Elektromobily

Volné rozjímaní na téma "proč jsem si raději nekoupil Ladu" a podobná zpovědní témata.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektromobily

Příspěvek od Laďuša »

Nuže uvidíme :lol: Mít diář na rok 2052, hned si tam napíšu poznámku :P
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Marek

Příspěvek od Marek »

To mi bude 75 let (pokud vůbec bude) a to mi Ladíku věř, že mi už bude úplně buřt, na jaká paliva jezdí auta :-).
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

V tomhle věku a mám obavu, že mnohem dříve budeme vůbec rádi, že vstaneme a bude pod náma sucho a čisto ... pokud nás ještě dřív netrefí šlak :mrgreen: .
MacGyver píše: ... chce to nejdřív zmáknout termojadernou fůzi :D
To nemůže být problém, jedna, maximálně dvě seance ve Středobodu spojené s konzultací dané problematiky s panem Vědcem a máš Nobelovku v kapse 8) .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Petr HC

Příspěvek od Petr HC »

Marek píše:To mi bude 75 let (pokud vůbec bude) a to mi Ladíku věř, že mi už bude úplně buřt, na jaká paliva jezdí auta :-).
Z tohoto důvodu jsem se k tomuto problému nevyjadřoval. Snad je (v této době) určitým řešením hybrid, ale čistý provoz na aku ještě dlouho ani náhodou.
Если бы автомобили Лада были безпроблематичными, я бы определенно русский язык забыл.
Marek

Příspěvek od Marek »

BTW: Petře HC - Tobě v roce 2052 bude kolik? :-D
Michal Pokorný

Příspěvek od Michal Pokorný »

Koko Loko píše:To nemůže být problém, jedna, maximálně dvě seance ve Středobodu spojené s konzultací dané problematiky s panem Vědcem a máš Nobelovku v kapse 8) .
Ani bych se nedivil, že už na něčem takovém pracuje. Ale o tom nám vyprávět asi nebude, stejně nestíháme sledovat jeho myšlenky. Já tedy určitě ne :mrgreen:
Minule to bylo velice pěkné, jak Laďuša obhajoval parní stroj a jak mu tak věštil slibnou budoucnost "Vědec" to zaslechl přes půl hospody a už byl u nás :lol:
VAZ 2101, VAZ 2104, Škoda Fabia 1,4 16V
ex. 2xVAZ 2101, 2xVAZ 2105, 2xVAZ 21044i, Škoda Favorit 135 GLXi, VAZ 2111, Lada 4x4, Peugeot 206 1,4 HDi, VAZ 2104
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Ten teď právě pracuje na paroelektrickej lokomotivě, nasadil jsem mu brouka do hlavy :P

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

Marek

Příspěvek od Marek »

BTW - "Vědec" je KDO? Abych byl v obraze.....
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Jedna z postav středobodu, tedy legendární nádražní restaurace v Roudnici nad Labem 8)

Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Naprosto se ztotožňuju s názorem Marka. Vidím to úplně stejně. :thumbleft:
Laďuša píše:... baterie nezaberou většinu kufru, zatimco na benzíňáky bude daň jako prase a litr paliva bude nejmíň za stovku, tak se budu bavit pohledem na ty ortodoxní, jak se jim křiví tvář :mrgreen:
A ekologie, to je zase něco úplně jinýho...
Jenom nevím, z jakého důvodu by měla být na benziňáky uvalená daň jako prase. Tedy vím, z pohledu vyděračského státu. Jenže to nemá žádnou technicky odůvodnitelnou logiku. A o ekologii to, jak sám správně píšeš, taky není.

Teď mně tak napadá jedna spásná myšlenka - na HV by se daň teoreticky vztahovat nikdy nemusela, takže si nakoupím do zásoby ještě pár dalších old/young-timerů a budu až do důchodu, resp. teoretického důchodového věku, (důchody nebudou) mít klid a ještě navíc budu jezdit pořádným autem a ne nějakým moderním šuntem. :P 8)
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Jen k těm baterkám, třeba se v budoucnosti dočkáme nějaké te "miniaturizace" po vzoru zdrojů energie pro mobilní funkeny apod. . Vzpomeňme velikostí akumulátorů a jejich kapacit v počátcích. Nebo dám blbý příklad: kdysi člověk uchcával blahem nad tužkou NiCd s kapacitou 500mAh co se nabíjela desetinou. Teď již delší dobu nejsou neobvyklé kapacity přes 2500mAh (NiMH) s možností rychlonabíjení. To ovšem pořád neřeší tu spoustu dobrot z kterých je to udělané a efektivnost výroby energie do nich vkládané. Jádro má budoucnoust, ať po stránce výroby energie pro lidstvo případně jeho likvidace 8) .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Ano, jádro přináší lidstvu světlo a jasně zářící budoucnost. :weedman:
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Marek

Příspěvek od Marek »

Já jádru věřím a myslím, že nejsem sám. Jenže bohužel dokud budou o energetické budoucnosti rozhodovat "odborníci" a nikoli odborníci, může být problém se vším, nejen s jádrem.

BTW: O Vánocích dávali novou českou pohádku (název se mi vypařil) s Tomášem Klusem, coby princem, v hlavní roli. Její scénář mi nápadně připomínal poměry v našem trapném státě. Daň z trakaře, daň z hlíny, daň se vzduchu................. Kam to chtějí vlastně v tomhle státě dotáhnout? K tomu, že tu bude procento miliardářů a zbylých devadesátdevět procent chudáků, co budou chodit ukusovat píci a chlemtat vodu z rybníků? Jo, jenže i tu vodu z rybníků nám zdaní, podobně jako tu vojtěšku na pastvě.

Je mi z toho k blití, fakt že jo...
Michal Pokorný

Příspěvek od Michal Pokorný »

Ještě že mám svého osobního dopravce a tyto starosti nechávám na něm 8)
VAZ 2101, VAZ 2104, Škoda Fabia 1,4 16V
ex. 2xVAZ 2101, 2xVAZ 2105, 2xVAZ 21044i, Škoda Favorit 135 GLXi, VAZ 2111, Lada 4x4, Peugeot 206 1,4 HDi, VAZ 2104
veliz

Příspěvek od veliz »

Marek píše:
Neumím si představit naložit babu a děti do elektromobilu a jet do Chorvatska k moři na dovolenou. To tam pojedu týden, protože každých max. 150 km budu muset zastavit a 12 hodin dobíjet baterie. Dojedu tam, otočím se a pojedu týden zpátky, protože dovolenou mám na dva týdny. To je mi panečku výhodnost elektromobilů jako prase :-D.
Do Chorvatska samozřejmě nepojedeš městským elektromobilem s dojezdem 150km. Tam pojedeš auťákem s malou nádrží vodíku a palivovým článkem (elektrochemické zařízení přeměňující chemickou energii paliva a okysličovadla na energii elektrickou). Ani to dobíjení nemusí trvat 12 hodin. To je tzv. pomalé nabíjení, které lze provést bez větších nároků na elektrorozvodnou síť a pro denní dojíždění do práce může být velmi výhodné. Rychlé dobíjení může trvat i jednu hodinu. Akumulátor se může i vyměnit, což by mohlo být rychlejší než natankování 40 l nafty. Akumulátory jsou těžké - pravda, ale rok od roku lehčí, navíc podstatné je, kolik váží celá pohonná soustava. Elektromotor je výrazně lehčí, menší, navíc vystačí s jednostupňovou převodovkou. Elektrický pohon ušetří nějaká kila i na menší karoserii při stejném prostoru pro cestující. Pohonné ústrojí a vlastně i celé auto bude výrazně levnější a bude znamenat průlom v cenách automobilů. O budoucnosti elektromobilů vůbec nepochybuji. Podle mého názoru se začnou prosazovat již za pár let a za 20 let zcela dominovat.
Lada Niva 1,7MPi+LPG r.v. 2009 (01/2010 - 3/2014);
Lada 2105 r.v. 1985 (06/1994 - 11/1996);
Odpovědět

Zpět na „Volné klábosení - všechny ostatní značky“