minox píše:Cory píše:Minox, to je dovod, preco sme objednali Luxku
Lenze na Kalinách a Grante je doplatok z ICE na LUXE verziu len +1000€ a Vesta LUXE je od ICE verzie o 2000€ drahsia (s manualnou prevodovkou). To sa mi zdalo uz prehnane a nielen mne. A ked spocitam vyhrievanie celneho skla, hlinikove disky 16 (otrasny design) + pár vecí navyše, neviem či z časti tých 2000€ je vo vrecku obchodníkov na východnej strane. Povodne som čakal že ICE verzia nebude mať vyhrievané sedadlá, tempomat a obmedzovač rychlosti a dalšie veci, ktoré opisovali len v LUXE. Kazdemu chyba a vadi nieco iné, mne napriklad nechyba automaticka-klima, som rad ze nejaka tam je

Myslím že ten rozdiel je aj tam väčší.Ale ako píšeš,každému súdruhovi podľa vkusu

.Viac menej som ale presvädčený,že keby si si po dvoch mesiacoch s tvojou ICE-kou zobral na jeden deň LUX-ku,tak by si sa búchal do čela,že prečo som radšej nezobral Lux.Pozeral by si sa úplne ináč na ten dvojtisícový rozdiel.Ja keď niekomu predvediem moju Lux-ku,na 90 percent je reakcia takáto:do piči,prečo som já kokot nezobral radšej Luxku

.
Teraz riešiš alarm,za chvíľu budeš niečo iné,potom ti zase bude chýbať niečo a nakoniec zistíš,že si už rozobral pol auta,napchal do toho plno prachov a stále to nie je ono

.Rozdiel medzi tými verziamy nie len pár maličkostí.Podľa cenníka SlovLady sa riadiť nemôžeš,lebo už to tu bolo nie raz napísané,že samy nevedia čo predávajú

.
Napríklad aj tá spomínaná autoklíma.Ani ja som ju ešte donedávna nepotreboval.Teraz keď som zistil,ako super to funguje,tak v crosske žiadnu inú variantu vykurovania nepoužívam...Občas keď sa vlečiem,tak teraz keď sa oteplilo stiahnem okno dole a mám na chvíľu vystrčenú ruku von.Ale to je taká nostalgia,aby som si pripomenul ako som donedávna jazdil a aspoň sa my aj trocha "prečešú" chlpy na ruke

.
Aj u Kaliny je v cenníku písaná manuálna klíma dokonca aj u Lux-ky.Má však auto,dokonca aj verzia ICE ju má.U Vesty však nie,čo ma prekvapilo

.
Lada 2101 r.v.1980 (1998-2007)/Lada Samara r.v.1990 (2007-)/Lada 2112 r.v.2002 (2010-2020)/Lada Kalina Cross r.v.2016 (2016-)/Lada Vesta SW Cross r.v.2019 (2020-)