Ano tak určitě by jsi to už stokrát měl, i když jsi to dělal poprvé a nevěděl jak na to .
Ta vrchní matice nejde sundat ani po intervenci trubkáče a wd40.Řekněme že ji povolím,vzhledem k ideji všechno to sundat se nábízi jedna otázka-nezůstane tam zavěšený řemen a to všechno okolo?
Pokud ten řemen z řemenic nesejmeš a neuložíš třeba na sedadlo spolujezdce tak tam asi zůstane, ale nedokáži si představit demontáž alternátoru bez sejmutí řemenu. S největší pravděpodobností se ti asi zesmekne a spadne pod vůz .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Veverka, to je síla. Jdi to zkusit, vezmi si dobré nářadí. Co nejde povolit, jde třeba po poklepání, přinejhorším po nahřátí. To ale v motorovém prostoru nebude potřeba. Cory má pravdu.
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba...
Téčko z Gola sady a šroubeček nemůže zvítězit . Ano, jsou obtížné práce na igulíku, ale demontáž altíku to rozhodně není. Začínám se pomalu děsit, že bude zarezlý i spodní šroub ... . Vzchop se! Neděle bude úspěšná!
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
MMCH podařilo se ho vyndat ,bohužel se podařilo i profesní selhání,zblblej z neustálého prohazování baterek sem tam jsem ji tam opoměl za patříčného smradu a jiskření,snad všechno přežilo.
No,pojistka(ky) zkrat přežili.Mohl jsem odprásknout ty diody?
Pohledem byly uhlíky i kontakty v dobré kondici,kontaky jsem odrhnul hadrou a benzínem.Jeden šroub od desky byl vymletý,v minulosti na to někdo hrabal.
Nyní je vše v kupě s novó deskó.Až bude světlo,půjde to do auta.
Hoši tak úspěch se dostavil,je to tam.Měření ukazuje 14,4V-14,5V,spotřebiče fungujují ,klakson kníká.
Díky za trpělivou spolupráci,hlavně Petru HC a KL.Občas si říkám,že bez něj by to auto dávno skončilo ve šrotu .
Dnešní návštěva nonstopu bude zasloužená.
Prošel jsem hodně stránek a odkazů, ale myslím že jsem nenašel správnou odpověď. V 06 mám alternátor, který je pravděpodobně z 05 (má vzadu takový nějaký udělátko co starý z 06 neměl). Tel altík jsem měnil asi před 7-8lety, když původní odešel, a z čeho byl si nepamatuju (měl jsem jích různě více ...) Ten alternátor funguje, dává správné napětí, vše se zdá OK. ALE, zároveň mám klasicky na podběhu zapojené relátko - není to to mechanický, je to nějaký asi "elektronický" z NDR (asi okolo 1990 nám to měnily v servise, protože to auto prakticky pořád přebíjelo i po výměně standardního relé za nové). V rámci současné GO bych to případně i upravil, pokud by toto byl problém. Má to smysl, je to nutnost? Preferuji zapojení tak, jak to má být v 06. Díky předem za jakoukoliv radu.