Lůza z Václaváku aneb třídní boj zde na fóru

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

popest
Příspěvky: 361
Registrován: úte led 09, 2007 18:37
Bydliště: Žatec

Re: Lůza z Václaváku aneb třídní boj zde na fóru

Příspěvek od popest »

Já s tím článkem naprosto souhlasím. Je mi 24 let. Studuji VŠ. V něčem by mohli trochu ubrat, něco totálně posrali viz. reforma vysokého školství, která naštěstí neprošla resp. školné není úplně dementní nápad, ale když ono to nebylo vůbec o tom školném.... Pak byla celkem úsměvná "reforma" softwaru na úřadech práce apod... Ale jinak bych to řekl asi takto. Doba je zlá a žádá si jistá opatření. Já bych rád, aby moje dítě, které se mimochodem asi za cca 7 měsíců narodí :-), žilo v něčem mnohem lepším než je např. Řecko nebo jemu podobné státy. Autorka má pravdu, dejte lidem všechno co chtějí a za pár let půjde naše země, cituji: "No ta půjde do pr**…"
Uživatelský avatar
zelvotron
Příspěvky: 6276
Registrován: čtv lis 23, 2006 10:32
Bydliště: Praha

Re: Lůza z Václaváku aneb třídní boj zde na fóru

Příspěvek od zelvotron »

To půjde stejně, nebo si myslíš ty peníze co se nerozdají lidem, tak se nerozkradou v pochybných zakázkách?

Mě se spíš než netolerantní slečna s kytičkou ve vlasech líbí tenhle článek, i když je smyšlenej, tak myslím, že podle jeho scénáře se vypracovala spousta dnešních velkopodnikatelů a miliardářů.

http://kucharovic.blog.idnes.cz/c/26210 ... -dnes.html
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
Uživatelský avatar
MartasBrno
Příspěvky: 4442
Registrován: pon zář 08, 2008 13:10
Bydliště: Brno

Re: Lůza z Václaváku aneb třídní boj zde na fóru

Příspěvek od MartasBrno »

Někteří podnikatelé jsou taky slušní a pracovití. Dokonce "velkopodnikatelé". Například někteří ze Slušovic (!), kterým to pálí. Občas někoho takového poznáme, ale nebudu zde jmenovat.

V práci (u kapitalistů pracujících na globální úrovni) máme pěkný plakátek na nástěnce. Praví se na něm toto:

Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu.

"Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek.
V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující."
Napsal Tomáš Baťa v roce 1932.

Zejména ty poslední čtyři zásady by podle mně plně stačili k tomu, aby byla ČR solidně vedená a funkční.
Problém je v lidech. Někteří jsou dobří, nebo chytří, případně oboje, no a pak jsou taky lidi hloupí, bezohlední, a zlí. Někdo tu zmínil státní zakázky, někdo tu zmínil kvalitu potravin v obchodech. Ale to je náš problém, jací jsme! Nikdo to za nás nevyřeší, když to nevyřešíme my sami. Musíme si vychovat solidní děti, které půjdou šlapat čestnou českou cestu a nebudou hloupí.

Proč se prodává zkažené maso obarvené rychlosolemi nadopované vodou až z něj teče? Protože ho šulínci kupují!!! Můžeme si za to sami a ti okolo toho jen zneužívají. Podle některých dokonce legitimně. No a takhle je to se vším. Malý český člověk.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Uživatelský avatar
veliz
Příspěvky: 505
Registrován: čtv led 28, 2010 21:19
Bydliště: Praha-západ

Re: Lůza z Václaváku aneb třídní boj zde na fóru

Příspěvek od veliz »

Nedělat dluhy? Jak vyplývá z článku, na který odkázal Nemo, nedělat dluhy znamená neakumulovat zisk, tj. nikdo nesmí bohatnout. To lze v kapitalismu těžko. Bez vidiny zbohatnutí by nebyl pokrok. Dluhy se tedy dělat musí, jinak by nebyl zisk. Proto jsou úvěry přímo vnucovány občanům, firmám i státům. Dluhy jsou natolik astronomické, nakolik jsou astronomické majetky.
Česká vláda má k dispozici nejvíce peněz všech dob (ano, je tomu tak díky neustále rostoucímu HDP), přitom zvyšuje daně, aby měla ještě víc, říká, že na nic nejsou peníze a ještě se každoročně vytvoří obrovský deficit. Jak je to možné? Odpověď viz předchozí odstavec.
Lada Niva 1,7MPi+LPG r.v. 2009 (01/2010 - 3/2014);
Lada 2105 r.v. 1985 (06/1994 - 11/1996);
Uživatelský avatar
Honza 21061
Příspěvky: 1600
Registrován: úte pro 13, 2005 22:35
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Lůza z Václaváku aneb třídní boj zde na fóru

Příspěvek od Honza 21061 »

Jenže dělat dluhy nesmí všichni. Dělat dluhy může jen ten, u koho je předpoklad, že je schopen po celou dobu trvání dluhu dostát svým závazkům. Potom se začne systém hroutit.
Ostatní by měli vědět, že na co nemají, to si prostě nemůžou koupit. Kapitalismus není o tom, že si každý může dovolit všechno, ale mimo jiné i o tom, že každému je umožněno být více zodpovědný za své peníze. Neznamená to, že se může zadlužit až po uši, potom to nebýt schopný splácet, žádat o oddlužení, žít roky za minimum, tím de facto snižovat svoji kupní sílu a tím de facto omezovat obrat. A to je jenom jedna z cest. Když je hůř, krachují i banky a žádají stát o finanční podporu. To už potom platíme všichni, bez ohledu na to, kdo z nás je zodpovědný a kdo z nás rozhazuje i za cenu neustálých půjček.

A tady je kámen úrazu číslo 1 (ono jich je víc, ale to přesahuje rámec mojí lenosti je tady vypisovat). Když se sejde skutečným kapitalismem nepolíbený a finančního světa neznalý občan s bankou, dochází ke katastrofě. Banka má spoustu odborníků, některá riskuje víc, některá míň, ale dejme tomu, drtivá většina občanovi půjčí. Je to nezodpovědnost té banky. Reklamy nutí společnost utrácet a roztáčet peníze, aniž by si uvědomily, že ta společnost na to nemá. Nebo oni to vědí moc dobře, ale je jim to jedno. Hlavně, že oni mají svoje prachy posychrované. Je jim jedno, že Franta skočí z mostu a zbyde po něm manželka s dítětem, protože ho nalákali na půjčku a pak mu vzali pod zadkem i postel.
Nechci teď slyšet řeči zbohatlých "nových pražáků" z luxusních viladomů, ale chci fakta z venkova a z menších měst. Fakta od rodin s jedním živitelem z krachující, napůl roztunelované textilky. Fakta od většiny národa. NEMAJÍ NA TO! Ani já na to nemám, ať neukazuju prstem pomyslně jenom na druhé...
Nezodpovědná banka půjčí a dostane finančně negramotného vorvaně do průseru. Ten potom není schopen splácet, vlítnou na něj dneska lukrativní vymahači, exekutoři, nakonec přijde o barák, který banka zhodnotí a dobře prodá. Rodina se nuceně vystěhuje do nějakého Dežoferkova (politicky korektní název pro rezidence typu Chánov) a jsme u toho.
Přetrhané rodinné vazby na příbuzné, k tomu připočítejme nezaměstnanost a podobně.
Ano, dotyčný si za to může sám. A teď odbočím k těm, co si za to sami nemůžou, přijdou o práci jen proto, že zahraničnímu investorovi skončí pobídky a on odtáhne dál na východ.
Pokud provolávači "kapitalismu" provolávají, že dnešní doba je o tom, aby se každý staral jen sám o sebe, ptám se: o co se bude starat náš stát, kterému my všichni platíme daně? Ve skutečně solidárním státě by v těchto všemožných daních měla být zahrnuta i jakási jistota, když se ne vlastní vinou občan dostane do průseru. To tady není.
Takže náš "kapitalismus" na jednu stranu provází miliardové tunely a mytí rukou, bohatnou jen vyvolení a zbytek, platící daně, má hrabat hubou v blátě? Tento model nemá s kapitalismem nic společného.

A teď mi řekněte, páni "kapitalisti"... Jak má "točit peníze" (krásný to termín) fotr od rodiny, který je rád, že koupí ty nejlevnější pleny a jídlo a na víc mu prostě nezbyde, protože manželku mu vyhodili, když přesunuli firmu na východ, nebo když jemu zkrátili úvazek, protože byla část jeho práce zadána "kvalitněji a levněji" firmě zabývající se dnes tak populárnám Outsourcingem?
Všechny tyhle problémy mají společné to, o čem se tady už psalo: Z-O-D-P-O-V-Ě-D-N-O-S-T !!!

A můžeme začít: Zodpovědnost za občany, zodpovědnost za trh práce, zodpovědnost za finance, zodpovědnost za sociální politiku, zodpovědnost za nepředlužování státu, zodpovědnost za budoucí generaci, zodpovědnost za vedení mladé generace, zodpovědnost za celkovou úroveň země a národa atd. atd.
Zodpovědnost sami za sebe (ano, toto pánům politikům zcela chybí) Oni vládnou této zemi a přitom NEMAJÍ ZODPOVĚDNOST za své činy! A vyžadují ji po nás??? To snad ne!

Ne. V dnešní době to chodí na podobných postech nezodpovědně: Přijít, vysát, oškubat, zdevastovat, rozkrást a po nás potopa. Mají možnost nás vést. Vedení společnosti není komunistický přežitek, ale uvědomoval si to už lovec mamutů, uvědomuje si to každé zvíře a uvědomit by si to měli i novodobí mocipáni. Příklad, činy, vzor. Tohle může pohnout společností. Jak, to už záleží na těch, co zrovna ten směr udávají. Nakopat je všechny do prd*le.
Honza
Osa Praha - Brno
Cory
Příspěvky: 11573
Registrován: stř čer 14, 2006 17:14
Bydliště: Snina/Košice

Re: Lůza z Václaváku aneb třídní boj zde na fóru

Příspěvek od Cory »

Dojde na to, že najväčším bohatstvom bude úrodná roľa a kopec detí (aby tak nejak na tej roli mal kto pracovat)...Ak ovšem všetky role nevykúpia bohatí kapitalisti :P Potom sa bude platiť daň z vypestovaných plodín, dodávky, nakoniec nám aj tú pôdu zoberú a bude tu ďalšia totalita :mrgreen: Milujem kolobehy :D
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Uživatelský avatar
Kopr
Příspěvky: 2953
Registrován: úte bře 28, 2006 21:16
Bydliště: Družec,Frýdek-Místek

Re: Lůza z Václaváku aneb třídní boj zde na fóru

Příspěvek od Kopr »

když si čtu o těch miliardářích tunelářích a spol. tak si říkám že nějaký ten převod do vlastnicví státu byl nebyl zas tak špatný nápad , jen v dnešních poměrech by to bylo jen házení perel sviním a to doslova ........ třeba taková perlička ,někde jsem četl že v česku chcou zakázat elektronické cigarety :mrgreen: kdo asi vlastní x procent akcií Phillip moris ??? no přece náš mocnář Venda Klausů :butthead: to bude přece náhoda ,nikdo nevěří tomu že by v tom byl nějaký zájem ze strany Franty Pepy Jedničky přece :wink:
TŘI SESTRY <III> LADA GANG
LADA 21061 (1.7-5q od Kinga) -1986
MERCEDES BENZ W124 220E -1993
SIMSON S51 -1990
FORD GRANADA ESTATE 2.0 4V-1984

http://fotoalba.cz/Kopr21061
http://kopr21061.rajce.idnes.cz/
LED ZEPPELIN
Uživatelský avatar
radek mb
Příspěvky: 5187
Registrován: sob zář 18, 2004 01:38
Bydliště: okr.MB
Kontaktovat uživatele:

Re: Lůza z Václaváku aneb třídní boj zde na fóru

Příspěvek od radek mb »

Já se zase s klidem mohu podepsat pod to, co zde napsal Honza. To je myšlení člověka, kterému, aspoň já se tak domnívám, není lhostejný osud této země a nevidí to pouze zleva či zprava. Stejně jako já. A zde je vidět ten marginální rozdíl, Honzova stať anebo článek nějaké zaslepené krávy. Když už ona urážela 100 000 lidí nazváním lůza, myslím si, že když o ní prohlásím, že to je píča, není to nic strašného.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
Veverka

Re: Lůza z Václaváku aneb třídní boj zde na fóru

Příspěvek od Veverka »

Myslíte si,že ČR,potažmo Evrounie dopadne jako SSSR v roce 1992?Totální ekonomický kolaps?Bude někdo vybírat výpalné za průjezd přímo na silnici 1.tř.,protože bude mít pětinové výplaty oproti dnešku?
Uživatelský avatar
MartasBrno
Příspěvky: 4442
Registrován: pon zář 08, 2008 13:10
Bydliště: Brno

Re: Lůza z Václaváku aneb třídní boj zde na fóru

Příspěvek od MartasBrno »

Je fakt, že struktura EU se v některých základních rysech silně podobá struktuře sovětského svazu...
No, Já bych byl opatrný s tím státním vlastnictvím a tak podobně, třeba to, jak někteří plačou kvůli ODS a volí socany a druzí nadávají na socany a volí modré ptáky je k smích proto, že v podstatě máme bipolární politickou scénu zpestřenou několika menšími stranami, přičemž ty dvě velké, nezávisle na tom kdo se jak jmenuje dělají totéž. Rozdbrou vše, co jim přijde pod ruku. Akorát socani říkají že je to pro lidi - a lžou, kdežto modří aspoň na rovinu mlčí :-D když už nechcou lhát ;-) všechno se dá rozkrást. Naštěstí snad každá strana má ještě normální politiky, kteří tak nějak bruslí mezi tím, tak to nejde tak rychle, ale v naší malé zemi stejně není jiná možnost, než postupovat odspodu, od komunální politiky, protože máme omezené množství lidí, kteří nejsou problémoví - a je pracné je do politiky dostat.
Tak teda k tomu znárodňování - proč vlastně píšu. Myslím, že je docela jedno, jestli je systém středopravý, nebo středolevý, v obojím se sá pěkně krást. A aby se nekradlo, mělo by být státní vlastnictví co nejužší, nejtenčí, protože se jinak rozfrcá. jedině soukromý vlastník zná hodnotu peněz, jedině soukromý vlastník umí hospodařit efektivně, hospodárně. Státní úředník to dělat nebude, pokud není dostatečně silný, nemá zázemí podobných kolegů a především nemá morální hodnoty, viz. ten Baťa. Furt platí že stát je největší zloděj.
A zase řeknu, že to není jen tím systémem, ale lidma, vždyť ty dobré lidi a i ty gaunery musel přece někdo vychovat... Každej gauner jednou umře. Ale na jeho místo by měly nastoupit jiní, lepší.

Takže rodina? Škola? Jak vychovat dobrého člověka? Když chodil brácha do školy, udělal lumpárnu, dostal od učitelky facku a když to řekl doma, dostal druhou. Dneska děcko něco udělá, neposlouchá, nerespektuje nic, a rodiče si ještě zadupou po učitelce. No a nebo ji pošlou domů, protože ředitelka ví, kolik jí rodiče toho napapánka sypou na darech... A už se to veze. Neber úplatky... nebo se z toho zblázníš. K smíchu, nebo snad k pláči je, jak průhledné to je nejen na vesnichích, ale i ve městech. A oni se vůbec nestydí. Dlužno podotknout, že na každé škole, kde mám kontakty, jsou slušní lidi, kteří vědí jak to má být, ale někde nemají žádnou páku a někde vysloveně živoří.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Uživatelský avatar
Luděk Musil
Příspěvky: 10515
Registrován: úte čer 01, 2004 07:55
Bydliště: Vyškov/Rašov
Kontaktovat uživatele:

Re: Lůza z Václaváku aneb třídní boj zde na fóru

Příspěvek od Luděk Musil »

Už se tu dobře tejden nic neřeklo ... .
Co si myslíte o současném politickém skandálu? O jeho průběhu a prozatímních koncích?
Nechci a nebudu se obyčejného lékaře zastávat - je to kurva jako všechny ostatní, ale co si myslet v souvislostech s jinou politickou kauzou, která proběhla před cca měsícem? Napovím: Janoušek.
L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Uživatelský avatar
radek mb
Příspěvky: 5187
Registrován: sob zář 18, 2004 01:38
Bydliště: okr.MB
Kontaktovat uživatele:

Re: Lůza z Václaváku aneb třídní boj zde na fóru

Příspěvek od radek mb »

Odpovím jasně a krátce: jsou to všechno zmrdi, ať zleva či zprava. Je mi z nich zle.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
Uživatelský avatar
Teepee
Příspěvky: 4266
Registrován: čtv bře 10, 2005 13:20
Bydliště: Praha západ
Kontaktovat uživatele:

Re: Lůza z Václaváku aneb třídní boj zde na fóru

Příspěvek od Teepee »

radek mb píše:Odpovím jasně a krátce: jsou to všechno zmrdi, ať zleva či zprava. Je mi z nich zle.
Ano, protože prachy v podlaze mohly být jen na chvíli, aby se tam NAJEDNOU našly. A zvláštní je ona podobnost, že v krabici vína je sedmička. Na druhou stranu, byl mi vždycky nesympatický tak dobře, že se našly ...
Ale jistotu, že jedna špína není vymývána ještě větší špínou získat nejde a jsme tam, co psal Radek.
Bílý LADA a okřídlená spol.
Uživatelský avatar
dvk
Příspěvky: 2562
Registrován: pát pro 04, 2009 16:21
Bydliště: okr. Přerov

Re: Lůza z Václaváku aneb třídní boj zde na fóru

Příspěvek od dvk »

No, kdyby šáhli na kohokoli jiného, asi by to dopadlo dost podobně. Mě to přijde, že záleží jen na tom, kdo s kým je zrovna za dobře a kdo koho hodí přes palubu, ale jinak jsou to všici stejní hajzli. Nejhorší na tom je, že lidi už to snad tak nějak berou jako náš folklór, tolik vtipů co se vyrojilo za dva dny ...

A teď si vemte kdo pracujete, že v těch 30ti melounech je třeba taky vaše stovka z platu, kterou jste odevzdali na daních. Hlavně radostně, tvářím se radostně, Jasánku ...
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
Uživatelský avatar
Luděk Musil
Příspěvky: 10515
Registrován: úte čer 01, 2004 07:55
Bydliště: Vyškov/Rašov
Kontaktovat uživatele:

Re: Lůza z Václaváku aneb třídní boj zde na fóru

Příspěvek od Luděk Musil »

Nevím, zda-li to má ještě Drobek v profilu, přesto připomenu:
Před rokem 89 to politici mysleli vážně a lidi si z nich dělali srandu, teď si z toho politici dělají srandu a lidi to berou vážně!
Začínám mít silný pocit, že číše přetekla
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“