Marek píše:Tak jsem o tom motoru Kia něco málo zjišťoval:
Má výkon 77kW / 6300 rpm, tedy nikoli 80kW, jak uvádí Pátrač. Ale to asi není podstatné. Jednoznačně je to motor vhodný pro vyšší a vysoké otáčky. Nejen maximum výkonu při otáčkách 6300, ale i vysoký stupeň komprese 10,5:1 a čtyřventilová technologie tomu jednoznačně nasvědčují. Maximum toč. momentu je 137 . Mně osobně takové motory nevyhovují, mám radši zátah odposdu, ale to je věcí zvyku a individuálního pohledu na věc.
Myslím, že to může být slušný stroj.
No jo Marku sice si si zjišťoval ale asi opravdu málo.Já si taky zjišťoval..
Nemám auto nové 2011. Je jeté viz co jsem psal a má 80,2kW. Takže nezaměňuj motory které Kia začala do aut osazovat letos na jaře náhradou za 66kW..
Kia vyráběla pro Cee´d SW motorizaci 66 a 80kW v 1,4L a 90kW v 1,6L pak ale upravovovali emisní limity a 80kW vyřadili. Dělala se 66 při 1,4 k tomu pak 77kw a tuším 85 při 1,6L
Letos motory se 66kW úplně vyškrtly z nabídky u těchto typů aut. Nahradila je jednotaná motorizace cvvt 1,4/77kW a 1,6L.. a pak samo ropák.
a aby bylo jasno že mám opravdu to co uvádím tak přikládám kopii techničáku

Ale jak si psal asi 3,2 kW jsou nepodstatné.
Ale je to přesě o tom o čem jsem nechtěl aby se toru zvrhlo. na dva tábory. Jedni co mi budou psát že prostě proč by si nikdy nekoupili auto korejské výroby. Druzí co podobné auto někdy alespoň řídili a maji s ním zkušenost.. Ještě že tu alespoň nikdo nepíše že by si takový auto nikdy nekoupili protože 01 je lepší... Píše se tu proč je Octávka o tolik dražší a pod.. a proč je ceed o tolik levnější. Jestli mám za auto dát 350 a nebo 200 na úkor toho že nebudou plasty z typu xxx ale z yyy je mi srdečně jedno. stejně se všechno vyrábí v číně z rýže a PETek..
Zatím s autem mám naježděno cca 68km městská spotřeba je zatím 6,4 L těch 68 km jsem najezdil za plného provozu poposkakováním po městě. Když s autem človek jede kole 2000 ot po rovině při 4Q a cca 60km/h bere si 4,5-6,6L Při rozjíždění to vyleze i na 11.
Pokud by to dopadlo tak na jarní sraz přijedu Luďkovou 04. a Jedovnici samozřejmě dál budu dělat. Jak jsem psal změnil jsem auto a ne srdce. Lada i když jsem si ji defakto kupoval pro to že jsem rychle potřeboval auto na dovolenou a známý ji měl na prodej i s LPG.. tak nevím kdy bch dnes byl. Za ty roky jsem se naučil celkem solidně jezdit a Lada mi dost přirostla k srdci. Je mi jasný že na novém autě si už asi krom výměny pneumatik neudělám vůbec nic sám. Ale taky doufám že si na něm nebudu muset dlouho nic dělat. Být sám svobodný tak nové auto asi ani neřeším. ALe bohužel prostě realita je jiná. Nejsem sám a nezodpovídám v provozu jen za sebe. Doufám že díky tomu že snad nebudu řešit auto tak budu moct třeba i řešit víc věcí kolem rodiny, klubu a v neposlední řadě i nějaké koníčky, mezui které bezesporu patří Lada.
A jak mi psal luděk. Pokud budu mít neodolatelnou touhu se v nějaké Ladě trochu povrtat tak mám možnost u něj
říká se že nikdy nevstoupíš dvakrát do jedný řeky.. blbost nikdy bych nenapsal že už bych si ladu nekoupil. Pořád věřím v to že se v Rusku trochu pochlapí a další řada po Grantě nebo i Granta bude už alespoň solidně konkurenceschopná.