Nefunkční aktualizace Windows XP

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Křečík Barbuška

Nefunkční aktualizace Windows XP

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Pár lidí se na mne obrátilo s tím, že se jim zbláznily počítače s tímto postarším OS, co hůře i můj prehistorik se k nim přidal :D . Problém je v tom, že Windows Update či Microsoft Update aktualizace nalezne, ale na příkaz stažení a instalace aktualizací reaguje tím, že to nelze. Tomuto občas předchází stav kdy Windows Update vesele zatíží CPU na 100% a jedinou možností jak zaktualizovat je nechat to třeba 12 hodin se vyblbnout. Pak to nasype nějaké čtyři aktualizace, ale projeví se se výše zmíněná nefunkčnost.

Řešení nalezená na internetu jako zastavení služby aktualize - promazání adresáře SoftwareDistribution a následným spuštění služby nikam nevede. stejně jako užití utilitky Microsoft Fix it. Fix it sice nalezne potíže s aktualizacemi, ale přes smělý návrh, že to opraví neopraví nic. Aktualizace jdou sice podle čísel z 95% dohledat, stáhnout a nainstalovat, ale v případě nové instalace je to otročina na dva dny. Ví někdo co s tím?
Lada Granta Liftback 1,6 16V platinum - téměř normální auto
Lada Granta Liftback 1,6 16V bílá - necháme se překvapit
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
JmJ

Re: Nefunkční aktualizace Windows XP

Příspěvek od JmJ »

nelze = ?

Neni neco v syslogu? Jaka jsou presne chybova hlaseni?
VAZ 2104 1.3 1989
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Prej postarší systém. :axe: :lol:

Taky jsem na jednom PC bojoval s aktualizacema. Už je to cca rok a tak si to možná nepamatuji zcela přesně, takže moji info ber jen orientačně.

Mám pocit, že mě to neaktualizovalo vůbec. Při hledání aktualizací to hodilo nějaké chybové hlášky a konec. A bylo jedno, jestli akt. byla automatická, nebo ruční. Řešení bylo dost komplikované, ale ve stručnosti se dá shrnout do pár bodů.

- výchozí stav - čistá instalace XP-SP2
- musel jsem zaktualizovat IE na verzi aspoň 8 nebo 10 (už nevím). Normálně používám FF, takže mě starý IE nijak nevadil.
- došlo ke zlepšení, hlášek už bylo míň,leč stále neaktualizovalo.
- na us webu microsoftu jsem našel nějaký velký opravný balíček pro SP2 s extra rozšířením pro programátory. Ten jsem stáhnul a extra ručně nainstaloval.
- pak to myslím ještě chtělo stáhnout a doinstalovat nějakou drobnost
- no a nakonec všechno začalo fungovat úplně normálně. :D Proběhly všechny aktualizace a ještě během letošního roku jich pár našlo a nainstalovalo.

Tolik velmi stručný a neadresný popis toho, co jsem abslovoval já. :D Jsem si jistý, že ti můj popis "hodně" pomůže. :lol:
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Křečík Barbuška

JmJ píše: Neni neco v syslogu? ...
Kde? :rabbit: Trošku se rozepiš, popiš to jako malému dítěti.

Tu máš tu hlášku na obrázku :-) .
Přílohy
mnau.JPG
JmJ

Příspěvek od JmJ »

systemovy logy. Neco jako tento pofitaf, spravovat, zaznamy nebo tak nejak.

Kazdopadne krom tehle hlasky, po jejim odkliknuti, bude nekde v informacich o aktualizovani nejaka podrobnejsi hlaska. Nebo fakt neni?
VAZ 2104 1.3 1989
Křečík Barbuška

V prohlížeči událostí se k aktualizacím nic neuložilo, jsou tam jen takové jistě nepodstatné jiné nesmysly :-) . V čase hledání a pokusu o aktualizaci žádný záznam.
Přílohy
mnau_2.JPG
mnau_3.JPG
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Reseni pro tohle cislo chyby nepomahaji, da?
VAZ 2104 1.3 1989
Křečík Barbuška

Radí toto, ale žádnou takovou či podobnou službu tam nevidím :-) .

Pokud se zobrazí chybová zpráva obsahující kód chyby 0x8DDD0018 nebo 0x80246008, vyřešíte tento problém dle návodu v části Ověření správné konfigurace služby BITS.

Pokud se po klepnutí na odkaz Zkontrolovat historii aktualizací zobrazí kód chyby 0x80200013, vyřešíte tento problém dle návodu v části Chyba 0x80200013.
Ověření správné konfigurace služby BITS
Ověřte, že je služba BITS správně nakonfigurována. Poté ji zkuste spustit. Při pokusu o spuštění služby BITS se může zobrazit některá z chybových zpráv. Tyto chybové zprávy jsou uvedené v části Postup řešení problémů. Zobrazí-li se při pokusu o spuštění služby BITS chybová zpráva, postupujte dle návodu uvedeného v části, která odpovídá zobrazené chybové zprávě.

Chcete-li ověřit, zda je služba BITS správně nakonfigurovaná, a poté tuto službu spustit, postupujte takto:
1.Klepněte na tlačítko Start, klepněte na příkaz Spustit, zadejte příkaz services.msc a pak klepněte na tlačítko OK.
2.Poklepejte na položku Služba inteligentního přenosu na pozadí.
3.V rozevíracím seznamu Typ spouštění klepněte na možnost Ručně a poté klepněte na tlačítko Použít.
4.Klepněte na kartu Přihlášení a ověřte, že je služba povolená ve všech uvedených hardwarových profilech. Pokud je služba zakázaná v jednom nebo více hardwarových profilech, klepněte na příslušný hardwarový profil, klepněte na tlačítko Povolit a pak klepněte na tlačítko Použít.
5.Klepněte na kartu Obecné a poté na tlačítko Spustit.
Pokud se služba BITS úspěšně spustí, stáhněte si aktualizace z webu Windows Update nebo Microsoft Update. Pokud úspěšně stáhnete aktualizace, postupujte znovu dle kroků 1 až 3. V kroku 3 však klepněte na možnost Automaticky namísto možnosti Ručně.
Yellow01

Příspěvek od Yellow01 »

Microsoft už stejně oznámil, že ukončuje podporu pro XP, takže si ušetři práci a aktualizace zakaž :)
Já je nepoužívám, nainstaloval jsem si vždycky po čisté instalaci SP4, pak jsem si koupil licenci na Avast a víc neřeším.
Marek

Příspěvek od Marek »

Já jsem měl podobný problém na několika PC ve škole, kde jsem měl na starost jejich správu.

Problém byl v tom, že se PC nechtěly aktualizovat - podobným (ne-li stejným) způsobem, jak tu píše Koko. Nakonec jsem zjistil, že nefunfuje ani ten zde zmíněný Windows Update.

Příčna byla bůhvíkde. Na to moje chabé schopnosti nestačily. Nicméně pomohl jsem si v pohodě a došel k tomu sám. Totiž všechny ty zmíněné PC byly pouze na čisté instalaci SP2. A to byl zřejmě jeden z důvodů, proč to nechodilo.

Stáhnul jsem si balíček Windows XP SP3 a natvrdo jej nainstaloval. Poté to bez problémů začalo stahovat aktualizace úplně samo a bez jediné chybové hlášky.

Stažení proběhlo zde: http://support.microsoft.com/kb/322389
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Křečík Barbuška

SP3 je zaklad tak od roku 2010 :-) . Resim stroje co byly bajvoko do 22.11.2013 plne aktualizovane a zcela funkcni. Informace, ze podpora zakratko konci se ke me dostala, ale to neni duvod k tomu to vzdat.
mceza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mceza »

Koukám ale, že problém není s aktualizací Windows XP, ale Office 2007.

Jak bylo řečeno - v dubnu 2014 končí Windows XP definitivně podpora. Už žádné aktualizace, už žádná kompatibilita. Toto je možná náznak toho, že bys měl ten strašný systém zahodit...

Zkusil bych promazat windows update cache (jak to udělat u XP si musíš najít sám) a znovu to zkusit odinstalovat. Případně odinstlaovat a znovu nainstalovat Office 2007.
Zahraniční vůz po dědovi ВАЗ-2101 (1981)
Zimní pomsta ВАЗ-2101 (1974) - uz neni muj...
Auto na zimu Бумер E90 (2006) - uz neni muj...

Po BMW dalsi vozidlo z mocnosti Osy: Mazda 3 (2019)
JmJ

Příspěvek od JmJ »

To, ze konci potvora, neni duvod to zahazovat :-).

Kazdopadne ta poznamka a office je dobra. Napada me jeste, zkusit tuhle problemovou aktualizaci preskocit. Jestli je problem jen s ni, nebo je problem s jakoukoliv aktualizaci.
VAZ 2104 1.3 1989
Křečík Barbuška

Problem je s jakoukoliv aktualizaci a za ty widle jsem vyplazl nemaly peniz, tak zadne smirovani se :axe: .
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Koko Loko píše:Problem je s jakoukoliv aktualizaci a za ty widle jsem vyplazl nemaly peniz, tak zadne smirovani se :axe: .

vyderzaj. ja budu snad mit pristi tyden jako ze volno, tak bych na to na dalku zkusil treba mrknout.
VAZ 2104 1.3 1989
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“