Poruchy
Moderátor: Moderátoři
Zdravim vsetkych, aj tych najmudrejsich, ale aj tych menej. Pilotek, tvoju ochotu si cenim. Morcakova aktivita je tiez super. Tavriho zdokonalenie v rustine je mi doverne zname. Lada slape ako hodinky a dokaze to v pohode na 5,5 l. Tie kostky tam musim zatial tiez dat. Inac je to ruska raketa. Prajem vsetkym lahku pravu nohu.
-
Naprosto souhlasím, jen že za těch 5,5l/100km musím jezdit po dálnici do 130km/h. A to mě pak stojí ještě cca 300kč/100km v kubánskejch doutníkách. Nutno ještě podotknout, že Lada topí tak dobře, že ty doutníčky mohu vychutnávat i v zimě při dvou otevřených oknech a není mi u toho zima.
Jinak při průměrné rychlosti okolo 150-160km/h po dálnici a s polovinou kilometrů najetých po Praze jezdim za 8,5l/100km.
Jinak při průměrné rychlosti okolo 150-160km/h po dálnici a s polovinou kilometrů najetých po Praze jezdim za 8,5l/100km.
Sk.
no, tak koukám, že zase budeme za exoty, ale nám to za 5,5 nikdy nejelo, na dálnice přes 130 okamžitých velmi zřídka, po městě si vezme poctivě 9 litrů. a těžkou pravou nohou to snad nebude, stará 21061 měla spotřebu velmi rozumnou. nejnižší dosažená spotřeba při rychlosti 120 na dálnici na delší trase 6 litrů. jinak běžnej průměr přes sedm litrů. naše auto se chová prostě úplně papírově, co se spotřeby týká.
m.
m.
Právě se mi oběvila díra u spojky mez předposledním a posledním dílem výfuku. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Potřebuju dneska jet 250km a bojím se, abych to pod autem nějak nenamotal, kdyby to upadlo úplně....
Zatím se to projevuje jen tuningovým zvukem....
Sk.
No pokud je to jen mala dira a neni to na upadnuti, tak muzes jet bez problemu. Pokud uz je to tak prorezly, ze to drzi pohromade jen silou vule, tak bych s tim nikam nejezdil. Musis to vizualne posoudit.Skalouš píše:Právě se mi oběvila díra u spojky mez předposledním a posledním dílem výfuku. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Potřebuju dneska jet 250km a bojím se, abych to pod autem nějak nenamotal, kdyby to upadlo úplně....
Lada 1600 - bouračka | Lada 1500s - prodáno | Peugeot 406
Mě se pod to nechce, risknu to. Z boku je výfuk prasklý vedle spojky, extra rezatě to nevypadá. Prasklina, ovšem může kdykoli oddělit oba díly v místě vedle spojky. Jde mi o to, zda někdo neví, jak jsou oba díly připevněné k autu a jestli se s tím dá jet i po oddělení obou dílů....
Sk.
Ja prihodim jen spekulaci:
co jsem zatim videl (Zigul, Felda, Laguna, Citroen), tak vyfuk ma 3 dily, prvni je chyceny na motor, druhy je chyceny ke karoserii/motoru v jeho predni casti a posledni dil je pruzne uchycen ke karoserii v zadni casti vozu. pokud vyfuk praskne ve spojeni 2. a 3. dilu, tak 2. dil zustava "plandat", ale vozovky se nedotyka, 3. dil muze zacit strachat o vozovku, takze je lepsi ten posledni dil predem oddelat a jezdit bez nej.
kolegovi upadl poslendi dil vyfuku cestou na dovolenou na slovensko. v cilovem miste sme to urvali a jezdil celou dobu bez posledniho dilu a 2 dil jen tak volne visel.
co jsem zatim videl (Zigul, Felda, Laguna, Citroen), tak vyfuk ma 3 dily, prvni je chyceny na motor, druhy je chyceny ke karoserii/motoru v jeho predni casti a posledni dil je pruzne uchycen ke karoserii v zadni casti vozu. pokud vyfuk praskne ve spojeni 2. a 3. dilu, tak 2. dil zustava "plandat", ale vozovky se nedotyka, 3. dil muze zacit strachat o vozovku, takze je lepsi ten posledni dil predem oddelat a jezdit bez nej.
kolegovi upadl poslendi dil vyfuku cestou na dovolenou na slovensko. v cilovem miste sme to urvali a jezdil celou dobu bez posledniho dilu a 2 dil jen tak volne visel.
VAZ 2104 1.3 1989
No dnešek je vůbec super, na té nové čtyřproudovce u Jičína se mi v největším lijáku podělaly stěrače, normálně se překřížily. Spolujezdci s mobilem si ten Lada surpise hnedka fotili Já se snažil poslepu vrátit do pravého pruhu a dát je od sebe. Naštěstí mi fungoval ten stěrač na mé straně. Patrně došlo k rozlomení těch unášecích vehementů od motorku stěračů. Za doprovodu silných ťukavých zvuků a s jedním stěračem jsem úspěšně dojel.
Skalouš: Pro ty případy jako máš ty, vozím kus drátu a jiné harampádí, jako za starých časů s trabim a Tavrií, pro ty ostatní případy mám asistenční kartu ABA
Skalouš: Pro ty případy jako máš ty, vozím kus drátu a jiné harampádí, jako za starých časů s trabim a Tavrií, pro ty ostatní případy mám asistenční kartu ABA
Dodge Avenger 2.0 VVT