Netreba zabúdať, že Vesta je iný segment áut - porovnávajú ju s Daciou Logan, ktorý v 2017 po facelifte s LED osvetlením a úpravou interiéru už trochu pokročil, Granta / Kalina je menšie auto. Cena Loganu s klímou a výbavou na úrovni ICE je 7590€ takže už teraz je vážnou konkurenciou, ktorú neguje len motor 1.0 Sce aj keď polovici kupujúcich to do práce a do Tesca asi bude stačiť. Ak Lada nevprace Vestu pod 9000€ asi to vyzerá na smrťáka a cestného Jednorožca, uvidíš na ceste zázrakomFOMA píše:Jako mně to nepřipadá prozatím až tak vysoká cena. Pokud vezmu v potaz, kolik stojí Kalina a Granta, tak vzhledem k tomu, že Vesta je auto o třídu výš a to po všech stránkách včetně výbavy apd. než současné modely Lada, tak docela o.k. Stále však nesmíme zapomínat, že Lada je proti většině aut prodávaných na našem trhu znevýhodněna poměrně vysokým clem. Osobně jsem ani nepředpokládal, že by se Vesta prodávala za méně než 10 000eur. Jen pro srovnání před 20 lety téměř ty samé peníze stála Samara 21099 Lux (sedan), samozřejmě to jsem odbočil a každému je jasné, že dnes je doba zcela jinde.
Dacia mú novú fuj fuj stránku, v ktorej asi pre nabiehavanie nového Loganu do výroby celkom v ponuke chýba. https://www.dacia.sk/vozidla/modelovy-rad.html