Jak už jsem psal v jiném tématu, každý půl až jeden rok měním na závoďáku převodovku, samozřejmě jsem měnil převodovky i na jiných mých LADA vozech, takže když to sečtu a podtrhnu, tak to vychází, že jsem za život vyměnil tak 20 převodovek.
Clověk by řekl, že už je to rutina, a nemůže se přitom nic stát. Jenže opak je pravdou ...

Včera sem se rozhodl měnit převodovku, kde vyskakují kvalty (holt závody sou závody, dostává zabrat) tak si dám auto na zvedáky a hezky vklídku si ji vyndavám. Vzhledem k tomu, že je člověk od přírody línej, rozhodl jsem se nerozebírat vejfuk - mám tam šedesátku trubku a svody omotané kolem tyče řízení, až to není hezké...

Tak jsem ho jen povolil, a nechal volně viset, on se pak dá dát do strany (se sériovkou to neuděláte). Já jsem takle měnil převodovku minule, takže vím že to s tim mým výfukem jde.
Převodovku jsem vyndal "hladce" chvíli jsem se s vejfukem pral, ale vyndal sem to. No a když si takle vesele nandavám převodovku novou, opět se peru s vejfukem a pří vší smůlem jsem "zavadil" o ty tři plechové pružinky, co jsou na přítlačáku (rok starý z LADA Niva) a bylo po srandě..

Naštvanej sem demontoval přítlačák a zajel do LADY (CS Auto LADA sklad Mělník) pro nový, na cenu se neptejte! ale co mi zbejvalo, v sobotu se jede rallye a už mám zkušenost, že se tyhle věci vyplatí dávat nové. Ach jo
Už v mírném spěchu jsem vstekle namontoval přítlačák a sundal vejfuk, abych ho opět nezk****l. Bohužel jsem si špatně vystředil lamelu a při nandavání převodovky se mi zasekla (vystřědovací trn jsem si pečlivě schoval v garáži a už ho rok nemůžu najít...)
Převodovka nešla ani ani dovnitř ani ven - byla kouslá na lamele a tom ložisku. Po hodině lomcovaní s celým autem ve dvou lidech a rukama nad hlavou jsem toho už měl dost.. Na řadu přišla hrubá síla - pajcr sme nakonec odborně vložili mezi setrvák a převodovku - jinde se opřít nedalo. Chvíli jsme páčili a po chvíli byla dole..
...bohužel s ní šel i věnec

Nevím jesli sem ten den měl prostě smůlu, ale když jsem najížděl na podval, tak se mi zavřel samosvor na mokrých dvřevěných nájezdech a prostě sem z toho podvalu zadkem auta spadnul...

Auto už je v garáži a v sobotu je závod, kterej převodovku "prověří", snad bude dobrá - zasloužím si to!!

A co z toho všeho plyne? ..to nechám na Vás.
Ahoj a držte palce - kdo chce, je opět zván. Jedeme v 12.1.2013 v Milovicích.