Kontrolka oleje
Moderátor: Moderátoři
-
Kontrolka oleje
Zdravím. Po poměrně rychlé jízdě po polní cestě se mi rozsvítila kontrolka mazání.
Díval jsem se na stav motorového oleje. Bylo OK. Také jsem se díval pod auto, jestli něco nekape, taky OK.
Nevíte někdo, jestli tato kontrolka kontroluje jenom motorový olej? Nebo třeba i olej v převodovce?
Jen doplním, že kontrolka začala svítit až po vypnutí motora a nastartování.
Díval jsem se na stav motorového oleje. Bylo OK. Také jsem se díval pod auto, jestli něco nekape, taky OK.
Nevíte někdo, jestli tato kontrolka kontroluje jenom motorový olej? Nebo třeba i olej v převodovce?
Jen doplním, že kontrolka začala svítit až po vypnutí motora a nastartování.
Nešťastný majitel Lady 2112 1,5 8V
-
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Kontrolka oleje reaguje jenom na tlak. A ten je ovlivněnej třeba i tim (špatným) stavem. Teda doufam, nevim, že by desina měla i kontrolu hladiny.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Jo počkej kontrolka mazání, tedy červená na palubce, ne oranžová na středovým panelu (kontrolka hladiny oleje - o tý jsem psal v předchozím příspěvku). Tak ta červená samozřejmě kontroluje tlak, čidlo bude někde na hlavě, u 8v přesně nevím, může být v pytli čidlo, nebo někde přerušenej drát od něj. Jestli ne, tak je závada v mazání.
Ano má, na panelu systému palubní kontroly, tedy ony pověstný kukačkyLaďuša píše:nevim, že by desina měla i kontrolu hladiny.
21113 >>> 21113 >>> 21113
Komu není rady, tomu není pomoci.
Komu není rady, tomu není pomoci.
-
Ne, myslel jsi to správně. Jen jsem to špatně popsal. Jde o oranžovou kontrolku na středovém panelu. Ta mi svítí. Červená na přístrojové desce mi nesvítí.
To je zvláštní, že tedy asi tlak je OK, a z ničeho nic se mu zdá málo oleje.
Zatím jsem neviděl nic kapat, ale bylo to jen tak na rychlo. Pospíchal jsem do práce.
Šel jsem po polní rozbité cestě (z chaty).
Až večer přijedu k autu ještě se pořádně podívám pod motor, a na stav oleje.
To je zvláštní, že tedy asi tlak je OK, a z ničeho nic se mu zdá málo oleje.
Zatím jsem neviděl nic kapat, ale bylo to jen tak na rychlo. Pospíchal jsem do práce.
Šel jsem po polní rozbité cestě (z chaty).
Až večer přijedu k autu ještě se pořádně podívám pod motor, a na stav oleje.
Nešťastný majitel Lady 2112 1,5 8V
Tak ono asi záleží jak je to auto zrovna nakloněný. Kukačky mě na tohle kukaly pořád.Ale to jsou prkotiny oproti jiným věcem. Směrodatná je stejně měrkaLidskyZdroj píše:To je zvláštní, že tedy asi tlak je OK, a z ničeho nic se mu zdá málo oleje.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch
znamení : KozoHroch
Re: Kontrolka oleje
Ahoj, permanentně mi svítí kontrolka množství (hladiny) oleje - bez ohledu na reálný stav oleje. Opticky jsem kontroloval stav kablíku od čidla a nevypadá nikdy porušený. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Neměnil jste někdo to čidlo (kolik stojí a tak)?
Díky
Jakub
Díky
Jakub
To čidlo snad neni na hladinu, ale na tlak, ne?
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
O pár příspěvků vejš a o rok a pár měsíců zpátky jsem si to taky myslel, ale desítka prej má i na hladinu
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Jo, jo, je to tak. Má dvě - na tlak (kontrolka na palubovce) a na hladinu (kontrolka na středovém panelu). J.Laďuša píše:O pár příspěvků vejš a o rok a pár měsíců zpátky jsem si to taky myslel, ale desítka prej má i na hladinu
Já jsem taky slepejš - vůbec jsem si nevšiml, že se bavíme o desítce Sorry, beru zpět
Ta hladina mi svítila když jsem zůstal zaparkován z prudkého kopce(i přes to, že jsem měl střed mezi min.max.) a po odjezdu mi zůstala svítit!, až po znovu nastartování na relativní rovině zhasla, ten středový panel je prostě zařízen tak že porucha svítí do odstranění a znovu nastartovaní, (je celkem logické že nebudu dolívat olej do nastartovaného motoru)
Tak že otázka zní neparkuješ někde z kopce (sjezd ke garáži a pod)?
Tak že otázka zní neparkuješ někde z kopce (sjezd ke garáži a pod)?
®; Člen LKCS