jen blba otazka - nasel si opravdu cidlo hladiny oleje? (jen pro sichrJakubN píše:Ahoj, permanentně mi svítí kontrolka množství (hladiny) oleje - bez ohledu na reálný stav oleje. Opticky jsem kontroloval stav kablíku od čidla a nevypadá nikdy porušený. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Neměnil jste někdo to čidlo (kolik stojí a tak)?
Díky
Jakub
Kontrolka oleje
Moderátor: Moderátoři
Re: Kontrolka oleje
VAZ 2104 1.3 1989
-
Petr HC
Plovákové čidlo oleje spíná při snížení hladiny jako ostatní čidla pro "kukačky" (tedy pokud kontrolka svítí stále nemůže být přívod přerušený, ale spíše má zkrat na kostru) . Mně spínalo u nového vozu a oleji u rysky max. už při mírném sklonu vozidla na předek nebo na stranu řidiče. Měnili mi ho v záruce v Mělníku a pro AutoLada fakturovali 175 CZK vč.DPH.
Ahoj, díky moc za informace. Ta cena z faktury vypadá dobře, zjistím, za kolik ho prodávají na Koněvce.Petr HC píše:Plovákové čidlo oleje spíná při snížení hladiny jako ostatní čidla pro "kukačky" (tedy pokud kontrolka svítí stále nemůže být přívod přerušený, ale spíše má zkrat na kostru) . Mně spínalo u nového vozu a oleji u rysky max. už při mírném sklonu vozidla na předek nebo na stranu řidiče. Měnili mi ho v záruce v Mělníku a pro AutoLada fakturovali 175 CZK vč.DPH.
Pokud odpojíš kabel od čidla a kontrolka svítí stále tak není chyba v čidle. Samozřejmě při pokusu třeba vypnout a zapnout zapalování, jelikož jinak nezhasne, jak už poznamenal Raduz.
21113 >>> 21113 >>> 21113
Komu není rady, tomu není pomoci.
Tak jsem ve středu na Koněvce koupil čidlo, stálo 270 Kč. Dneska jsem ho vyměnil a už to čidluje jak má.JakubN píše:Ahoj, díky moc za informace. Ta cena z faktury vypadá dobře, zjistím, za kolik ho prodávají na Koněvce.Petr HC píše:Plovákové čidlo oleje spíná při snížení hladiny jako ostatní čidla pro "kukačky" (tedy pokud kontrolka svítí stále nemůže být přívod přerušený, ale spíše má zkrat na kostru) . Mně spínalo u nového vozu a oleji u rysky max. už při mírném sklonu vozidla na předek nebo na stranu řidiče. Měnili mi ho v záruce v Mělníku a pro AutoLada fakturovali 175 CZK vč.DPH.
No vida
Tak teď už není důvod to prodávat, když to funguje jak má... 
JakubN prodává auto, nebo již prodal ? Hm, že bych si pořídil něco lepšího ?
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch
Zůstal bych u toho co máš v avataru, to plně uspokují tvoje požadavky apotřeby 
lolzelvotron píše:Zůstal bych u toho co máš v avataru, to plně uspokují tvoje požadavky apotřeby
VAZ 2104 1.3 1989
Máš zájem? Dovezu Ti ho až domůplavec píše:JakubN prodává auto, nebo již prodal ? Hm, že bych si pořídil něco lepšího ?
No spíš jsem lehce zaslintal, ale nyní zpět do reality.JakubN píše:Máš zájem? Dovezu Ti ho až domůplavec píše:JakubN prodává auto, nebo již prodal ? Hm, že bych si pořídil něco lepšího ?
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m