Nikde žádné informace nemůžu najít

Moderátor: Moderátoři
To je ale zvláštní http://lmgtfy.com/?q=Odhl%C3%A1%C5%A1en ... +likvidaceMichal Novosad píše:Nikde žádné informace nemůžu najít
Ano. Říká se tomu zánik vozidla. Vozidlo přestalo nevratně plnit svůj původní účel. Je třeba úřadu prokázat, že tato situace nastala a ten vozidlo vyřadí z evidence. Tato možnost je tu proto, že stát nemůže nutit občany zlikvidovat svůj majetek. Vozidlo je možné využít i jiným způsobem, než je jezdit po veřejné komunikaci. Např. umístit v muzeu, jezdit po vlastním poli, skladovat v něm nářadí či pěstovat hlemýždě.Michal Novosad píše:Je možné legálně odhlásit auto (aniž bych ho musel nechat ekologicky zlikvidovat) a nechat si ho třeba jako zdroj ND ?
Nikde žádné informace nemůžu najít
Ano u nás když jsem odhlašoval auto, tak se pani za okýnkem ptala : "A jak to chcete? Na likvidaci, nebo na čestný prohlášení" Vytasil jsem Čestné prohlášení, že vůz bude použit jako sklad nářadí, druhý zrušený vůz dokonce jako kurník a nebyl s tím problém.Michal Pokorný píše:Úřednice lovosického "dopraváku" požadovala čestné prohlášení, v němž se psalo, že "vozidlo bude využíváno pro nedopravní účely"
Jak by to mohli trestat, když auto dnes jde legálně vyřadit a nějakou dobu používat jako sklad dřeva. Až dřevo spálíš tak ho stejně zavezeš na likvidaci a tam udělají co? Nevezmou to, protože to nemá doklady? A připraví se o kšeft se železem, které nemusí nijak zvlášť evidovat a třídit? Vždyť je v tom takovej bordel, byls někdy v kovošrotu? Nikdo po několika hodinách po vystevní dokladu o likvidaci nedokáže, že to auto tím šrotištěm ve skutečnosti neprošlo.Marťas píše:MartasBrno, Trochu bych to poupravil: Přesně to u nás takhle funguje, přestože se to trestá
Jen pro zajímavost, čestné prohlášení jsem si připravil, že zdroj náhradních dílů, že kapaliny byly vypuštěny a odevzdány do sběru nebezpečného odpadu a nevyužitelný zbytek bude uložen na řízené skládce.plavec píše:Vytasil jsem Čestné prohlášení, že vůz bude použit jako sklad nářadí, druhý zrušený vůz dokonce jako kurník a nebyl s tím problém.