odlehčení setrvačníku
Moderátor: Moderátoři
-
odlehčení setrvačníku
mohl by někdo poradit o kolik se odlehčuje setrvak děkuji nemohu to nikde sehnat
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: odlehčení setrvačníku
ja mam o 1,2kg..
- ger007
- Kontaktovat uživatele:
kolko vazi origo ?
Be better, not second best
if not better, be different
LADA !
1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25
детские игрушки
LADA !
детские игрушки
-
Little Red Riding Hood píše:ja mam o 1,2kg..
a s klikovkou a řemenicí si něco dělal?
- ger007
- Kontaktovat uživatele:
kluka by sa odlahcit este trocha dala ale kto by ti to tu vyvazil
Be better, not second best
LADA !
детские игрушки
LADA !
детские игрушки
-
mě šlo spiš o to jestly si ji nechal vyvažit ,protože jsem slyšel pokud stáhneš setrvák tak musíš vyvážit kliku jinak ti prej odejdou na ní ložiska . je tam cítit rozdíl když je to odlehčený?
klika, řemenice i setrvák se dynamicky vyvažují pospolu... když děláš kliku, musíš to pak vyvážit celý...
naproti tomu když si koupíš nový setrvák, tak už je vyvážený na nulu... díky tomu je nevyvážení akceptovatelný a dál se to neřeší - tzn. i pokud upravíš setrvák, tak je nejlepší ho nechat vyvážit na nulu abys nemusel kompletně rozhodit motor...
Net.
naproti tomu když si koupíš nový setrvák, tak už je vyvážený na nulu... díky tomu je nevyvážení akceptovatelný a dál se to neřeší - tzn. i pokud upravíš setrvák, tak je nejlepší ho nechat vyvážit na nulu abys nemusel kompletně rozhodit motor...
Net.
Optimismus je způsoben nedostatkem informací...
foto odlahceneho by nebolo ? pripadne aj s vyznavenim kde s ada ubrat...
-
- Kontaktovat uživatele:
Tady je něco málo.. http://fotoalba.cz/alba/LRRH/1997567 Je to dělané normálně v zámečnictví na soustruhu, nevyvažoval jsem to, jen nasadil a jezdil..
- Martin-MTX
- Kontaktovat uživatele:
Takle odlehčený setrvák je podle mě málo - žádný efekt to nemůže mít.
Bohužel nemám foto setrváku bez přítlačáku, ale já mám navrtaný celý velkými dírami po celém obvodu,
na této fotce je to vidět v horní části - tak je celý provrtaný
Dolu šlo něco kolem 1kg (přesně nevím) a mám to celé vyvážené s klikou i řemenicí, jinak platí to co bylo řečeno - když to nejde vyvážit celé, tak alespoň na nulu. Podomácku to "nějak" odvrtat a pak dát na auto není moc dobré, výsledek není znát a lágruje se motor.
Bohužel nemám foto setrváku bez přítlačáku, ale já mám navrtaný celý velkými dírami po celém obvodu,
na této fotce je to vidět v horní části - tak je celý provrtaný
Dolu šlo něco kolem 1kg (přesně nevím) a mám to celé vyvážené s klikou i řemenicí, jinak platí to co bylo řečeno - když to nejde vyvážit celé, tak alespoň na nulu. Podomácku to "nějak" odvrtat a pak dát na auto není moc dobré, výsledek není znát a lágruje se motor.
LADA 1600MTX Rallye Team
http://ladamtx.cz/
Ono hlavně záleží na použití auta, maximálně odlehčenej setrvák je na normální ježdění k ničemu.
- Martin-MTX
- Kontaktovat uživatele:
Martine prosím tě co používáš za spojku? Psal jsi v jiným topicu, že přítlačák je z Nivy, lamela a ložisko jsou originál? A co životnost?
- Martin-MTX
- Kontaktovat uživatele:
Přítlačák je z NIVY a spojku si nejsem jist buď to bude z 2106 nebo NIVA (měli by být silnější) než klasická 2101.
Abych řekl pravdu taky bych rád veděl co jsem tam tenkrát (resp. před 2 roky) dával, protože mám cca stejný výkon auta jako kamarád s LADOU VFTS a ty musejí jezdit keramiku, protože jim to sériová nepobírala. Mě to pobírá krásně a problémy s ní nemám, takže uplně trhnu hrůzou, až ji budu měnit... ale uvažuju taky o té keramice, mám v plánu ještě nějaké úpravy motoru a pak už by to asi opravdu bylo moc...
Abych řekl pravdu taky bych rád veděl co jsem tam tenkrát (resp. před 2 roky) dával, protože mám cca stejný výkon auta jako kamarád s LADOU VFTS a ty musejí jezdit keramiku, protože jim to sériová nepobírala. Mě to pobírá krásně a problémy s ní nemám, takže uplně trhnu hrůzou, až ji budu měnit... ale uvažuju taky o té keramice, mám v plánu ještě nějaké úpravy motoru a pak už by to asi opravdu bylo moc...
LADA 1600MTX Rallye Team
Mě to časem čeká taky. Tak ty to mezitím vyzkoušíš a já pak přijdu vyzvídat dojmy