Filter sania v oleji !!!!
Moderátor: Moderátoři
Filter sania v oleji !!!!
Zdravím
Kúpil som Ladu 2107 . Auto dlhšie stálo vonku a bolo to aj vidieť . Po založení batérie auto chytilo na brnk a bez dymenia . S autom so cestou spravil 120 km bez problémov . Kamarát čo išiel za mnou tvrdil , že auto nedymí a ani nesmrdí . Po cca piatich dňoch doma som ho chcel len preparkovať , auto naštartovalo a začalo zdochýnať , vypol som motor a zistil , že dookola samý dym a v motorovom priestore bordel . otvoril som filter sania , všetko mokré . Zistenie je , že mi začalo tlačiť olej z cez odvetranie kľukovej skrine do sania . Je tam nejaká pomoc ???
Dík
Kúpil som Ladu 2107 . Auto dlhšie stálo vonku a bolo to aj vidieť . Po založení batérie auto chytilo na brnk a bez dymenia . S autom so cestou spravil 120 km bez problémov . Kamarát čo išiel za mnou tvrdil , že auto nedymí a ani nesmrdí . Po cca piatich dňoch doma som ho chcel len preparkovať , auto naštartovalo a začalo zdochýnať , vypol som motor a zistil , že dookola samý dym a v motorovom priestore bordel . otvoril som filter sania , všetko mokré . Zistenie je , že mi začalo tlačiť olej z cez odvetranie kľukovej skrine do sania . Je tam nejaká pomoc ???
Dík
Re: Filter sania v oleji !!!!
ja by som vymenil olej, prečistil odvetranie v kľuke, hadicu, vymenil také to sitko vo filterboxe kde sa pripája hadica odvetrania, vyčisti samotné odvetranie a uvidíš.
Minule mi povedala jedna milá pani,
Maťo mne sa zdá že ty si ani, ani, ani.
Musíš vedieť kde máš miesto, musíš niekam
patriť,
nemôžeš sa takto motať a tárať dve na tri.
Maťo mne sa zdá že ty si ani, ani, ani.
Musíš vedieť kde máš miesto, musíš niekam
patriť,
nemôžeš sa takto motať a tárať dve na tri.
Jestli spíš neprasknul pístní kroužek nebo nějaká podobná nešťastnost.....
Tady asi čištění odvětrání nepomůže.
Tady asi čištění odvětrání nepomůže.
Жигули ВАЗ 2103 1.5/55,4 kW белый (сделано в 1974 г.) оу йеах гуд джоб ёлки-палки t.č. odstraněny dva metráky pavučin, vrčí a jezdí kolem bloku
Toyota Corolla LiftBack 1.3/65 kW deep turquoise
Toyota Corolla HB 3D 1.3/55 kW red
Nejprve prohlédnout motor, aby nedošlo k ještě větším škodám. Čistit až pak
Жигули ВАЗ 2103 1.5/55,4 kW белый (сделано в 1974 г.) оу йеах гуд джоб ёлки-палки t.č. odstraněny dva metráky pavučin, vrčí a jezdí kolem bloku
OK. Prijdu k motoru, co na nem uvidim, bez toho ze bych ho rozebral?Jimmi píše:Nejprve prohlédnout motor, aby nedošlo k ještě větším škodám. Čistit až pak
VAZ 2104 1.3 1989
To už možná ani není na pouhou obhlídku, to se zřejmě něco stalo.drk píše: ...auto naštartovalo a začalo zdochýnať , vypol som motor a zistil , že dookola samý dym a v motorovom priestore bordel . otvoril som filter sania , všetko mokré...
Ovšem na dálku takováto diskuse nemá cenu.
Autor příspěvku byl varován, teď je to na něm, aby si to přebral
- Křečík Barbuška
Vycistit cely trakt odvetrani a filtrbox, to nicemu neuskodi. A hlavne zmerit tlaky a hned bude trochu jasneji. Oleje mel motor dost? Je olej po letech stani olejem .
Nemas uvedene bydliste. Ne, ze by to bylo nutne, ale treba je ve tvem okoli nekdo od tud kdo by ti na to hodil oko, pomohl radou ... .
Nemas uvedene bydliste. Ne, ze by to bylo nutne, ale treba je ve tvem okoli nekdo od tud kdo by ti na to hodil oko, pomohl radou ... .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Zpuchřelá a prasklá membrána palivového čerpadla?koukni na měrku a zkus jí " zapálit" pokud to ihned blafne,je to jasný btw se podívej,jestli ti toho oleje pomalu nepřibývá...u dlouho odstaveného auta je to dost pravděpodobné.
2103 - красное октябрь
21061 - экспедиционной машине/էքսպեդիցիոն մեքենա/საექსპედიციო მანქანა
2101 - Lahváček (Echt veterán 1975)
21061 - экспедиционной машине/էքսպեդիցիոն մեքենա/საექსპედიციო მანქანა
2101 - Lahváček (Echt veterán 1975)
Dík za všetky rady .
V podstate som postupoval tak , ako mi píšete , Na koniec som dal novú AC pumpu ,otpustil som ten olej z benzínom tak na 4l a vyskúšal . Motor beží nič netlačí . Hneď na to som vymenil olej plus filter a bol som to prebehnúť . Vyzerá to Ok . Zatiaľ moc na Ladu nemám čas - ale príde cca v oktobri a potom sa ukáže
V podstate som postupoval tak , ako mi píšete , Na koniec som dal novú AC pumpu ,otpustil som ten olej z benzínom tak na 4l a vyskúšal . Motor beží nič netlačí . Hneď na to som vymenil olej plus filter a bol som to prebehnúť . Vyzerá to Ok . Zatiaľ moc na Ladu nemám čas - ale príde cca v oktobri a potom sa ukáže