Mám s autodíly v Krči podobné zkušenosti, jaké se tady řešili v několika tématech. Kupoval jsem tam v létě novou hlavu faudi-kloubu, které ovládají plyn. Z puntičkářství jsem vzal pro jistotu dvě a místo jedné originální, co se mi zdála příliš naprasklá, jsem ji vyměnil a tu původní bohužel vyhodil...
Asi 14 dní poté jsem stál na magistrále v Praze v koloně a když jsem vystál poslední červenou na křižovatce s Ječnou ul. rozjel jsem se směrem k Nuselskému mostu ve středním pruhu. Najednou mi plyn propadl na podlahu, auto začalo brzdit, tak jsem vyřadil a snažil se dostat doprava, naštěstí se mi to povedlo i najet celým autem na chodník a uhnout z přeplněné magistrály. Horkem rozpečenou plastovou hlavu jsem vyšrouboval, dal tam rezervní a tuto příhodu vyprávěl jako neuvěřitelnou náhodu.
Potom byl měsíc klid. Jednoho krásného srpnového dopoledne stojím v koloně pod Vyšehradem, rozjíždím se z křižovatky, plyn jde na podlahu, auto zpomaluje, opět jsem to dotáhl na chodník, tentokrát jsem musel navázat převod drátem. Z nouze v Krči kupuji další dva kloubky.
Za týden, magistrála, stojím kolonu před světly v Holešovicích, přejíždím most, míjím stadion na Štvanici, pedál jde dolů, vyřazuji a i tady mám štěstí, dojel jsem akorát do zálivu u stadionu.
Kleju jak starý námořník, vyměňuju kloub a za dva dny jsem se rozjel do pořádné prodejny ND na Koněvově ul. do CS Auto Lada, kde jsem nejen pokecal s výborným prodavačem, ale dovezl si dva originální bytelné faudi kloubky, jeden jsem tam ihned nasadil, jinak než kladívkem to nešlo, zkrátka pevnost sama

a nekvalitní plastovou hlavici z Krče nyní mám v bundě jako talisman.
Bohužel jsem u nich stačil koupit brzd. destičky značky Tsitron a potřebuju je tam zatím dát, než budu na jaře měnit kotouče i destičky, které půjdu koupit do Lady. Tak nevím, jestli je tam mám dávat, už tomu moc nevěřím...