Moderátor: Moderátoři
Václave - máme (všichni, bez rozdílu věku a pohlaví) dva kamarády. Jeden schovává věci (Alzheimer) a druhý si z nás dělá srandu (Murphy). L.Vašátor píše:...jaké pak bylo moje překvapení, ....
souhlasím. Avšak papír, i když po čase nasákne olejem, tak ten olej nepropouští, maximálně (pokud plochy nejsou ideálně rovné) začne dělat mastné mapy. A pokud je to hrbatý jak Camel - potom silikon nebo kovošrotMajo píše:... Samotne papierove tesnenie musi byt velmi kvalitne a aj tak po case presiakne. ...
... zatím jsem tedy u žádnýho motoru/převodovky na tmel neměl ten tmel tak dlouho, aby přestal těsnitMajo píše:... . A samotny tmel zase po case prilis stvrdne a otrasmi prestane tesnit, ...
Tady budu opakovat Maja. Ačkoli vím, že by se nemělo dávat těsnění i tmel, udělal jsem to přesně tak. Všechny plochy odmastit, papírové těsnění odmastit, potřít lehounkou vrstvou silikonu na motory a smontovat. Sám jsem zvědavý, kdy převodovka začne téct. Každopádně s nynějším silikonem na motory Lukopren začínáme být trošku nespokojeni. Pracuje se s ním sice úžasně, v tubě nezatvrdává, ale přijde mi, že mu trošku vadí převodový olej. Převodovku tudíž momentálně nalívat nebudu a nechám ho hezky vyzrátdvk píše:Krásná práce, ale proč ještě používáš papírové těsnění ? Není lepší to dát jen na tmel ?
Potom nejsou styčné plochy ideálně rovné a papír to nevytěsní. L.Vašátor píše:..., teče jako cedník...
Převodovka první rok v mém autě netekla, další dva roky (nebo tak nějak) dělala pouze mastné mapy a poslední dva roky teče jako cedník (prostě dělá loužičky i když stojí). Za celou dobu jsem na ni krom dolití oleje nesáhnul. Koupil jsem ji tehdá od Pavlíka, ale už přesně nevím, co s ní dělal. Jen vím, že byla čistá a nachystaná na montáž s novým olejem. Tudíž ji buď přetěsnil Drobek, nebo netušímLuděk Musil píše:Potom nejsou styčné plochy ideálně rovné a papír to nevytěsní. L.Vašátor píše:..., teče jako cedník...