Acibuk píše: Pokud bys montoval přímej vstřik.....
Cože????? Jsi mimo, ne? Asi mi něco uniká, ale pokud vím, tak přímý vstřik plynu neexistuje. Nazývej prosím věci pravými jmény, vnášíš chaos do diskuse.
Abych uvedl své názory na pravou míru: Já proti LPG jako alternativnímu pohonu vůbec nic nemám. Deset let jsem měl plyn v autě, najel s ním obrovské kilometry, navíc se plynem tak trochu živím. Vždycky jsem říkal a mnoho lidí na fóru je mi svědkem, že jsem s plynem v žigulíku byl spokojen. Ale v dnešní době už bych to do auta nechtěl. Navíc to, že jsem plyn léta měl, neznamená, že ho miluju nebo musím milovat. Mám (nej-)radši naftu. A taky to tu nikomu nevnucuju.
Naopak nikomu jeho vůli nerozmlouvám, nevyvracím - chceš-li do auta plyn, prosím, vyhovím. Rád poučím o výhodách a nevýhodách (zatímco drtivá většina lidí o nevýhodách LPG neví, případně je vědomně zamlčuje nebo je přehlíží).
A taky tvrdím (a to mi nikdo nevymluví), že každé auto zástavbou plynu ztratí na kráse, prestiži a původnosti. U starých krámů formátu Favorit, Lada a podobně, to asi nikomu nevadí, ale u nových aut je mi z toho na zvracení, stejně tak u luxusních vozů bez ohledu na jejich věk.
Dnes je LPG velmi propracovaná věc. Statisticky je poměrně spolehlivá a víceméně bezúdržbová. Ale prostě to v pěkných autech nemám rád.