Doporučíte mi nějakou lapovací pastu na ventily? Nevím, jestli bych měl svůj dotaz nějak více upřesnit, jen bych chtěl ventily /v rámci polo GO motoru/ přeleštit.
no to asi v nejake prodejne spise...tu co mam ja je nejakej necitelnej vyrobce a spotreba je docela mala, takze staci jenom troska
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
Ano, to je jediná pasta, která opravdu funguje. Stála mě před patnácti lety asi sto padesát korun, udělal jsem s ní už tři, možná čtyři desítky hlav a stále ji mám. Stačí půl minuty zabrušovat přes benzinovou hadičku a je hotovo. Nic lepšího není.
RENAULT Mégane Grandtour*04/2008 - 1,5dCi 78kW(06/2016-) RENAULT Scénic*05/2012 - 1,4TCe 96kW(10/2023-)
Ventil zabrousíš touhle pastou, vymyješ benzinem, aby tam nic nezůstalo a potom ventil jen prstem přidržíš v sedle a do kanálku k němu naleješ benzin (petrolej, naftu). Nesmí kolem talíře rosit do spalovacího prostoru. A věř, že rosit nebude .
RENAULT Mégane Grandtour*04/2008 - 1,5dCi 78kW(06/2016-) RENAULT Scénic*05/2012 - 1,4TCe 96kW(10/2023-)
aha tak to mam teda dve zrnitosti, nicmene stejne to beru frezama a pak dobrusuju, kontrola jak je popsano benzinem a staci bohate. Nebo to dej Pavlickovi do Bosonoh a mas to bez starosti se shanenim a za rozumny peniz
To se používalo na hlavy, kde sedla nejsou - třeba litinové hlavy na škodulích. Na tvrzená sedla se frézy vůbec nepoužívají. Materiál je tak tvrdý, že ty frézy zanedlouho zničíš.
skola jednoho starsiho zigulikare - mensi plocha lip tesni...Pouhe zabrouseni je lepsi nez nic to urcite ano ale zmenseni plochy je jistota. Ty frezy vydrzi docela hodne
V manualoch sa o frezovani sediel tiez hovori... Frezovanie frezkami s uhlami 90°, potom 120°a nakoniec 60° tak, aby stycna plocha s ventilom bola u vyfukoveho ventilu cca 1,8-1,9mm a u sacieho 2-2,1mm alebo tak nejak. Takto som to robil susedovi, lebo sedla mal z nejakej priciny doskrabane. Aj ked na viacerych hlavach, ktore nikdy neboli dole, boli dosadacie plochy rozne, niekde snad aj 3mm.
Širší dosedací plocha ventilu v sedle = lepší odvod tepla z talíře ventilu do hlavy, pánové.....!
Ale dělejte si, co chcete. Poučovat někoho a za každou cenu vnucovat své názory nemám v úmyslu, to mě už opravdu přešlo. Každý svého štěstí strůjcem, že?