2102

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Yellow01

Příspěvek od Yellow01 »

V tom případě nechápu, proč naše slavnýLada zastoupení nepovolí dát do 2101/02 motor 1500, když to tam soudruzi montovali už ve fabrice?

Když předělám brzdy na posilovač, tak mi někdo prosim řekněte jedinej rozumnej důvod, proč to neschválit? Je tak velkej rozdíl v konstrukci mezi 2101 a 2103?
Ctirad Vyskočil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ctirad Vyskočil »

Yellow01 píše:V tom případě nechápu, proč naše slavnýLada zastoupení nepovolí dát do 2101/02 motor 1500, když to tam soudruzi montovali už ve fabrice?

Když předělám brzdy na posilovač, tak mi někdo prosim řekněte jedinej rozumnej důvod, proč to neschválit? Je tak velkej rozdíl v konstrukci mezi 2101 a 2103?
Tak to by mě taky zajímalo.
Ctirad
stav
Kontaktovat uživatele:

schválení

Příspěvek od stav »

jo, pánové proti vůli boží a moci úřední toho moc nenaděláte, ale malá rada: kdo se moc ptá ten se taky moc dozví a tam kde není žalobce není ani soudce, pokud vím, tak se motory rozpoznají pohledem jen u čísla motoru, no tam lze udělat papírový výmaz v TP a nevěřím, že někdo někdy bude proměřovat obsah válců
stav
Kontaktovat uživatele:

schválení II

Příspěvek od stav »

ještě k té případné nehodě, ono je to vůbec dobrodružství jezdit, vždy je riziko, že se něco zes..e, takže co? každá sranda něco stojí. hop nebo trop
Yellow01

Re: schválení II

Příspěvek od Yellow01 »

stav píše:ještě k té případné nehodě, ono je to vůbec dobrodružství jezdit, vždy je riziko, že se něco zes..e, takže co? každá sranda něco stojí. hop nebo trop
To je sice hezký, ale děsím se představy že by do mě třeba vletěl nějakej střelec s károu za milion a přišili vinu mě. To bych musel asi darovat orgány, nebo to 30 let splácet.
Ondra 07
Kontaktovat uživatele:

Re: schválení

Příspěvek od Ondra 07 »

stav píše:jo, pánové proti vůli boží a moci úřední toho moc nenaděláte, ale malá rada: kdo se moc ptá ten se taky moc dozví a tam kde není žalobce není ani soudce, pokud vím, tak se motory rozpoznají pohledem jen u čísla motoru, no tam lze udělat papírový výmaz v TP a nevěřím, že někdo někdy bude proměřovat obsah válců
Objem motoru se neda zjistit z vyrobniho cisla na bloku?To by jenom zadali do nejke detabaze a tam by vyskocilo 1700,aha... Jde mi o to jak co nejrafinovanej dat do 07 1700.Mam tam ted 1500 a 1700 legalne nelze.Takze bych si nechal vymazat cislo motoru z TP (duvod treba porucha bloku) a pak tam dal 1700 a kdo zjisti ze tam nemuze byt? Rekl bych ze tam puvodne 1700 byla ale ta se podelala a dal jsem si tam jinou predelanou na karb... Slo by to nebo se da zjistit jeste z cila co je na karoserii ze tam byla seriove 1500?
...anebo jinej případ, průsek v lese asi na metr širší ne, sráz jako střecha. Šero, mlha, skoro tma. Rozhodl jsem, sjedeš to šusem, sotva odpíchnu je zle hochu námraza jako mejdlo. Zkouším zaplužit, ani zdání...
stav
Kontaktovat uživatele:

čísla a objemy

Příspěvek od stav »

je to dost blbý tady veřejně vymýšlet fintičky. Když to sedí v papírech tak je pohoda, na STK když uvidí auto v cajku, který není na šrot, je obuté, brzdí, zatáčí, troubí, svítí a nejsou na něm přilepené superkřídla a superprahy a supernárazníky, když to nemá přístrojovku z raketoplánu, tak neřeší jestli je v motoru hadice nebo trubka navíc, to je má zkušenost, četník na ulici taky není jasnovidec, toho zajímá úplně něco jiného než aby rozebíral motůrek a porovnával pístečky, otázka je, zda případné nepříjemnosti a vynaložené úsilí je v dobrém poměru k výsledku. :D Určitě horší pozici mají frajeři s půl roku starým BMW a nesedícím číslem čehokoli na voze. :D Ale ti zase mají třeba lepší žaludek nebo kámoše.
Wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolf »

Yellow01 píše:Když předělám brzdy na posilovač, tak mi někdo prosim řekněte jedinej rozumnej důvod, proč to neschválit? Je tak velkej rozdíl v konstrukci mezi 2101 a 2103?
Pominou-li se rozdily v prevodech, rozdil v konstrukci neni zadny. Problem je prave jenom v tom, ze rada 01 a 02 byla puvodne schvalena pro provoz na nasich komunikacich bez posilovace. Prestavba vozidla, byt by slo jenom o dodatecnou montaz posilovace, by z hlediska zakona predstavovala schvalovaci rizeni, i kdyz jenom individuelni. W.
Wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolf »

Ondra 07 píše:Objem motoru se neda zjistit z vyrobniho cisla na bloku?To by jenom zadali do nejke detabaze a tam by vyskocilo 1700,aha... Jde mi o to jak co nejrafinovanej dat do 07 1700.Mam tam ted 1500 a 1700 legalne nelze.Takze bych si nechal vymazat cislo motoru z TP (duvod treba porucha bloku) a pak tam dal 1700 a kdo zjisti ze tam nemuze byt? Rekl bych ze tam puvodne 1700 byla ale ta se podelala a dal jsem si tam jinou predelanou na karb... Slo by to nebo se da zjistit jeste z cila co je na karoserii ze tam byla seriove 1500?
Oznaceni motoru 1700-ti stovky (pro silnicni verze) je 21073 a takto je motor oznacovan jako predcisli cisla motoru - na bloku, na vyrobnim stitku i v technicaku. Dale je na bloku motoru nalitek, v pripade sedmnactistovky je to 21213. W.
Myso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myso »

Ondra 07 píše:Jde mi o to jak co nejrafinovanej dat do 07 1700.Slo by to nebo se da zjistit jeste z cila co je na karoserii ze tam byla seriove 1500?
najlegalnejsie to vidim tak ze si zozenies 1600vku blok, ta tam myslim ide dat (21074), prevrtas na 82,0 a si za vodou.

na karoserii je stitok kde mas "engine type 2103".
Ich fahre einen Shiguli - WAS2105
Keď ju poriešiš, nie je čo milovať...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deli »

Myso píše:
Ondra 07 píše:Jde mi o to jak co nejrafinovanej dat do 07 1700.Slo by to nebo se da zjistit jeste z cila co je na karoserii ze tam byla seriove 1500?
najlegalnejsie to vidim tak ze si zozenies 1600vku blok, ta tam myslim ide dat (21074), prevrtas na 82,0 a si za vodou.

na karoserii je stitok kde mas "engine type 2103".
Tak presne toto je muj sen ... a vse je legalni !!! Jeste ale musim doresit, jestli je nutne jit do TP nechat zapsat zmenu motoru na 2106 nebo jestli staci vymaz ....
Po Patracovych problemech me to ale trochu preslo ... :( :(
Deli
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

hlavní problém záměny motorů nený číslo vyražená na blokun, ale číslo odlíty (nálitek) na bloku.. to by se muselo nějakým způsobem převařit.. má někdo nějakou zkušenost??.

jo a jak někdo psal to s tim posilovačem, tak z toho má jako vyplývat že v 01 nemá posilovač co dělat??.
Wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolf »

Little Red Riding Hood píše:...jo a jak někdo psal to s tim posilovačem, tak z toho má jako vyplývat že v 01 nemá posilovač co dělat??.
vyplyvat ma jenom to, ze schvalene pro provoz byly tyto typy bez posilovace :wink: . W.
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

Wolf píše:
Little Red Riding Hood píše:...jo a jak někdo psal to s tim posilovačem, tak z toho má jako vyplývat že v 01 nemá posilovač co dělat??.
vyplyvat ma jenom to, ze schvalene pro provoz byly tyto typy bez posilovace :wink: . W.
no a myslíš že se jim to nebude moc líbít na technické, když ho tam mám?.. :roll: :roll: :roll:
Rafan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rafan »

No na technicky jim to podle me bude sumak, vic bych se bal ty nehody...
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“