tachometru 174 tisíc km.
Taky jsem nechal zkontrolovat náplň v klimatizaci a pročistit to. Klimuje to pěkně.
Nějakou dobu jsem si pohrával s kacířskou myšlenkou Kalinu poslat do kopřiv a koupit něco jiného, třeba Peugeota 307 nebo Saaba nebo Volvo, mimo jiné jsem kontaktoval i Vyškov kvůli té předváděčce Vesta SW. No, nakonec zůstanu u té Kalinní potvory. Znám to, jede to, ještě to není shnilé na prach, má to tažné, na střechu příčníky, dokoupil jsem i rakev na střechu pro zvětšení zavazadlového prostoru, klima taky fachá, tak na co vyhazovat statisíce za jiné auto, když toto ještě poslouží (doufám).
Pak mě v záchvatu jakési euforie napadlo přihlásit svou Kalinu na chiptuning k Corymu, který jest svolán na tento týden. Jsem zvědav, co se z toho motoru bude dát ještě vymáčknout.
Shrnu li to, Kalina žila, Kalina žije, Kalina bude žít!
Stav tachometru 174 tisíc km.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
To Radek : .....Kalina žila, Kalina žije, Kalina bude žít!
To je dobře, jen tak dál a v pátek naviděnou
To je dobře, jen tak dál a v pátek naviděnou
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
- Tommel
- Kontaktovat uživatele:
Na Lada srazu chipday
Chatka 12 forever . Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.
Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Ak budeš na ukrajine informoval by si sa koľko by stálo naplnenie klimatizácie? ďakujem
Nech Kalina dlho žije.
Nech Kalina dlho žije.
Wartburg 353 Ja Hans! Das Auto! (KIA)
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired)
Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, (Predaná)
Lada Vesta 1.6 16v ? kw/ ? k Sedan - Eskymka - Posledná biela kráľovná
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired)
Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, (Predaná)
Lada Vesta 1.6 16v ? kw/ ? k Sedan - Eskymka - Posledná biela kráľovná
Předpokládám, že už máš v Grantičce nové chladivo a to je dražší než v "staré" Kalině.Liftback píše:Ak budeš na ukrajine informoval by si sa koľko by stálo naplnenie klimatizácie? ďakujem
Nech Kalina dlho žije.
Ani nie, domaci majstri zistili, ze v novych systemoch nic nebrani pouzitiu stareho typu chladiva...a tak servisy zdvihli cenu stareho chladiva.valda1971 píše:Předpokládám, že už máš v Grantičce nové chladivo a to je dražší než v "staré" Kalině.Liftback píše:Ak budeš na ukrajine informoval by si sa koľko by stálo naplnenie klimatizácie? ďakujem
Nech Kalina dlho žije.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
A nové chladivo do starého systému jde ?
- radek mb
- Kontaktovat uživatele:
Stálo mě to 500 korun, protože chladiva doplňovali opravdu jen minimum. Navíc jsem nemusel nikam jezdit, neboť ten servis je ve dvoře, kde parkujeme autobusy.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
To neviem, ale prakticky to uz nema vyznam robit, ked sa ceny vyrovnali.valda1971 píše:A nové chladivo do starého systému jde ?
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
- Křečík Barbuška
radek mb píše: Shrnu li to, Kalina žila, Kalina žije, Kalina bude žít!
Tak já jsem samozřejmě rád, že máš s Kalinkou moc hezký vztah , ale neměl by jsi zapomínat, že jsou na světě i stroje které čekají na orgány. Můj seznam potřebných komponet se začína podezřele plnit tak bych prosil to s tím výhledem do budoucna moc nepřehánět .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
- radek mb
- Kontaktovat uživatele:
Tak další shrnutí: trochu výletujeme, Maďarsko ( byli jsme se podívat v Soltvadkertu, kde se konají srazy, pár dní v Srbsku, Rumunsko a nyní Ukrajina. Prozatímní bilance je: jedna proražená guma o kámen v Srbsku, prodřená hadice vedoucí od termostatu k chladiči a únik vody. Z nějakého mě neznámého důvodu se lehce opírá o chladič a když v kolonách v Bělehradě spínala sahara, tak ji to prodíralo. Kolega, u kterého jsme byli na návštěvě to vyřešil provizorně, do dírky zašrouboval vrut a zalepil to flekem na opravu duší. No, dojeli jsme s tím až do Kyjeva, asi 1300 km a drží to. Každopádně tu hadici tu koupím novou.
Dále vypadl jeden šroub na předním kole, pravděpodobně vinou mechanika,který nám v Srbsku spravoval gumu a jeden šroub blbě dotáhl. To jsme zjistili, když jsme přijeli Karpaty.
Takže, zatím najeto 2700 km, spotřeba jen 6,4 l na sto, což je skvělé, neboť jedeme 3 dospělí a dvě děti, plně naložené auto s rakví na střeše.
Dále vypadl jeden šroub na předním kole, pravděpodobně vinou mechanika,který nám v Srbsku spravoval gumu a jeden šroub blbě dotáhl. To jsme zjistili, když jsme přijeli Karpaty.
Takže, zatím najeto 2700 km, spotřeba jen 6,4 l na sto, což je skvělé, neboť jedeme 3 dospělí a dvě děti, plně naložené auto s rakví na střeše.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
- Křečík Barbuška
Pěkná spotřeba a slušný výkon od zatracovaného modelu s plachetnicí ve znaku .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto