Tak mám novou práci - a školství to není :-)

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Marcel
Kontaktovat uživatele:

Re: Tak mám novou práci - a školství to není :-)

Příspěvek od Marcel »

Máš pravdu EU je pruser jak hrom. Bioplynka je pruser z duvodu ohromné spotřeby kukuřice, jednou se tu nebude pěstovat nic jiného, obiloviny to pomalu vytlačuje :cry: . Ale samozřejmě nemam nic proti tvé práci, naopak přeju ti aby tě to bavilo a aby ta práce vydržela co možná nejdýl, vím ze zkušenosti že sehnat dnes dobrou práci je horor, já hledal 2 roky :rolleyes:
Marcel 2107
LADA 2107 - Laděnka
Největší abstinent z LKCS :)
http://marcel2107.rajce.idnes.cz/Ladka/#album
Silnice, mé přechodné bydliště
Cory

Příspěvek od Cory »

U nas sa nepestuje nic, vsetko zarasta trnim...
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Marek

Příspěvek od Marek »

Pravda je, že kam se kolem podívám (zejména kolem bioplynek), nic než kukuřici nevidím. Na druhou stranu je to vlastně jedno, protože milá EU nám určí svými kvótami, co smíme a nesmíme pěstovat, takže možná dobrá kukuřice.
Tady u nás na Třebíčsku je zase všude jen řepka. A proč? - inu proto, že v nedalekém Krahulově z ní dělají bionaftu. Ono je všude něco.....

Nicméně pořád je mnohem více oku lahodící pohled na pole s kukuřicí, než na pole s fotovoltaickými panely, to mi nikdo nevymluví.

Bioplynové stanice naší společnosti vystavěné a provozované na území ČR a SK vyrábějí bioplyn pouze a výhradně pro pohon spalovacího motoru kogenerační jednotky rakouské společnosti Jenbacher. Teplo ve smyslu spalování plynu v kotli NEVYRÁBĚJÍ. Že je to v okolních zemích nebo bioplynových stanicích jiných společností jinak, to je možné, dokonce pravděpodobné. Ale české a slovenské bioplynky EnviTec Biogas pracují pouze s výrobou elektřiny. K vytápění budov zemědělského družstva, kde se bioplynky výhradně stavějí, se využívá pouze teplo vzniklé jako odpadní teplo ze spalovacího motoru. Jiné teplo nedodáváme.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolf »

Marku chvíli jsem se na fórum nepodíval a tady zatím takové změny. Tak ještě dodatečně moc blahopřeji. To se dnes již málokdy slyší, že někoho práce baví a naplňuje ho, tak ať chodíš do práce s radostí !
Apropó - vítej v energetice.
Raduz

Příspěvek od Raduz »

Marek píše:.......... Jinak do zemědělství je mi úplný buřt. .........
TAK NEJEZ!

A to je to docela slušně řečeno, že?
®; Člen LKCS
Marek

Příspěvek od Marek »

Téhle reakci nerozumím.....! Dedukuji z ní ovšem to, že to je útok přímo na mou osobu, což se mi sice tak úplně nelíbí, ale je mi to vlastně jedno. Na svůj názor má právo každý, inteligent jako pitomec.

Do českého zemědělství je mi úplné hovno, když tedy na rovinu!!! Zkurvila ho ta naše slavná Unie, a to tak, že to svět neviděl. Stovky let tu budujeme něco, co ona zničí za pár měsíců. Dokud bude dotační politika EU pro zemědělství fungovat tak silně diskriminačně-direktivním systémem, jako je tomu nyní, bude české (i jiné "malé") zemědělství na huntě a postupně půjde do kopru úplně. Ani já, ani Ty, Raduzi (neznám Tě, ale tykáme si tu všichni) s tím nic nenaděláme. Můžeme proti tomu protestovat, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi vše, co můžeme dělat. Proto je mi do českého zemědělství úplný prd - já ho nezachráním a ani se o to nemíním snažit.

Dokonce jsem někde slyšel, ač nevím, co je na tom pravdy, že skoro tři čtvrtiny orné půdy na Slovensku vlastní zahraniční majitelé a slovenské poľnohospodárstvo vlastně neexistuje - ostatně proto se tam taky skoro nic nepěstuje. A přitom Slovensko bývalo ŽITNÝ RAJ celoevropského věhlasu. Měla by se stydět, matička Unie - odplivnout, nic víc. Obyčejnému člověku Evropská Unie vůbec nic dobrého nepřinesla, jen samého horšího - tak to tedy cítím já, obyčejný občan.

Na každé mezi rostla jablka, u silnic a cest, na každé vsi - proč je tedy nyní musím kupovat dráž než pomeranče, nektarinky, hroznové víno nebo ananas či banány??? Kam jsme se to dostali, že exotické ovoce je levnější než pitomá wobyčejná jablka???
Brambory byly odjakživa na každém záhumenku a krmila se jimi prasata. JÍDLO CHUDÝCH se jim říkalo - proč dnes jsou drahé tak, že jsou pro naši rodinu vzácné pomalu jako svíčková???

Svou novou práci považuji za smysluplnou a když nic jiného, aspoň děláme něco, co není tak úplně marné a z čeho není toxický odpad.

Že je alternativní energetika pofidérní byznys, to je jiná věc. Abychom mohli krmit nenažraný fermentor bioplynové stanice, musíme kromě jiných vstupních surovin vypěstovat kukuřici. A né málo - jen pro představu středně velká česká BGS spotřebuje denně řádově desítky tun kukuřičné siláže. Abychom ji mohli v takto velkém množství pěstovat, musíme k tomu mít mechanizaci. A ta spaluje naftu, potažmo elektřinu. Takže podle mého selského rozumu je taková "alternativní" výroba poněkud wohowně, pane ministr. Když to přeženu - abych vyrobil kilowattu elektřiny v bioplynce, musím spálit dvě kilowatty ze sítě. Abych mohl vyrobit litr BIOnafty, musím spálit dva litry té motorové. No není to tak trochu kocourkov??? ;-)

Ale mně platí, platí víc než dobře (nikdy a nikde předtím jsem tolik peněz neměl, a to pracuji téměř 20 let) a to je pro mě prioritní. Mám pět dětí, které musím uživit. A navíc mě to baví - co víc si přát?
radek mb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek mb »

Raduz píše:
Marek píše:.......... Jinak do zemědělství je mi úplný buřt. .........
TAK NEJEZ!

A to je to docela slušně řečeno, že?
Nezlob se Marku, ale ta dvě slova, která zde v podobě krátkého hesla napsal Radúz, jsou naprosto přesná. Je hezké, že máš práci, která tě baví a je dobře placená, ale tvůj postoj k ostatním je sobecký. Je ti ukradené naše zemědělství? Může být, ale plives na práci lidí, kteří v zemědělství pracují a to dost tvrdě. Já jsem za tyto lidi rad, protože bez nich bych zemřel hlady. Dál to rozvádět nebudu, nechci zde vytvořit nějakou plamenou hádku.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
zelvotron

Příspěvek od zelvotron »

Hlavně v klidu kucí...
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
radek mb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek mb »

Neboj, já jsem v klidu a nehodlam nic hrotit.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
Drobek81
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

kluci nehadejte se, radujme se spolecne s Markem ze ma praci a nereste male veci kolem 8-) Jak znamo, smutek clovek snese sam ale radost ma byt sdilena!!
:wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav:
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Jejda, nu, pár postřehů. V pátek jsem jel Modřicemi kolem čehosi rozestavěného bioplynového, strašně to tam smrdělo :-) . Dále se táži, co se děle s odpadem? Předpokládám, že ty tuny siláže po sobě něco zanechají :-) . A na závěr, kukuřice je tuším velké zlo co se týče eroze orné půdy. Na jaře bylo nádraží ve Střelicích (hlavně parkoviště před ním) mocně zalito bahnem z blízkých polí osázených kukuřicí. Já do teď myslel, že se bioplyn primárně vyrábí z hovínek chovaných zvířátek ... ono se vlastně již nic nechová, však dovezeme, že? :-)
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
JmJ

Příspěvek od JmJ »

No, proste krasna ukazka spokojene zadotovane osoby :-)

Marek je spokojeny a dobre placeny, za to, ze dela neco, co nikdo nechce, to neco se vyrabi tak, ze to pomalu popira princip zachovani energie, protoze kdyz misto brambor bude vsude palivova kukurice, tak ty brambory musime dovezt a to je ekologicka stopa jako krava. My platime dane, z nich se plati (pres x presunu) dotace na provoz tehle picoviny a Marek z toho ma vyplatu. Uzitek pro spolecnost nula, jen asi to, ze Marek ma praci a vydelek. Premyslim, jestli by nebylo lepsi, kdybych mu ty penize posilal rovnou :lol:.

Akorat bych si dovolil podotknout, ze ja bych se praci v takove hajzlarne moc nechlubil :-) Chapu, ze prace byt musi a uprime Markovi preji, aby se mel dobre. Bohuzel, je to cele dementni a praci si clovek moc vybirat nemuze. Kazdopadne mne bylo prijemnejsi to skolstvi ;-)

Ja se za to, ze jsem programator, taky hluboce stydim...
VAZ 2104 1.3 1989
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Nabízí se mraky teorií a je to téma nekonečné diskuze. Ale kdo jednou hledal práci, určitě chápe, jak je teď Marek rád. A neumím si představit člověka, který není zodpovědný jen sám za sebe ale i za své blízké, jak odmítne výhodnou nabídku jen proto, že to je v principu ne úplně dokonalé počínání civilizace.

Rytím se tu jen rozběhnou vášně a jestli se má diskutovat nad zemědělstvím, smyslem jeho odbočných odvětví a energetice, pak to chce své téma.
Bílý LADA a okřídlená spol.
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

Řekl bych, že se zase uklidníme :idea:
Ne každá práce je oblíbená a vážená, ať již práce samotná, nebo její následky pro okolí.
Obzvláště je to vidět v ekologické oblasti. Každej má plnou hubu keců o prospěšnosti ekologie (obzvláště politici), ale každej už mlčí, nebo neví, nebo nechce vědět, že následky těchto aktivit ve velké většině případů mají zcela opačný efekt. Ale to je jiná kapitola.
Takže i já přeji v novém zaměstnání mnoho úspěchů. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Marek

Příspěvek od Marek »

radek mb píše:...plives na práci lidí, kteří v zemědělství pracují...
To si rozhodně nemyslím!!!

JmJ píše:...za to, ze dela neco, co nikdo nechce...
Kdyby to "něco" nikdo nechtěl, nemělo by smysl to "něco" vyrábět. Zjevně to "něco" tedy někdo chce..... ;-)

Koko Loko píše:Dále se táži, co se děje s odpadem? Předpokládám, že ty tuny siláže po sobě něco zanechají :-) .
Já do teď myslel, že se bioplyn primárně vyrábí z hovínek chovaných zvířátek ...
Ad 1. Samozřejmě zanechají. Odpad (digestát) má v zásadě dvojí využití. Primárně se jím hnojí. Sekundárně některé bioplynové stanice bývají vybavené separátorem, který tento odpad rozdělí na tuhou (separát) a tekutou (effluent) složku, kdy tekutá složka se recirkuluje (vrací zpět do procesu výroby bioplynu) a tuhou složkou se podestýlá dobytku.

Ad 2. Ano, to si myslíš úplně správně - kukuřice není jedinou vstupní surovinou, pouze jednou z několika a zdaleka ne vždy se při výrobě bioplynu využívá - kromě kukuřičné siláže fermentory krmíme i mnoha jinými složkami - kejdou, hnojem, šrotem, řepnými řízky, některými druhy travin, slámou a dalšími surovinami. Kukuřice (pokud se v dané BPS používá) se dávkuje do procesu pouhými 15-18% celkové hmotnosti substrátu. Čili dejme tomu, že BPS spotřebuje denně 300-500 tun substrátu - z této hmotnosti zaujímá kukuřičná siláž cca 50-90 tun / 24 hodin.

Jinak musím říct, že mě vcelku udivuje, jaké negativní nálady na tuto problematiku mezi veřejností (vámi zde) panují. Chápu a byl bych ochoten i souhlasit, že tento způsob "podnikání" je malinko postavený na hlavu, tedy malinko pořádně, ale že mezi lidmi panuje až tak negativistické smýšlení, to jsem netušil. Osobně se domnívám, že jsou na světě mnohem absurdnější a nesmyslnější věci.
Já nemám rád fotovoltaiku ve velkém - ale ne proto, že bych chtěl polemizovat nad jejím smyslem nebo rentabilitou, ale jednoduše proto, že to podle mého názoru hyzdí krajinu, a ne málo. Podobně vidím i větrné elektrárny, taky se mi v krajině nelíbí. Bioplynové stanice mi v tomto ohledu v zásadě nevadí. A není to proto, že jsem v tomto oboru zaměstnán. Je to proto, že krajinu ničím nehyzdí (v naší zemi jsou BPS vždy součástí zemědělského družstva někde na vsi či okraji města, takže do krajiny nijak nezasahují). Pokud někdo reklamuje zápach, pak namítám, že BPS nesmrdí o nic víc, než to družstvo, ve kterém se nachází. Po blízkém okolí je cítit zápach hnoje či siláže - ano, ale to by tam bylo cítit i v případě, že by tam bylo jen samotné družstvo bez bioplynky. Takže to je chabý argument.
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“