Renovace - Lada 2107

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
suhajko
Příspěvky: 160
Registrován: ned kvě 11, 2008 21:24
Bydliště: Košice

Re: Renovace - Lada 2107

Příspěvek od suhajko »

Ahoj, pekna robota, velmi pekna, cista, presna, kvalitna, tvoja praca je pre mna velkou inspiraciou, drzim palce pri tomto aj pri dalsich projektoch
Uživatelský avatar
Yellow01
Příspěvky: 1862
Registrován: úte kvě 17, 2005 20:14
Bydliště: Třeboň

Re: Renovace - Lada 2107

Příspěvek od Yellow01 »

Díky, já ti taky přeju, ať to dáš brzo dohromady :)
Jan Vaníček
Příspěvky: 1098
Registrován: úte úno 03, 2009 10:26
Bydliště: Krkonoše

Re: Renovace - Lada 2107

Příspěvek od Jan Vaníček »

Dlouho jsem na fóru nebyl a musím též pochválit hezkou práci. To už i proto, že sám mám v nyní neplánovaně v parádě svoji šestnáctku.
Až budu mít všechny fotky a někdo mě naučí, jak to dát někam na rajče, též provedu.
Můj výchozí stav byl nepoměrně lepší, v principu jsem měl snilé jen zadní konce prahů, jinak viditelně nic. Když jsem udělal sondu do prahu, zjistil jsem i narušené konce výztuh. Takže tedy dělám plechy absolutně komplet, včetně seker (bez nutnosti opravy podlahy), držáků heverů a drobné lokální opravy LP věže. Víc popisovat nebudu, někdy vyplodím originál.
Budu reagovat jen na díly. Moc jsem jich vyrábět nemusel, mám nasysleno. Podlážky jsem neopravoval, ty se dají za pár kaček koupit (pravda, nevím jestli jsou u 07 stejné s 01 nebo s 03 nebo úplně jiné), vnější lemy jsou v Autoladě za 150,- (nechtěl jsem kuchat celé boky).
Co se týká prahů, ty celkem šly, blatníky se tvářily jako originály, plech byl tlustý, ale asi nebyly. Zadní celkem padly, dopasování bylo samozřejmě nutností, jen na zadní horní plošce u kufru vpravo bude trochu vidět rozdíl (budu ještě experimentovat). Přední blatníky katastrofa. Místy to nesedělo až o 1cm. Z nouze cnost by se asi daly upravit. Nedalo mi to a vytáhnul jsem přední blatníky, které jsme kupovali v roce 1979, tedy rok po koupi auta do rezervy, přiložil a padly naprosto přesně. Jedinou nevýhodou je, že jsem všechny plechy kromě dveří nechal šetrnou metodou opískovat a posléze elektrolyticky ozinkovat, budu to tedy muset nechat udělat znovu a nemohu teď pokračovat v práci. Některé dveře sedí, jiné ne, vše se musí pasovat, u dvou jsou hnuté rámečky pro okna. Z jaké doby jsou netuším. Vzadu jsem nechtěl měnit jen lemy právě proto, že pod tím tmelem ve spojích byla větší nebo menší koroze, takhle jsem mohl vše očistit a nakonzervovat.
Uživatelský avatar
Yellow01
Příspěvky: 1862
Registrován: úte kvě 17, 2005 20:14
Bydliště: Třeboň

Re: Renovace - Lada 2107

Příspěvek od Yellow01 »

Díky. Je to dneska už velký problém sehnat na hranáče origo plechařinu a už i ty věci, co pasujou z kulaťáků, jako třeba sekyrky podlah, zadní držáky heverů apod. Já jsem na to auto zadní držáky heverů sháněl 2 měsíce po celý republice.
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“