Skautská Niva - "Červenáček"
Moderátor: Moderátoři
-
Re: Skautská Niva - "Červenáček"
K dutinám: Nivu jsem ještě nedělal, takže těžko takto říct, ale určitě čalounení dveří, včetně zadních, bočnice zadních blatníků(čalounění), koberez okolo prahů, určitě budou nějaké zátky, co vím dost to hlije okolo předního nárazdníku, asi sundat kola ať se dostaneme k věřím, uvidíme co a jak.
Záškodník od škodovek
Škoda Octavia 1961 & Škoda 1000mb 1967 & Škoda 110LS 1975 & Škoda 100L 1975& Škoda 120L 1977 & Škoda 125L(136L) 1989 & Mercedes-Benz 200D 1976 & Mercedes Sprinter 212D 1998 & Opel Corsa B & Fiat 127 1976 & Fiat 126p 1986 & Fiat 126p 1987 & 20x motocykl
Škoda Octavia 1961 & Škoda 1000mb 1967 & Škoda 110LS 1975 & Škoda 100L 1975& Škoda 120L 1977 & Škoda 125L(136L) 1989 & Mercedes-Benz 200D 1976 & Mercedes Sprinter 212D 1998 & Opel Corsa B & Fiat 127 1976 & Fiat 126p 1986 & Fiat 126p 1987 & 20x motocykl
- skautmalenovice
A opět bych chtěl zkušenější poprosit o radu: tentokrát nás čeká výměna zadních čelistí, prasátek a nátrubků k odvzdušnění.
Chci postupovat dle následujícího, avšak mám k tomu dva dotazy:
1.) Bez stahováku nemám šanci, že? Takže kde ho mám nejlépe pořídit?
2.) Zapeklitý problém - současné nátrubky k odvzdušnění jsou totálně ohoblované, nelze je demontovat, nechytnu to do klíče, do oka atd. Tím pádem je to i s prasátkem zablokované a nepohnu s tím, že? Nebo to lze vyndat s celým prasátkem z druhé strany?
Chci postupovat dle následujícího, avšak mám k tomu dva dotazy:
1.) Bez stahováku nemám šanci, že? Takže kde ho mám nejlépe pořídit?
2.) Zapeklitý problém - současné nátrubky k odvzdušnění jsou totálně ohoblované, nelze je demontovat, nechytnu to do klíče, do oka atd. Tím pádem je to i s prasátkem zablokované a nepohnu s tím, že? Nebo to lze vyndat s celým prasátkem z druhé strany?
Řešil sem stejný problém.Bubny lze sundat s trochou násilý, válečky zahodit a koupit nové.Nemá cenu se mordovat s odvzdušňovákem, když ti za měsíc začnou válečky téct a budeš to dělat znova.
jo a nezapomeň povolit ruční brzdu
jo a nezapomeň povolit ruční brzdu
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
S bodem 2) Ti mohu pomoci touto radou:
Totálně ohoblovaný odvzdušňovák lze naposledy povolit hasákem. Tam, kde zklamal plochý a následně i očkový klíč nezklame klasický topenářský hasák (néé sikovky).
Ale to je poslední povolení - pak je potřeba osadit nové odvzdušňováky a povolovat a utahovat pouze očkovým klíčem. L.
Totálně ohoblovaný odvzdušňovák lze naposledy povolit hasákem. Tam, kde zklamal plochý a následně i očkový klíč nezklame klasický topenářský hasák (néé sikovky).
Ale to je poslední povolení - pak je potřeba osadit nové odvzdušňováky a povolovat a utahovat pouze očkovým klíčem. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Anebo prasátko vymontovat, odvzdušňovák zahřát, utáhnout ho do svěráku a prasátkem otočit.
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
S veškerou úctou bych s názorem kolegy Ropáka "válečky zahodit" nesouhlasil.
Pokud netečou (pohled pod prachovku to ihned odhalí) potom bych je nevyhazoval a použil buď mou nebo Vašátorovu metodu.
Při Vašátorově metodě může dojít ještě k "nehodě" ukroucení trubičky při povolování převlečky.
A s novým válečkem bych se zabýval až předchozí metody selžou. L.
Pokud netečou (pohled pod prachovku to ihned odhalí) potom bych je nevyhazoval a použil buď mou nebo Vašátorovu metodu.
Při Vašátorově metodě může dojít ještě k "nehodě" ukroucení trubičky při povolování převlečky.
A s novým válečkem bych se zabýval až předchozí metody selžou. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Až to bude dvakrát odvzdušňovat, dvakrát pojede pro díly tak ti poděkuje jak mu to začne téct
Mě se to už stalo totiž.
151,-/ks není tak horentní suma pro trochu klidu.Kdyby ten váleček stál 1000,- tak bych nad opravou a repasem uvažoval.Jinak si jenom komplikuje život zbytečnýma opravama
Mě se to už stalo totiž.
151,-/ks není tak horentní suma pro trochu klidu.Kdyby ten váleček stál 1000,- tak bych nad opravou a repasem uvažoval.Jinak si jenom komplikuje život zbytečnýma opravama
- skautmalenovice
Máme v "zásobách" dva nepoužité válečky, tak je použiji.
Luděk Musil: zkusil jsem to tedy s hasákem, ale neúspěšně. Při snaze o zachycení hasákem se zbývající část zachovala jako "plastelína" a vyformovala se do tenkého plátku . Takže mám váleček a z něj ční jen nepatrný kousek. Ještě mne napadlo, použít takové ty "vrtáky", které slouží k zachycení podobných závitů a posléze jdou i s původní částí vyšroubovat. Ale nevím, zda najdu požadovanou velikost.
Nevadí, nejspíš vyměníme válečky a bude to.
Luděk Musil: zkusil jsem to tedy s hasákem, ale neúspěšně. Při snaze o zachycení hasákem se zbývající část zachovala jako "plastelína" a vyformovala se do tenkého plátku . Takže mám váleček a z něj ční jen nepatrný kousek. Ještě mne napadlo, použít takové ty "vrtáky", které slouží k zachycení podobných závitů a posléze jdou i s původní částí vyšroubovat. Ale nevím, zda najdu požadovanou velikost.
Výměna je rozumná volba.Pokud jsou pakny v pořádku, tak si buď jistý že zadní brzdy ti dají na spoustu let pokoj.
Já sem teď dělal i přední brzdiče a je to úplně jiné poježdění.
Svého času si vážím a pro ušetřených pár stovek nehodlám ležet celý týden pod autem které je mimo provoz.
Já sem teď dělal i přední brzdiče a je to úplně jiné poježdění.
Svého času si vážím a pro ušetřených pár stovek nehodlám ležet celý týden pod autem které je mimo provoz.
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se odvzdušňovák nepodařilo vytáhnout - tak je to na kopřivy (= vyhodit)skautmalenovice píše:Máme v "zásobách" dva nepoužité válečky, tak je použiji.
"vrtáky" - říká se jim vytahováky. (včera jsem se s jedním takovým neúspěšně pokoušel vytočit zrezavělý šroub). A pokud to nešlo hasákem - tak vytahovákem to taky nepůjde.
L.
Tak na normálně nezaplavený prašný cestě i pod vodou nebyl problém s trakcí.. Takže gumy značky "smyck" nevadí..ropák píše:Bez šnorchlu a na hladkých gumách brodit ? No asi s tím jel poprvé. ..
A šnorchl? Vždyť tohle bylo sotva po dveře..
Ale máš pravdu, jel jsem s tím poprvé.. Proto jsem do tý vody taky nalít jako debil...
A ještě bych se asi zastal názoru Ropáka s těmi válečky..
Nivě není moc věcí, které se nevyplatí vyměnit celé a raději je opravit - vzhledem k pořizovacím cenám ND.
A navíc.. Když jde o brzdy...
Nivě není moc věcí, které se nevyplatí vyměnit celé a raději je opravit - vzhledem k pořizovacím cenám ND.
A navíc.. Když jde o brzdy...
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Abych svá slova uvedl na pravou míru
Já to spíše s tou "nevýměnou" válečku myslel s ohledem na kvalitu nového.
U starého válečku víme/nevíme že třeba tekl ... u nového je to sázka do loterie zda bude či nebude v pořádku.
U starého válečku víme/nevíme že třeba tekl ... u nového je to sázka do loterie zda bude či nebude v pořádku.
Abych pravdu řekl, tak nechápu jak sem mohl tolik let jezdit na voltyrech.Pořídil sem T3 a to auto teď projede neskutečné věci jenom je potřeba se krotit s plynem.Letos sem musel absolvovat Saigon na NT6 a taky sem byl pozitivně překvapen.Obdivuju ty co jezdí na "hladkých" gumách, protože sem zapadl v každé koleji a bažině bez šance na vyhrabání se.
Co se týká brodění, tak 1,7 mpi má z filtrboxu trubku vedenou k přídi vozu.Tzn. při prudkém čmáchnutí do vody si krásně nasaje.Proto považuju šnorchl za nutný i do větších kaluží.
Co se týká brodění, tak 1,7 mpi má z filtrboxu trubku vedenou k přídi vozu.Tzn. při prudkém čmáchnutí do vody si krásně nasaje.Proto považuju šnorchl za nutný i do větších kaluží.
To jsou ty díly na tom fakt tak špatně? (to se opravdu ptám)Luděk Musil píše:Abych svá slova uvedl na pravou míru
Já teda vyměnil skoro vše už a třeba tlumiče a zadní prasátka a horní a dolní čepy jsou FENOX a vypadá to, že dobrý...