Myslíš, že se spíš domluvíš s nějakým protřelým překupníkem na inzerát, nebo s autobazarem, který garantuje něco smlouvou a certifikátem? Kupoval jsi auto ve Štěpánkovi, nebo zkoušel jsi tam roli zákazníka?zelvotron píše:Nikdy bych nespolíhal a nenechal se nalákat na nějaký záruky vrácení peněz a podobný blbosti, co se zanedbá při koupi, tak už se pak jen velice těžko (nebo vůbec) dohání. Nicméně je fakt, že ten Vašut patří v tý bídě českých bazarů ještě k tomu solidnějšímu.
Já jsem ve Štěpánkovi zažil slušné jednání, žádný přemlouvání, odmlouvání, lhaní. Na auto mě nechali čučet asi 2 nebo 3 hodiny, zkušební jízda, nabídka ať si přivedu svého servisního technika, nabídli mi možnost kontroly v "mém" servisu = diagnostiku. Auto na rampu a prohlídka zespodu je samozřejmostí. Auto vyčištěné jak jsem to nikdy nikde neviděl a jen tam čeká, až někdo přijde a začne na něm hledat chyby a ty chyby porovnávat se svým zájmem a nastavenou kupní cenou. Stav tachometru tehdy nijak neprosazovali, krčili rameny a nechali zcela na mě abych usoudil, jestli je, nebo není stočený. Neprodejný šunt vezmou na protiúčet, pokud tedy má v dokladech pořádek a ne chybný kód motoru (a budiž jim to ke cti, i když v tu chvíli to pro mě znamenalo prodělaných 5 000Kč a nutnost zbavit se ho sám).
Koupil jsem auto, ukázal ho velmi kritickému kamarádovi a buď ze slušnosti a nebo opravdu také jako já nic na tom autě nenašel, neřekl nic. Za 14 dní mi volal, jestli bych s ním ke Štěpánkovi nejel pro auto, aby uplatnil (a já taky) možnost výhody, když jim přivedu zákazníka. Dodal, že projel snad všechny bazary od Prahy po Beroun a Štěpánek mu přišel nejlepší.
Souhlasím, auto z bazaru bych si nikdy nekoupil, a od soukromého majitele už vůbec ne. Na nové nemám a přijde mi to škoda peněz. Proto volím vždy ojeté. A kam pro něj jít?
Pokud se mi nenabídne něco od solidního kamaráda, půjdu zase ke Štěpánkovi, tam jim vrátím Peugeota, něco si doplatím a uvidím, třeba se podruhé opravdu spálím.
A jestli se někdo diví, že v autobazaru chtějí prodat auto, tak možná překvapím, ale jejich existence na tom stojí.