Ethanol E85
Moderátor: Moderátoři
- Marek89
- Kontaktovat uživatele:
Není zač.
Lada 2105
Vaz náš, ktorý si vyvarený
roztoč sa opäť kolesa tvoje,
buď jazda Tvoja na všetkých diaľniciach
a cestach, odpusť nám naše úpravy ako
i my odpúštame Tvoje neduhy a neuved nás
do pokušenia prejsť na inú značku a zbav
nás všetkých protivných techinkov STK.
NATURAL!
Vaz náš, ktorý si vyvarený
roztoč sa opäť kolesa tvoje,
buď jazda Tvoja na všetkých diaľniciach
a cestach, odpusť nám naše úpravy ako
i my odpúštame Tvoje neduhy a neuved nás
do pokušenia prejsť na inú značku a zbav
nás všetkých protivných techinkov STK.
NATURAL!
- MartasBrno
- radek mb
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ethanol E85
Už ne. Do žigula jsem to nelil vůbec, protože dle dostupných informací je ethanol jako palivo pro karburátorové motory zcela nevhodné, a když jsem měl ještě desítku, tak jsem to zkoušel, ale pokaždé se mi potom rozsvěcovala kontrolka Check engine a mezi 2800 a 3500 otáčkami se zaškubával motor a ztrácel tah, a to dost citelně. Po mixu v poměru 1:1 s benzínem se to trochu zlepšilo, avšak ne natolik, abych si toto palivo oblíbil a používal ho. V konečném součtu to ani nevycházelo lépe finančně, neboť se zvedla spotřeba o něco více než 1 litr na 100 km. Takže jsem zpět přešel k benzínu, posléze k naftě, ale již ne ve voze Lada.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
- MartasBrno
Zkoušel jsem přepočítat natryskování karburátoru, ale skončil jsem u vypočítaných trysek, ke vzdušníkům jsem se už nedostal a pak jsem to zahodil - moc práce. Vycházely mi tam nechutné rozměry a stejně by se to muselo zkoušet za provozu doladit do optima. Ale jak by vypadal výslednej efekt? Etanol má o třetinu nižší cenu i výhřevnost. Otázka je, jak využít vyšší O.Č. - u seriového motoru nijak. Vyšší výparné teplo zlepšuje vnitřní chlazení, to může být dobře do provozu, ale horší na studené starty. Víc si nevzpomenu. Kdyby to někdo chtěl kvalifikovaně probrat, nejlépe u stolu, nebráním se spolupráci, není to nic víc než trojčlenka...
no jenom prudim, viděl jsem to u jedné pumpy v blízkosti, tak jsem kouknul do tohoto archaického tematu.
lze to použít alespon jako odmašťovadlo? Že bych pár litříků pořídil, by mě zajímalo, jestli to voní jako špiritus.
lze to použít alespon jako odmašťovadlo? Že bych pár litříků pořídil, by mě zajímalo, jestli to voní jako špiritus.
2107 a 21214
- MartasBrno
no, tak kdyby byl vážnější zájem, tak to jde prostě míchat bez úprav až do nějakého poměru, což nevím jaký má smysl, kromě snížení emisí - ikdyž jo, před STK + ME to může pomoct
Každopádně přechod na toot palivo vyžaduje překopat regulaci předstihu a natryskování karbu, to je jistota. Zvedne se tím výkon. Rekonstrukcí motoru na vyšší KP se mimoto i sníží spotřeba.
Každopádně přechod na toot palivo vyžaduje překopat regulaci předstihu a natryskování karbu, to je jistota. Zvedne se tím výkon. Rekonstrukcí motoru na vyšší KP se mimoto i sníží spotřeba.
No moc to nepomuze , mam Fabii 1.4MPi a u ni jsem pred ME zapomel, za mam v nadrzi E85 + N95 v pomeru 1:1. Ty emise byly znacne nestabilni, ze by to zrejme za normalnich okolnosti neproslo. Ono vubec cele ME je jen komedie, nic jineho.MartasBrno píše:í - ikdyž jo, před STK + ME to může pomoct
--
Lada Niva Travel 1.7i
Lada Niva Travel 1.7i
můj otec nechal předělat megana za 9tis a jezdí na čistej
chtěl jsem vyzkoušet do lady 1,7i na půl s benzínem ale váhám,
známej jezdí s feldou 1 k 1 a je spokojen
chtěl jsem vyzkoušet do lady 1,7i na půl s benzínem ale váhám,
známej jezdí s feldou 1 k 1 a je spokojen
Ja bych se toho nebal, zkus nejprve maly pomer 1:4 a postupne zvysuj na max. 1:1. Prinejhorsim se muzou vyskytnout problemy se startovanim, pak to staci normalne dolit cistym benzinem. Pro trvalejsi pouzivani je dobre overit, jak reaguje palivova soustava (cerpadlo, tesneni a jejich gumove nebo plastove casti). Ethanol v zadnem pripade nesmi do aut s karburatory, ale to neni tvup pripad.Niva píše: chtěl jsem vyzkoušet do lady 1,7i na půl s benzínem ale váhám,
--
Lada Niva Travel 1.7i
Lada Niva Travel 1.7i
Kámoš jezdí s feldou na 100% E85 a nemůže si vůbec stěžovat, sice to hůř startuje, ale co je to hůř, asi jako ohřatej žigul, takže stejnak pohoda. A jezdí na to snad už víc, než rok.
- MartasBrno
Jelen, ale má ji upravenou ne?
Hmm, míchání 1 ku 1... Různé práce říkají to, že pro motor bez úprav je meximum mísení 22% aniž by to dělalo nějaké nepředloženosti.
Niva, jaký má výsledky? Jak to jede/žere? (jaký parametry (kompresní poměr) má ten motor?)
Hmm, míchání 1 ku 1... Různé práce říkají to, že pro motor bez úprav je meximum mísení 22% aniž by to dělalo nějaké nepředloženosti.
Niva, jaký má výsledky? Jak to jede/žere? (jaký parametry (kompresní poměr) má ten motor?)
ano, az do pomeru 1:1 to na MPi motory nema nejaky vliv a nepocitil jsem jakekoliv zmeny. Akorad jsem zpozoroval vetsi spotrebu. Porad je potreba si uvedomit ze E85 se sklada z podilu benzinu 15% a 85% ethanolu, takze ve skutecnosti pri miseni v pomeru 1:1 smes teoreticky obsahuje 65% N95 a 35% ethanolu. Teoreticky proto, protoze dle norem se dnes jiz tzv. bioslozky misi i do N95. Takze nejde timpadem presne urcit, kolit toho ethanolu vlastne tam je.
--
Lada Niva Travel 1.7i
Lada Niva Travel 1.7i
MartasBrno, nemá, ani na to nesáhl, jen zezačátku míchal 1/4, pak 2/2 a nakonec jen na čistej.