Odhlášení auta bez likvidace

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Marťas píše:Teepee, Myslel jsem to tak, že odejít z firmy s papírem, že mi auto zlikvidovali a dál ho mít je podvod.
No je no, ale podmínka že auto jedině nechat ekologicky zlikvidovat (o té ekologičnosui, jak to tam chodí snad všichni víme své), je zase zlodějna a ekoteror. Nejednou jsem slyšel, jak tam končej pěkný žigulící od dědků, kterejm tečou slzy, když to tam nechávají. A tyhle auta pak v tom kovošrotu stojí v koutě a čekají na nějakého spekulanta, který ten železný šrot vykoupí za lepší peníze, než by vygenerovalo jeho rozložení a zrecyklování.
Ale jinak jsme svobodná a krásná země že...
Bílý LADA a okřídlená spol.
Roman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman »

Ked som pred par rokmi daval v BA likvidovat sluzobne Toledo, tak som si z neho mohol zobrat, co som chcel (baterka, elektricke zrkadla....) a nikomu to nevadilo. Dokonca v tom case za ten vrak vyplacali 1000 Sk. To, ze v Cechach pozaduju k likvidacii kompletne auto sa mi javi ako utok na osobne vlastnictvo. Ved kopu dielov auta urceneho na likvidaciu (ktore su mojim osobnym vlastnictvom ) dokazem zuzitkovat sam a pre svoju potrebu, bez toho aby som nieco alebo niekoho ekologicky zatazoval. ( napr. baterka z toho Toleda dodnes zije v Mysovom ziguliku). Chapem, ze casti ako je hrdzava karoseria, vylagrovany moter je pre mna vyhodne odovzdat niekomu, kto sa o ne spravne postara, ale malo by to byt moje slobodne rozhodnutie...
Roman
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Teepee píše:Nejednou jsem slyšel, jak tam končej pěkný žigulící od dědků, kterejm tečou slzy, když to tam nechávají.
Toto j epěkná hovadina. Ono je sice pravda, že ti dědci brečí, ale brečí z bezmoci vůči vlastní rodině, nebo z vlastní hlouposti, nevědomosti, nedostatku fantazie. Jak dlouho funguje depozit? Moře desetiletí. Proč to ti dědci likvidují? Aby mohli dát mladí do garáže nový plastový auto, který se dřív rozbije než shnije. Anebo, aby nemuseli platit pojistku, což řeší ten depozit. Tak proč brečí? Mají přemýšlet a nenechat se udolat od primitivů, kterým jde jen o sebe. Hromada lidí auto zruší jen proto, aby nestálo před domem, když se s ním nejezdí, bez ohledu na to, jestli překáží či nikoliv. Je to jejich věc. Mohou to nabídnout k prodeji. Nejhorší jsou ti zoufalci, kteří mají pojistku od začátku roku a na Vánoce si vzpomenou, že ji musí zaplatit na další rok. Asi nevědí, že se dá auto prodat i v jiný termín než je 31.12. a že jim přeplatek příjde zpět. Kolenovrti a kreténi jsou to. A ani o den nepočkají, než si zájemce přijede. Mají pořádek ve věcech takový, že jsou asociální. Tak ať si políbí zadel, můžou brečet doma v koutku, jaký sou chudáci.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Jakub Metelka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub Metelka »

Roman, máš naprostou pravdu ,ale stímto v ČR nikde nepochodíš :?
2x VAZ-2101 (1972), 2x VAZ-2101 (1973), VAZ-2101 (1977), VAZ-2102 (1977), 2x VAZ-2106 (1978), VAZ-21053 (1989), VAZ-2107 (1986), VAZ-2121 (2002) Moskvič-408-1 (1972), Škoda-120L (1983), Škoda-105S (1984), Škoda Favorit 136L (1989), Škoda-Felicie (1995,1996), Škoda Felicie kombi (1997), Mercedes -200E (1987), Avia A31 (1987), Škoda 706 RTHP (1973)
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

MartasBrno píše:Mohou to nabídnout k prodeji.
Jenže to je tak všechno co můžou: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php?t=15702 Úspěšný prodej jistě oslaví, namísto slz.
Nemám ani odvahu tomu pánovi zavolat, protože co můžu dělat víc? Dávat inzeráty do Annonce, člověku, kterého jsem v životě neviděl? Rád si nechám poradit, jestli teda auto vůbec ještě má. A je to přesně tak, on auto už nepotřebuje, mladý si koupili něco současnýho, ono to má na chatě a tam to stojí k ničemu.
Nelze říct, že ten kdo má plastový současný auto je sobecký primitiv. Jezdím Peugeotem, protože mám rodinu, chci pro sebe a rodinu vyšší úroveň bezpečnosti a jízdního i řidičského komfortu a určitého sociální standardu = normální auto.
V průběhu života si člověk uvědomí, že vše směřuje do starého železa, včetně nás samých a tak nejdřív jde auto, pak i onen ubrečený důchodce resp. rodič který ví, že děti chtějí něco jiného a když jim budou nutit své "stařecké" názory, budou z toho jen konflikty.
Časem, až budeme staří, unavení, toužící raději po klidu, než po boji s božími mlýny a za lepší svět, to pochopíme, že nás to dříve nebo později semele taky.

A depozit funguje od roku 1999. A dodnes není jasné, na jak dlouho to tam člověk vlastně může dát.
plavec

Příspěvek od plavec »

Teepee píše:V průběhu života si člověk uvědomí, že vše směřuje do starého železa
To je pravda, na to jsem přišel teprve nedávno. Hlavně jsem si to uvědomil, když jsem tam odvezl už dvě plečky.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
MartasBrno

Teepee, No, dobře, jestli to opravdu všechno, i my, směřujeme do starého železa, je to přirozené. Každopádně zase to končí na termínu STK. Asi je trh tak nasycený, že prodej trvá dlouho a je za málo peněz, nebo třeba i za lahev něčeho dobrého. jedna věc mne dost děsí, a té se dožiju taky, pokud nebudu dost bystrej. Že mi ten svět a jeho možnosti utečou a ostatní nebudou mít pochopení. Pokud pán nemá v tomto světě už schopnosti, může mu nějaký dobrák od kosti pomoct. Pochopil jsem, že ses této nevděčné role nějak zhostil. Poklona. A malý pardon za ostřejší tón, to jsem nemusel. Ale psal jsem to na adresu těch, kteří si to prostě neukočírovali třeba z vlastní blbosti, ikdyž to zní strašně.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

MartasBrno píše:Teepee, No, dobře, jestli to opravdu všechno, i my, směřujeme do starého železa, je to přirozené. Každopádně zase to končí na termínu STK. Asi je trh tak nasycený, že prodej trvá dlouho a je za málo peněz, nebo třeba i za lahev něčeho dobrého. jedna věc mne dost děsí, a té se dožiju taky, pokud nebudu dost bystrej. Že mi ten svět a jeho možnosti utečou a ostatní nebudou mít pochopení. Pokud pán nemá v tomto světě už schopnosti, může mu nějaký dobrák od kosti pomoct. Pochopil jsem, že ses této nevděčné role nějak zhostil. Poklona. A malý pardon za ostřejší tón, to jsem nemusel. Ale psal jsem to na adresu těch, kteří si to prostě neukočírovali třeba z vlastní blbosti, ikdyž to zní strašně.
To, že Ti v některém věku jaksi začne ujíždět vlak je 100% jistota. Je možné, že v některé oblasti udržíš krok s dobou, ale jistojistě některé věci ze svého života vyřadíš. A pro někoho je to právě to auto, na které třeba nedostane od doktora zdravotní způsobilost.
Takže užívej mladickéhé života, vím že tyhle úvahy vidíš v nějaké mlze v dáli, ale později zjistíš, že už dost možná v té mlze jsi, a asi ještě o něco později si to doopravdy přiznáš. Třeba ve chvílích, kdy Ti dvacetiletý kočky začnou říkat "dobrý den" :twisted:

O pomoc s prodejem mě požádala kolegyně z práce, pán je soused jejích rodičů. To nejmenší bylo hodit inzerát sem a občas ho TOPovat. Ale je to k ničemu. A sám si to vzít nemůžu a asi ani nechci, měl bych se držet čtyřokých modelů. Lepší je dělat jednu věc pořádně, než jich větší množství flákat. A jak jinak bych mohl pánovi s prodejem ještě pomoci? :dontknow:
Dusan

Re: Odhlášení auta bez likvidace

Příspěvek od Dusan »

Prave terz riesim ako si nechat nahradbne diely a zvliklidovat eko auto ..... doprdele stym. Mam nejake moznosti vobec. Kolko stoji prepis auta na noveho majitela ? ak dam znacky do depozitu musim platit poistku alebo ako to je hned pri prepise musim mat poistku ? A ked skonci STK dostanem pokutu ?
Sid

Příspěvek od Sid »

Tak najprv čo hovoria zákony:
Prepis auta na nového majiteľa stojí okolo 1000 sk v rámci okresu a okolo2000sk do druhého okresu. Keď ideš na prepis musíš mať uzavretú vlastnú poistku. Pôvodná zaniká na druhý deň ako pôvodný majiteľ na teba auto odhlási.
K depozitu:
Prídeš na obvodný úrad a požiadaš o dočasné vyradenie.Zaplatíš poplatok za depozit. Jeho výška je závislá od doby, na koľko to bude. Najviac je 20 rokov. Keď dávaš auto do depozitu musí mať platnú STK a Ek . Ak je niečo neplatné Tak je pokuta 165 eur za každú kontrolu. Dostaneš papier a ideš na DI auto dočasne vyradiť. Potom v poisťovni zrušíš poistku a neplatíš ani haliera. Keď sú značky v depozite, netreba mať platnú STK a EK. Až Keď auto ideš znova uviesť do prevádzky tak uzavrieš poistku, vyberieš značky a ideš na STK a EK.
Poznámka:
Tá pokuta za neplatné kontroly nikoho neminie ani v prípade, že nedáva značky do depozitu. Obvodný úrad si to monitoruje a ak máš neplatnú STK, alebo Ek nieakú dobu, pošlú ti to písomnou formou a potom sa môžeš aj pos..., keď budeš platiť 330 eur.

Na slovensku nieje niaký legálny spôsob ako auto vyradiť natrvalo a nechať si ho. Dá sa to, ale je to v podstate podvod a preto to tu nechcem a ani nesmiem rozoberať.

Ak som to správne pochopil, ty chceš kúpiť auto, vybrať z neho nieaké diely a zvyšok odovzdať do zberu. Tu treba pripomenúť, že niektoré zberne si účtujú poplatok za nekompletnosť auta.
Ako to vyriešiť? Určite pôvodný majiteľ nebude nadšený keď mu dáš návrh, že mu zaplatíš cenu, ktorú pýta a len si niečo rozoberieš a nech zvyšok dá na eko likvidáciu. S tým ťa pošle do piče. To nieje dobrý nápad.
Ja by som to riešil Takto:
V prvom rade by som to zvážil a predstavil si to len teoreticky a všetko pozisťoval.
Zistil by som, či mi to v zberni zoberú a odhlásia aj nekompletné a aký je poplatok za nekompletnosť. Zistil by som si presnú čiastku, koľko by stál prepis a najlacnejšia poistka. Potom by som zrátal cenu auta, poplatok za nekompletnosť, poplatky za prepis a poistku- tam ti z poistky po zrušení vrátia, tak to veľa nebude, niečo ešte za dovoz a odvoz auta a prišiel by som k sume, čo by to stálo. A zvážil by som si, či sa to oplatí za tie peniaze vôbec robiť. Ak nie, nerobil by som to, ak áno, kúpil by som, uzatvoril poistku, rozobral, odovzdal, odhlásil.
Obecne vždy keď sa niekto budete púšťať do niečoho podobného tak si dávajte pozor na zákony, aby ste neprišli do problémov a vždy najprv rozmýšľajte a potom konajte.
MartasBrno

Sid píše: Poznámka:
Tá pokuta za neplatné kontroly nikoho neminie ani v prípade, že nedáva značky do depozitu. Obvodný úrad si to monitoruje a ak máš neplatnú STK, alebo Ek nieakú dobu, pošlú ti to písomnou formou a potom sa môžeš aj pos..., keď budeš platiť 330 eur.
Tak to j edocela mazec, takže u vás není možné mít auto na značkách bez platných kontrol. To je drsnej bič na lidi a prostor pro korupci u kontrol. Na druhou stranu je to nástroj, jak zařídit pořádek, docela zajímavé.
Obrázek
Sid

Příspěvek od Sid »

Tak ono ti to nepošlú hneď na druhý deň, ako ti skončí platnosť. Ani nie o týždeň. Ja som to mal prepadnuté tri mesiace a tiež nič. A ani neviem po koľkých mesiacoch začnú konať, ale ako som zistil, že to nesmie byť a že je za to strašná pokuta, tak sa snažím dať všetko na poriadok ešte skôr, ako platnosť vyprší.
Podľa mňa to je bič iba na špekulantov, lebo kto na aute jazdí, dá si to porobiť, a kto nie, tak dá značky do depozitu, alebo ho vyradí. Veď načo ti je auto s papiermi a bez STK?

U nás by to akurát chcelo väčšiu osvetu a takéto veci by sa mali dávať v rádiu a TV, aby ľudia o tom vedeli a každý si dal pozor. A je to tak s viacerými predpismi.
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Tak jsem to dohledal, zákon 56/2001 v §13 uvádí, že právě kvůli propadlé STK může úřad (po uplynutí nějakých lhůt) vyřadit vozidlo z registru. V praxi se to ovšem, co vím, nevyskytuje = neuplatňuje.
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“