Ještě si pamatuju, jaký technologický rozruch způsobila plastová nádrž do tehdejší novinky - Škody Favorit. Jasně, že to není normální plast. Musí být zhotoven z částečně vodivého materiálu, což se dělá zpravidla přídavkem grafitu. Ty kanystry jsou z něčeho dost podobného.Hurikán píše: ...drtivá většina plastů může získat elektrostatický náboj, z čehož plyne nebezpečí vzniku jiskry a poté i výbuchu benzinových par...
Kanystr plastový nebo se držet plechu ?
Moderátor: Moderátoři
Re: Kanystr plastový nebo se držet plechu ?
Жигули ВАЗ 2103 1.5/55,4 kW белый (сделано в 1974 г.) оу йеах гуд джоб ёлки-палки t.č. odstraněny dva metráky pavučin, vrčí a jezdí kolem bloku
Toyota Corolla LiftBack 1.3/65 kW deep turquoise
Toyota Corolla HB 3D 1.3/55 kW red
Toyota Corolla LiftBack 1.3/65 kW deep turquoise
Toyota Corolla HB 3D 1.3/55 kW red
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
AhaHurikán píše:... drtivá většina plastů může získat elektrostatický náboj, z čehož plyne nebezpečí vzniku jiskry a poté i výbuchu benzinových par.

21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Mám v zásobě pár těchto plastových kanystrů, jsou od lékařského ethanolbenzínu a ty se teda nafukují i v garáži, tak je nechávám lehce povolené.
https://www.obalcentrum.cz/plastovy-kan ... riginality
Líbí se mi na něm, že když se do něj čučí víčkem, je trochu vidět dovnitř (viz dále).
Plechový kanystr je jistější, pevnější, ale má jednu velkou nevýhodu, pokud je v něm vzduch, a kanystr přejde ze zimy do tepla, tak se v něm spíš srazí vzdušná vlhkost a tím může korodovat (zrezne woe). No a dovnitř koukat moc nejde.
Takže všechno má své. Zkušenost s nafouklým nebo dokonce prasklým kanystrem určeným na benzín nemám.
Plechové kanystry nerad vylejvám do úplně prázdna, obvykle tam nějaký sajrajt je.
Benzín v PETflaškách mi zatím nic nevyvedl, svetry ale nenosím.
https://www.obalcentrum.cz/plastovy-kan ... riginality
Líbí se mi na něm, že když se do něj čučí víčkem, je trochu vidět dovnitř (viz dále).
Plechový kanystr je jistější, pevnější, ale má jednu velkou nevýhodu, pokud je v něm vzduch, a kanystr přejde ze zimy do tepla, tak se v něm spíš srazí vzdušná vlhkost a tím může korodovat (zrezne woe). No a dovnitř koukat moc nejde.
Takže všechno má své. Zkušenost s nafouklým nebo dokonce prasklým kanystrem určeným na benzín nemám.
Plechové kanystry nerad vylejvám do úplně prázdna, obvykle tam nějaký sajrajt je.
Benzín v PETflaškách mi zatím nic nevyvedl, svetry ale nenosím.
Bílý LADA a okřídlená spol.
Proč kozy ? Zpočátku když jsem ještě neměl plyn tak se mě to asi jednou, dvakrát stalo, že sem byl v polích na suchu. Samo, že každej někde začínal.Luděk Musil píše:plavec píše:… . Dojde benzín … .Cože
Jozef - to si děláš kozy
![]()
V motorový pile mi, pravda, už benzín došel. Ale v autě nikdyL.

Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch
znamení : KozoHroch

Ak pojdete na UA, plastovy nechajte doma. Na hraniciach s tym maju problem.
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4