Interval zotretia skla pri ostreku skla.
Moderátor: Moderátoři
Interval zotretia skla pri ostreku skla.
Je mozne zmenit to.
O co sa jedna, ked ostreknem predne sklo hned sa pustia predne stierace, nieje mozne nastavit nejaky interval oneskorenia napr 1s lebo takto zotieraju nasucho.
A zda sa mi ze tesne po nastartovani to nezotrie hneď ale chvilku trva, tj nastriekam na sklo viacej vody kym sa spustia stierace.
O co sa jedna, ked ostreknem predne sklo hned sa pustia predne stierace, nieje mozne nastavit nejaky interval oneskorenia napr 1s lebo takto zotieraju nasucho.
A zda sa mi ze tesne po nastartovani to nezotrie hneď ale chvilku trva, tj nastriekam na sklo viacej vody kym sa spustia stierace.
Re: Interval zotretia skla pri ostreku skla.
Mně to Cory vyřešil jiným cyklovačem za pár kaček. Takže nyní je prodleva mezi ostříknutím a počátkem stírání a navíc si pamatuje nastavenou délku cyklu při přerušovaném stírání za deště. Ano, jedná se o Prioru, ale myslím že tato "krabička" bude stejná.
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
myslím si, že keby sa to dalo zmeniť tak sa na ladaonline nájde návod...
Keď som snoril v DDT4all tak som nenašiel nič, čo by zodpovedalo tejto funkcií...
Keď som snoril v DDT4all tak som nenašiel nič, čo by zodpovedalo tejto funkcií...
Ma nestvite, v Grante to už máme, K-L ale máme dokonalé autá že
Wartburg 353 Ja Hans! Das Auto! (KIA)
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired)
Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, (Predaná)
Lada Vesta 1.6 16v ? kw/ ? k Sedan - Eskymka - Posledná biela kráľovná
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired)
Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, (Predaná)
Lada Vesta 1.6 16v ? kw/ ? k Sedan - Eskymka - Posledná biela kráľovná
Dusan, môžeš mať aj problém v tom, že ti vytečie z trysiek voda a potom sa ti zdá, že to začalo stierať priskoro. Rusi na toto dávajú spätnú klapku pred trysky. No a potom keď stlačíš ostrek, tak to hneď aj strieka a nestiera na sucho... A možno sa ti len zdá, že to neskoro strieka, ale ono to musí dosť rýchlo stierať, však keď v 130 km/h postriekaš a ono by to čakalo 1-2s, tak ako dlhý úsek cesty prejdeš "na slepo"? A s tou "krabičkou" čo by ti predĺžila tento čas a pamätala si časovanie.... to na Veste asi nepôjde, aspoň pokiaľ máš dažďový senzor. Vtedy sú stierače riadené RJ... A do toho sa rýpať, keď nevieš na 100% čo robíš, tak to radšej neodporúčam! Tam keď niečo zmeníš a niečo ti nepôjde, tak pokiaľ nevieš čo a kde si zmenil, tak to je potom veeeeeeeeeľky problém dať to aspoň do pôvodného stavu. Najskôr skús tu spätnú klapku, potom prípadne vymeniť trysky, a keď to nepomôže, tak sa na to radšej vykašli, však viac sklo doškrabeš cez zimu, ako takýmto spôsobom.
Škoda Octavia I 1,9 TDI 66 kw r.1997 (07_2006 - 06_2019)
Lada Vesta sedan LUX- biela r. 2017 - prvá Žiline, jedna z prvej várky pre Slovensko (04_2017- )
Lada Vesta SW Cross LUX - hnedá r. 2019 - prvá v Lada Žilina,ul. Kragujevská (06_2019 - )
Lada Vesta sedan LUX- biela r. 2017 - prvá Žiline, jedna z prvej várky pre Slovensko (04_2017- )
Lada Vesta SW Cross LUX - hnedá r. 2019 - prvá v Lada Žilina,ul. Kragujevská (06_2019 - )
Priora to ma uplne inak
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Aha....Cory píše:Priora to ma uplne inak
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
Tak zistil som ze ked auto stoji, tak najprv sa ostrieka sklo a cca za 1s sa spustia stierace.
Ked je auto v pohybe, s ostrekom sa hned spustaju stierace.
Nikde som nenasiel ako by sa dalo vypnut to dodatocne zotretie skla ktore nastane po zotreti skla po pouziti ostrekovaca. Cca s 2s oneskorenim, sklo je suche.
Nikde som nenasiel ako by sa dalo vypnut to dodatocne zotretie skla ktore nastane po zotreti skla po pouziti ostrekovaca. Cca s 2s oneskorenim, sklo je suche.
To dodatočné zotretie skla sa aktivuje až po dlhšom držaní(alebo viacnásobným stlačením) ostreku skla. Proste celé to má nejaké nastavenie na základe čoho určí či a za aký čas... a sa mi zdá, že aj rýchlosť jazdy má na to nejaký vplyv. No a toto dodatočné zotretie funguje iba keď máš stierače vypnuté. Pokiaľ ich máš celý čas v automatickom režime, tak to dodatočné zotretie sa neaktivuje. Jedine by ti to opäť zotrelo keby nejaká voda zatiekla na ten senzor.Dusan píše:Tak zistil som ze ked auto stoji, tak najprv sa ostrieka sklo a cca za 1s sa spustia stierace.
Škoda Octavia I 1,9 TDI 66 kw r.1997 (07_2006 - 06_2019)