Diagnostika RJ motoru Lada 2112 v domácich podmienkach
Moderátor: Moderátoři
Re: Diagnostika RJ motoru Lada 2112 v domácich podmienkach
cyky 3x 2.5
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch
znamení : KozoHroch
Ve VAGu se mě to rozchodit nepovedlo - vag kabel, soft. Vag com ihr 3040 i 409-1.Ten VAG co mam zapozicany od Matka asi nepojde co?
Kabel bude tak trochu zahada. Myslim, ze prevodnik na rs232 si prvni majitel urobil sam, nebo minimalne cast delal sam. Pouzdro je totiz standardni sede s nalepkou "lada 110 k-line" nebo tak neco a diodami znazornujicimi rx a tx aktivitu a napajeni. Samotny konektor na diag zasuvku je pomerne mohutny s diodou napajeni a diodou FCP, ktera sviti kdyz jede cerpadlo (?). Mozna mam nekde v papirech namalovane schema.zelvotron píše:Jakej máš kabel?JmJ píše:Tak se hlasim mezi ty, co se uspesne spojili s ridici jednotkou. Uspech mel sw ICD a pc s plnohodnotnym seriovym portem. Pres usb2rs232 konvertor s cipem prolific to nejede. Ted jeste rozchodit azbuku a treba z toho neco vyctu. Umi to ICD malovat grafy? Poslepu jsem to nenasel.
VAZ 2104 1.3 1989
Není to náhodou toto ? Nenašel jsem to zde. Už to asi někdo smazal.
Если бы автомобили Лада были безпроблематичными, я бы определенно русский язык забыл.
Prochazeni papiru potvrdilo, ze pan si adapter vyrobil sam. Schemat jsem nasel vic, ale v zasade jsou asi vsechna stejna/podobna jako to vyse.
VAZ 2104 1.3 1989
Dnes jsem objevil dobré "udělátko" na proběhání motorku volnoběhu, ale bohužel se mi nedaří nalézt cokoli k tomu integrovanému obvodu. Kdyby se někomu podařilo něco sehnat - sem s tím.
EDIT-už se něco rýsuje.
EDIT-už se něco rýsuje.
Если бы автомобили Лада были безпроблематичными, я бы определенно русский язык забыл.
- mirozv
- Kontaktovat uživatele:
Nebude ten obvod niečo podobné? http://www.gme.sk/dokumentace/399/399-0 ... -027.1.pdf
NE ! to je obvod pro řízení komutátorových motorku (dvoudrátových) s uhlíky .
To spíš tohle http://pandatron.cz/?1055&zesilovac_tri ... eho_motoru
pak samozřejmně ještě generátor a posuvný registr nebo čítač (součástka) .
To spíš tohle http://pandatron.cz/?1055&zesilovac_tri ... eho_motoru
pak samozřejmně ještě generátor a posuvný registr nebo čítač (součástka) .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
Dle RU fóra by pro získání tohoto obvodu mělo stačit kuchnout nějakou starou GM řídící jednotkuPetr HC píše:Dnes jsem objevil dobré "udělátko" na proběhání motorku volnoběhu, ale bohužel se mi nedaří nalézt cokoli k tomu integrovanému obvodu. Kdyby se někomu podařilo něco sehnat - sem s tím.
EDIT-už se něco rýsuje.
21113 >>> 21113 >>> 21113
Komu není rady, tomu není pomoci.
Komu není rady, tomu není pomoci.
To Saša- myšlenka výborná, problém je v tom, že uvedený zesilovač má napájení max 5,5 V a malý výstupní výkon ,navíc ve třídě D.Možná, že by to spravily dva MHB 2030 ve třídě A,AB nebo B.(na spotřebě a účinnosti zde nezáleží).
To Zelvotron - to je v návodu řečeno také, spíš jde o to ,kde přijít k vyřazené ŘJ GM.
To oba - další problém je v tom, jestli KM v Ladách pracuje 4taktně nebo 8mitaktně. V logické tabulce je 8mitaktní provoz.
K tomu obvodu 34993 by musel být jako řídící logika připojen PC (nebo jiná logika), ale v režimu MS-DOS, poněvadž LPT u vyšších OS pracuje v režimu přerušení (dávkově).
Nevím, jestli bych měl nervy na "hrani si"s tím.
Až pojedu do Náchoda, zkusím se poptat bývalých vývojářů z MEZu- (mají firmu na serva v Č. Skalici) jestli neexistuje něco podobného jako jeden IO (Fa Maxim umí kouzla).
I tak ale dík za zprávy.
To Zelvotron - to je v návodu řečeno také, spíš jde o to ,kde přijít k vyřazené ŘJ GM.
To oba - další problém je v tom, jestli KM v Ladách pracuje 4taktně nebo 8mitaktně. V logické tabulce je 8mitaktní provoz.
K tomu obvodu 34993 by musel být jako řídící logika připojen PC (nebo jiná logika), ale v režimu MS-DOS, poněvadž LPT u vyšších OS pracuje v režimu přerušení (dávkově).
Nevím, jestli bych měl nervy na "hrani si"s tím.
Až pojedu do Náchoda, zkusím se poptat bývalých vývojářů z MEZu- (mají firmu na serva v Č. Skalici) jestli neexistuje něco podobného jako jeden IO (Fa Maxim umí kouzla).
I tak ale dík za zprávy.
u měPetr HC píše:... spíš jde o to ,kde přijít k vyřazené ŘJ GM.
Dodge Avenger 2.0 VVT
Pokud nepochodím v Č Skalici, měl bych zájem. Co by "koštovala" ? I tak je to ale jen koncový stupeň, takže k tomu je třeba mnoho dalšího.
Edit: Vracím se z elektronických výšin na zem. Našel jsem schema testeru fy Magneti Marelli-italského výrobce autoelektroniky .
Je to jednoduchoučké a dá se to zbastlit za hodinku. Když místo tl. generátor dám dvojici relé jako bistabil, nebude to mít chybu. Jenom ten kondenzátor by asi měl být bipolární.
Edit: Vracím se z elektronických výšin na zem. Našel jsem schema testeru fy Magneti Marelli-italského výrobce autoelektroniky .
Je to jednoduchoučké a dá se to zbastlit za hodinku. Když místo tl. generátor dám dvojici relé jako bistabil, nebude to mít chybu. Jenom ten kondenzátor by asi měl být bipolární.
Petr_HC: Její hodnotu neumím odhadnout. Pro mě má cenu jako záložní jednotka. Cenu by sis nějakou navrhnul
Kdyby něco, je u mě
Kdyby něco, je u mě
Dodge Avenger 2.0 VVT
- mirozv
- Kontaktovat uživatele:
Ešte k tomu servu voľnobehu tuto http://лада2111.рф/repear/759-test-rhh-2110.html je tiež popis "udelátka" na testovanie "PXX"
Princip jako Magnetti Marelli, ale mnohem jednodušší. Problémem může být sinusový průběh místo obdélníkového, ale asi to mají vyzkoušené.mirozv píše:Ešte k tomu servu voľnobehu tuto http://лада2111.рф/repear/759-test-rhh-2110.html je tiež popis "udelátka" na testovanie "PXX"