Majov kombál II - Legenda pokračuje
Moderátor: Moderátoři
Re: Majov kombál II - Legenda pokračuje
To som uz vyskusal niekolkokrat a len ma to utvrdilo v tom, ze co sa tyka 1,3, jej jedine plus je vo vyske rocnej poistky. Zapalovanie i karb uz presli ozdravnou kurou, ale stejne za dobu co ho mam, jazdim v kolone viac ako kedykolvek predtým a spotreba je zrovnatelna jedine ak s bmw.....
Nie ze by uz 1,6 nebola opravena v dielni na pongu, ale nemam cas prehodit to, nehovoriac, ze 1,6 som si uz uzil a uz by to chcelo nieco este o trochu zivsie....
Nie ze by uz 1,6 nebola opravena v dielni na pongu, ale nemam cas prehodit to, nehovoriac, ze 1,6 som si uz uzil a uz by to chcelo nieco este o trochu zivsie....
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
tak bude to zase bomba ale to ty inak ani nevieš. držím ti palce
Minule mi povedala jedna milá pani,
Maťo mne sa zdá že ty si ani, ani, ani.
Musíš vedieť kde máš miesto, musíš niekam
patriť,
nemôžeš sa takto motať a tárať dve na tri.
Maťo mne sa zdá že ty si ani, ani, ani.
Musíš vedieť kde máš miesto, musíš niekam
patriť,
nemôžeš sa takto motať a tárať dve na tri.
Dufam, ze mas pravdu a ze sa zadari
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Nech sa darí a zas sa niekedy zastavím.
nejake fotky: http://majo04.rajce.idnes.cz/Kombal_II#1.jpg (je tam 14 novych, staci klikat dalej)
samozrejme neostalo pri vymene blatnika, popri tom som spravil GO napravy skombinovanu s montazou velkych brzd, predlzenych ramien, servoriadenia a drobnosti v podobe tuningu svetiel, ci osadenia teleskopickej anteny...
blatnik som dal v kritickych miestach pozinkovat, rovne plochy nie, aj tak sa mierne prehol a musel som napravat. Rovnako uz je pozinkovana cela predna naprava(samozrejme kazdy diel osobitne)...
samozrejme neostalo pri vymene blatnika, popri tom som spravil GO napravy skombinovanu s montazou velkych brzd, predlzenych ramien, servoriadenia a drobnosti v podobe tuningu svetiel, ci osadenia teleskopickej anteny...
blatnik som dal v kritickych miestach pozinkovat, rovne plochy nie, aj tak sa mierne prehol a musel som napravat. Rovnako uz je pozinkovana cela predna naprava(samozrejme kazdy diel osobitne)...
Palec hore, snad ti to vydrží co nejdéle zdravé.
Paráda, a co to je prosímtě za zinek takto lokálně udělaný ?
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
yellow01: dik, na Tvoje prace sa to nechyta, sice si davam ovela viac zalezat ako kedysi, ale nemam proste cvik a ani vybavenie, takze mi to trva priserne dlho a vysledok nie je zdaleka dokonaly. Navyse mi pride strasne luto oskrabat vsetky stare natery, ktore tam super drzia, takze len roznymi metodami skumam, ci pod nimi nie je nieco co nema a ked nic neobjavim, tak to ponechavam
dvk: ziarove striekanie kovov, problem je, ze kvoli vysokej teplote nanasaneho materialu sa tenke plechy, najma na rovnych plochach extremne pokrivia. Aj teraz sme sa uplne s majstrom zinkovacom nepochopili, chcel som iba rohy zvnutra + lem, lenze on spravil aj rohy zvonku, navyse zrejme este pred vychladnutim vnutornej vrstvy a tak mi vznikla priehlbina hlboka cca 6mm. Takze som do dutiny pchal dusu z kolesa a fukal ju na 4bary aby sa mi to vystrelo a nemuselo tam kilo gitu. Uplne rovne som to ale nedosiahol....
Inak tento typ zinkovania ma vyhodu, ze farba na tom drzi uplne super, je to totiz drsne pomerne brutalnym sposobom.
dvk: ziarove striekanie kovov, problem je, ze kvoli vysokej teplote nanasaneho materialu sa tenke plechy, najma na rovnych plochach extremne pokrivia. Aj teraz sme sa uplne s majstrom zinkovacom nepochopili, chcel som iba rohy zvnutra + lem, lenze on spravil aj rohy zvonku, navyse zrejme este pred vychladnutim vnutornej vrstvy a tak mi vznikla priehlbina hlboka cca 6mm. Takze som do dutiny pchal dusu z kolesa a fukal ju na 4bary aby sa mi to vystrelo a nemuselo tam kilo gitu. Uplne rovne som to ale nedosiahol....
Inak tento typ zinkovania ma vyhodu, ze farba na tom drzi uplne super, je to totiz drsne pomerne brutalnym sposobom.
Hlavní krok k úspěchu je snaha o kvalitní práci a ta je tu vidět. Jak se říká, žádnej učenej z nebe nespadl. Já jsem roky přicházel na to, jak co udělat a ošetřit, aby to za něco stálo.
Ten zinek je šopování zinkem, výborná věc třeba na podvozkové díly, ale na plechařinu bych si to asi nedal přesně z toho důvodu, který píšeš. Ale lakuje se na to fakt výborně, když se našopovaný díl přelakuje epoxidovým základem a polyuretanovou barvou, vydrží to na hodně dlouho.
Ten zinek je šopování zinkem, výborná věc třeba na podvozkové díly, ale na plechařinu bych si to asi nedal přesně z toho důvodu, který píšeš. Ale lakuje se na to fakt výborně, když se našopovaný díl přelakuje epoxidovým základem a polyuretanovou barvou, vydrží to na hodně dlouho.
kombal do jari jazdit nebude, takze prace idu este pomalsie nez zvycajne, robim radsej modru Nivu, ale aby sa nepovedalo, tak hodim aspon foto z ladenia brzdoveho kotuca. Kedze ma 283mm snazim sa ho co najlepsie vycentrovat, ale pod 0,1mm sa proste nedostanem.... pre rypalov: kotuc je tak namachleny prave z dovodu aby nezhrdzavel, kym to uzrie svetlo sveta, pred jazdou sa to umyje
Majo, možná fotka klame, ale nemáš ty "hodinky" (odchylkoměr) krapet blbě přistavený ?
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
Tohle už mám naštěstí za sebou, vyměřit ty držáku třmenů bylo fakt hodně obtížný. Co budeš mít za brzdiče?
Jojo, když sem dělal brzdy na Terranu tak sem taky měřil házivost ze strany "činné plochy" kotouče a tuším že těch 0.1 byla mezní hodnota, která už je OK. A u nových kotoučů nebyl problém se pootáčením na dírách dostat na 0.05.valda1971 píše:Majo, možná fotka klame, ale nemáš ty "hodinky" (odchylkoměr) krapet blbě přistavený ?
Měřil sem to teda takto: http://dvk.blbeckove.com/technika/Nissa ... C_0088.jpg
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
- Patrac
- Kontaktovat uživatele:
no jestli jsem to dobře pochopil tak Majo neměřil stranovou, ale obvodovou házivost.
Lada Niva M:1/8,5
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006
meral som samozrejme obidve Ale ta druha je pred prvym zalozenim kolesa hodne orientacna, tie "srandasrouby" to poriadne nedotiahnu a je nutne to este skontrolovat.
Su to kotuce napriklad Lancia Dedra HF integrale(vyskytuju sa aj v nejakych Alfach, a Fiatoch - oturbenych 2litroch). Stredova diera je 59mm, Lada ma 58,5mm, takze ta hadzavost bola celkom slusna(po zalozeni je vzdy 0,6mm). A tie srouby M8 som musel zapustit, na origo kotucoch som ich vobec nemal, nemam na ne totiz diery v diskoch. Len tak pre info, nic mensie ako 15" uz neobujem....
K nim mam aj brzdice so stejneho auta. Je to ale plavajuci strmen iba s jednym(hoci hodne velkym) valcekom, takze este uvidime, ci sa skutocne osvedcia.
Su to kotuce napriklad Lancia Dedra HF integrale(vyskytuju sa aj v nejakych Alfach, a Fiatoch - oturbenych 2litroch). Stredova diera je 59mm, Lada ma 58,5mm, takze ta hadzavost bola celkom slusna(po zalozeni je vzdy 0,6mm). A tie srouby M8 som musel zapustit, na origo kotucoch som ich vobec nemal, nemam na ne totiz diery v diskoch. Len tak pre info, nic mensie ako 15" uz neobujem....
K nim mam aj brzdice so stejneho auta. Je to ale plavajuci strmen iba s jednym(hoci hodne velkym) valcekom, takze este uvidime, ci sa skutocne osvedcia.